Îmbătrânim împreună cu creierul nostru. 3 moduri prin care să-l menținem în formă
Efectele negative ale consumului excesiv de antibiotice

 

Acum un an am hotărât că e prea mult spațiu gol în living și că vom mai pune o canapea. A fost greu să aleg una care să fie diferită de prima, dar să se potrivească totuși în contextul casei noastre. Când am găsit-o, am fost tare fericită. Nu era nici scumpă, era și frumoasă și, deși din cu totul altă categorie decât prima, mi se părea că se potrivește perfect.

Partea proastă la canapeaua asta a fost mereu faptul că nu de dehusabilă. Dacă la cealaltă nu e nicio problemă când curg sau pică lucruri pe ea, pentru că scot husele și le pun la mașina de spălat, la cea nouă treaba e nițel mai complicată. A fost cel mai greu după un episod de enteroviroză al lui Filip, când, oricât am încercat eu să o protejez, tot a ajuns vomă pe ea. Care s-a curățat greu. Dar, cu ocazia asta am descoperit și fel și fel de metode care au funcționat pentru noi.

O să vi le zic, în ordine aleatorie, dar întâi vreau să vă atrag atenția să citiți bine eticheta canapelei, ca să nu riscați să aplicați vreo substanță care să o deterioreze iremediabil. Și că inainte să vă apucați să curățați cu oricare din variantele de mai jos, să aspirați bine canapeaua, ca să dispară particulele de praf și să puteți curăța mai eficient murdăria.

Vrei să primești postările mele pe email?

Dacă vrei să nu ratezi nicio postare, te poți abona la newsletterul blogului.
Nu-ți face grija de spam, nu vei primi decât postările mele.

1. Apă distilată, lichid de vase și oțet

Poate că ați observat că lichidul de vase și oțetul curăță orice, așa că, de ce n-ar curăța și canapeaua?

Turnați într-un castron o linguriță de lichid pentru spălat vasele și o linguriță de oțet, la un pahar mediu cu apă distilată. Folosiți o cârpă de microfibră albă (sau în culori deschise) ca să tamponați zona cu pete cu mixul de mai sus. Apoi, tamponați din nou suprafața doar cu apă distilată și lăsați să se usuce.

2. Spumă pentru curățat tapițeriile

În orce hipermarket o să găsiți niște tuburi înalte cu spumă special concepută pentru a curăța materialele textile. Eu am folosit așa: Am pus multă spumă pe zonele pătate și am lăsat-o acolo până a intrat în țesătură. Apoi am adăugat altă spumă și am curățat ușor cu o perie cu perii moi, în mișcări circulare. Cred că merge și cu buretele.

3. Aparat de curățat cu aburi

Nu știu dacă e conceput și pentru a curăța canapeaua mea de vomă, dar am folosit și un astfel de aspirator ca s-o curăț. Avantajul este că aburul și dezinfectează țesăturile și că l-am putut folosi mult mai ușor pe suprafețe mai mari.

S-ar putea să te intereseze și:

Găzduiește un muzeu de artă în livingul tău: Unde să pui creațiile fantastice ale copiilor tăi?

Găzduiește un muzeu de artă în livingul tău: Unde să pui creațiile fantastice ale copiilor tăi?

Ați fost vreodată martorii unei explozii artistice în livingul vostru? Da, vorbesc despre momentele când copiii voștri își transformă în adevărate capodopere fiecare colț al casei, de la frigider până la cutia de pantofi primită recent. Nu-mi răspundeți. Sunt convinsă că da. Sper doar că n-a fost și sclipiciul implicat. 

Așa. Șterg din amintiri momente în care am găsit sclipici în locuri în care niciodată nimeni nu ar trebui să găsească sclipici, și trecem mai departe.

citește mai mult
Îmbătrânim împreună cu creierul nostru. 3 moduri prin care să-l menținem în formă
Efectele negative ale consumului excesiv de antibiotice