Secretul unei relații de succes, explicat copiilor
Să ne întoarcem în timp

Mama are probleme cu umiditatea în apartament. Pereții sunt umezi. E umed și în jurul ferestrei și mai mereu se face mucegai. Asta deși temperatura din casă e constantă, deși aerisește frecvent și deși nu are pereți care să rețină frigul. E adevărat că blocul, care s-a născut cu un an înaintea mea și, deși el nu își poartă vârsta la fel de bine ca mine, încă nu a fost reabilitat termic. Pe de altă parte, tatăl meu, care era genul ăla de om care își construiește de la 0 bucătăria, pentru ca apoi să-ți facă niște clătite pe aragazul pe care l-a construit tot el, a izolat serios pe interior tot apartamentul, scurtându-l pe toate laturile cu vreo 10 cm (care contează mult atunci când în cameră încapi tu, un pat și un dulap mai mărișor.)

După ce am văzut că situația se tot repetă, m-am pus puțin pe căutat. M-am gândit eu că i-ar fi bun un dezumidificator și, din una în alta am dat peste dezumidificatoarele Meaco. Am citit puțin despre ele și m-am interesat și mai departe.

Specificațiile tehnice le puteți găsi și pe site, dar ce m-a atras cel mai mult a fost aspectul legat de faptul că prin filtrul HEPA Optional, acest dezumidificator poate deveni și un purificator de aer excelent pentru cei cu alergii diferite. Noi n-avem, dar pe mama o suspectez că are. Și știu sigur că și printre voi, cititorii mei, sunt părinți cu copii cu diferite alergii, așa că, dacă dispuneți de buget pe care să-l investiți într-un astfel de dezumidificator-purificator, poate că o să vă ajute postarea asta.

După cum spuneam, am încercat să aflu mai multe despre brand și despre produs. Cu ocazia asta am aflat că brandul a luat naștere în 2006 dintr-o experiență personală și din dorința de a îmbunătăți calitatea aerului.

”Clientul când achizitioneaza un anumit produs de la noi oferim suport tehnic, transport gratuit atat la achizitionarea produsului cat si pe perioada garantiei, livrarea rapida la fel si service-ul, in cazul in care produsul nu se mai poate repara produsul se schimba pe loc, incercam sa rezolvam orice problema, indiferent de cat este de dificila pentru multumirea clientului.

Viziunea noastra este ca fiecare client sa fie tratat asa cum ne-am dori si noi sa primim ca si clienti.”

 Când ne-am mutat aici, la țară, am luat harta poluării Bucureștiului și împrejurimilor și ne-am uitat pe ea. Am ales o zonă verde, dar în oraș astfel de zone nu există. Așa că se vede clar că aerul pe care îl respirăm e foarte poluat. Ar fi bine ca măcar acasă să respirăm un aer mai curat.

sursa foto: stirileprotv.ro

Din păcate, efectele poluării există și sunt evidente. OMS atrage atenția asupra acestora și puteți vedea mai jos un tabel pe care l-am preluat după ce am citit un studiu despre efectele calității aerului din București asupra sănătății (îl puteți găsi aici).

Acestea fiind spuse, un astfel de aparat e foarte util în orice casă, indiferent dacă în ea locuiesc sau nu copii. Încercăm să ne protejăm mâncând mâncare bio, evitând să bem apă din recipiente de plastic, ne uităm de zece ori pe toate etichetele cremelor și șampoanelor pe care le folosim, dar aerul pe care îl respirăm… el nu vine cu nicio etichetă… de el uităm câteodată, iar el intră pe geam cu tot cu noxe, cu tot cu toate elementele poluante și devine parte din noi.

Cum îți îmbunătățește un purificator de aer calitatea vieții?

  1. Îți prelungește viața
    Studiile au arătat că reducerea poluării duce la prelungirea vieții celor care respiră acest aer. Desigur, nu e rocket science, în sensul că e evident. Dar dacă și studiile au arătat, așa e.
  2. Reduce simptomele alergiilor
    Dacă ți se întâmplă să te trezești frecvent cu nasul curgător, să strănuți mult, să ai adesea dureri de cap, etc., e posibil să fii alergic la ceva din aerul pe care îl respiri. Un aer purificat reduce aceste simptome.
  3. Ajută la creșterea sistemului imunitar și îmbunătățirea stării generale de sănătate
    Pentru că nu mai e bombardat cu fel și fel de particule de care trebuie să se apere, organismul își consumă energia în alte direcții, repară alte organe, etc.
Secretul unei relații de succes, explicat copiilor
Să ne întoarcem în timp