Creierul cu care citești și creierul cu care lovești
Îmbătrânim împreună cu creierul nostru. 3 moduri prin care să-l menținem în formă

O persoană educată din punct de vedere financiar este o persoană care cheltuie mai puțini bani decât câștigă, reușind astfel să economisească pentru ”zile negre” sau chiar pentru a-și îmbunătăți viața printr-o vacanță frumoasă, o mașină mai bună sau un apartament mai mare.

Eu am învățat foarte multe de la V. pe planul ăsta și, deși nu reușim deloc să punem constant bani într-un cont de economii, ne-am făcut tot felul de asigurări de viață, de sănătate, de moarte, de intervenții chirurgicale, de boli grave, de orice, pensii private și fond de studii pentru copii. În rest, suntem mână spartă, deloc chibzuiți.

Dar au fost situații in viața noastră în care am avut nevoie de bani pe loc, tocmai pentru că nu suntem suficient de chibzuiți și pentru că banii pe care îi depunem noi pentru diferite asigurări și pensii nu pot fi folosiți în alte scopuri. Așa că, deși contribuim o sumă decentă pentru situații de urgență sau pentru zile negre din viitor, nu ne putem folosi de ei în prezent.

Și-s convinsă că vi s-a întâmplat și vouă câte un eveniment absolut neprevăzut, care să vă prindă pe picior greșit și să aveți nevoie urgentă de niște bani pe care nu îi aveți. Iar dacă nu, felicitările mele, așa îmi doresc să fiu și eu în viitorul apropiat și nu e pentru voi articolul acesta.

Ce faceți când aveți nevoie urgentă de bani? Sunați un părinte, un prieten, un văr, care să vă împrumute până la salariu.

Sau puteți apela la un împrumut rapid online, unde puteți primi o sumă mică de bani, pe termen scurt, fără dobândă, ci cu un comision (mai mare pentru sume mai mici și mai mic pentru sume mai mari). Varianta asta are și câteva beneficii, asta ca să vedem partea plină a paharului gol de finanțe.

  1. Procesul e simpluProcesul e foarte simplu, intrați pe platforma online, introduceți acolo datele necesare și aflați de la început, încă dinainte de a contracta împrumutul, câți bani veți primi și câți bani veți returna. fără grafice și alte calcule. Trimiteți aplicația și așteptați.
  2. Procesul e rapidAtunci când ai nevoie urgentă de bani e foarte important să îi primești la fel de urgent. Un credit la o bancă are dezavantajul că durează mult până se aprobă dosarul și intră banii. Astfel de împrumuturi se aprobă rapid, pentru că e vorba de sume mai mici, care urmează a fi rambursate rapid (la următorul salariu, de exemplu). Pe site am citit că îi primești în 30 de minute de la aplicare, dar mi se pare utopic totuși. Poate n-or fi 30 de minute, dar îi primești în aceeași zi sigur.
  3. Totul se întâmplă onlineNu e nevoie să te deplasezi la bancă sau să te întâlnești cu cineva. Încarci documentele necesare, primești banii în cont, iar la finalul lunii îi depui în conturile firmei de la care ai împrumutat banii.

Dezavantaje

Un dezavantaj mare, din punctul meu de vedere, îl reprezintă costurile mari pe care le vei plăti dacă depășești data scadentă. De-asta e foarte important să-ți faci calcule serioase atunci când decizi să contractezi împrumutul, ca să fii sigur că îl poți returna. Citeam pe pagina de întrebări frecvente că îți pot oferi soluții în cazul în care întârzii cu plata împrumutului, deci presupun că e important să îi contactezi din timp. Din fericire, n-am fost în situația asta, așa că nu știu cum decurg lucrurile.

Creierul cu care citești și creierul cu care lovești
Îmbătrânim împreună cu creierul nostru. 3 moduri prin care să-l menținem în formă