Efectele negative ale consumului excesiv de antibiotice
Crizele de furie ale copiilor (III) - Ce strategii putem aborda pentru a încuraja comportamentele ”adecvate” în favoarea celor distructive

Anul trecut pe vremea asta reușisem incredibilul: de-clutter de top-level pentru mine.

Și anume, reușisem ceva ce niciodata n-am mai reușit și nici nu am văzut vreodată la mama acasă. Să îmi încapă toate hainele, fie ele de vară, fie ele de iarnă, de nunți, de botezuri, de scandal și orice alte haine aș mai purta, într-un singur dulap cu două uși. Eram foarte mândră de mine. Din când în când, când voiam să mă simt (și) mai bine cu mine, mai deschideam ușa de la dulap ca să-l contemplez. Era ca o piesă de muzeu, cu puține haine, răsfirate pe umerașe și câteva în sertare. Reușisem și în comoda de șosete și desuuri aceeași minune. Îmi încăpeau toate într-un singur sertar.

Un an mai târziu… Mă îngroapă iar hainele. Nu am trecut la un nivel superior, adică nu am început să bag haine și prin alte dulapuri, dar era iar haos în spatele celor două uși de dulap pe care îl posed. Haine care cad de pe umerașe pentru că sunt foarte înghesuite, tricouri claie peste grămadă, pentru că nu mai au loc și revenisem la aceeași problemă: nu ai tiam cu ce să mă îmbrac, pentru că aveam prea multe haine.

Și la început am fost nemulțumită de mine. Uite, că nu-s în stare să țin dulapul ăla organizat și curat, că iar cade pe mine, că iar am o mie de haine din care port maximum 25%.

Apoi am început să mă uit în dulap, ca să văd ce am acolo, ce port din ele, ce nu port din ele și, mai ales, de ce?

În primul rând, am constatat că am un numar de haine neutre, clasice, care nu sunt ”la modă”, dar pe care le poți îmbrăca oricând și le poți combina diferit, în funcție de ocazia la care te prezinți. Am un sacou negru pe care l-am putut purta, fără să fiu penibilă, și vineri noapte în Centrul Vechi, dar și la o întâlnire serioasă, cu un client. Am blugi neutri, cu croieli neutre, în culori neutre. Cămăși simple, cu dungi sau cu floricele, tricouri negre (multe :))), chestii de genul ăsta. Haine pe care le port, care nu stau acolo de pomană.

Apoi am mai descoperit categoria hainelor care au fost cândva ”la modă”, dar nu mai sunt. Nu le mai port pentru că, deși îmi plac, prefer întotdeauna altele în favoarea lor.

Iar, la final, mi-am dat seama că am și un număr potrivit de haine ”la modă” anul ăsta. Care anul trecut nu se purtau și pe care nu am de unde să le am, decât dacă le cumpăr.

Și iaca și greșeala mea: în loc să-mi asum că în dulapul meu va fi un flux constant de haine (cele care sunt ”la modă”, când ”la modă” asta se schimbă de la an la an), am stat și am presupus că voi purta toate hainele până când vor pica bucăți din ele. Nu, hainele pe care le voi purta până când vor pica bucăți din ele sunt cele din categoria de haine ”clasice”. Restul vin și pleacă, fără să suspin după ele și fără să mai dau cu pietre în mine.

Iată ce am ales eu să-mi cumpăr din categoria de haine ”la modă” în anul de grație 2017 (deși pe unele le am din 2016):

Vrei să primești postările mele pe email?

Dacă vrei să nu ratezi nicio postare, te poți abona la newsletterul blogului.
Nu-ți face grija de spam, nu vei primi decât postările mele. 

 1. Hainele bogat brodate cu … flori

  Trebuie să recunosc, hainele frumos brodate cu flori colorate au fost (și sunt) preferatele mele de anul trecut. Am început cu o pereche de blugi cu talie înaltă cusuți cu multe flori, iar acum am și cămăși și rochițe. Mi se par extrem de vesele și parcă îmi fac ziua mai frumoasă atunci când le pun pe mine.

 2. Cămășile supradimensionate

  Incredibil de confortabile. cămășile supradimensionate, mai ales dacă vin din materiale ușoare, au umplut dulapul meu. Pentru iarnă am avut cămăși-rochii, din materiale mai groase, dar acum am trecut la cămăși albe sau de in, cu dungi sau fără, cu flori sau fără. Dar să fie lungi și mari. Extrem de confortabile, mai ales când e fooooooarte cald afară. Și arată și bine.

 3. Mom jeans

  Deși la început am strâmbat rău din nas când i-am văzut (am avut întotdeauna ceva personal cu blugii cu talie înaltă), au reușit până la urmă să mi se lipească de suflet. Pentru că sunt… brodați cu flori, apropos de ce ziceam la punctul 1. Astă iarnă îi purtam cu niște ghete cu talpă ortopedică, iar acum îi combin cu niște converși drăguți și lejeri. O bluză simplă în partea de sus și cam asta e.

 4. Pantalonii Culotte

  Mă simt cam ca Patricia Kaas cu ei, dar mi-au câștigat încrederea și respectul atunci când am văzut cât sunt de confortabili atunci când e cald afară. Am două perechi dintr-un material foarte aerisit, care nu se șifonează și în care mă simt la fel de bine ca în pijama. La fel îi port și pe ei, cu un tricou simplu și cu niște sandale sau balerini. Câteodată cu converși.

  Găsiți aici ceva modele drăguțe la prețuri mai mult decât decente (văd că au și reduceri).

 5. Sandale argintii

  Pe astea nu le-am luat încă. Dar le vreau și tot caut un model care să-mi placă. Am găsit pe elefant unele lucitoare, care par și confortabile și îmi plac mult, dar având în vedere problemele mele cu picioarele, mă tem să le cumpăr fără să le probez. Sau să mă informez cum e cu politica de returnare. Chiar, ați returnat vreodată chestii luate de pe elefant pentru că nu vă veneau? Cum a fost procesul?

 6. Tricouri și cămăși cu mâneci cu volane

  Pentru că sunt destul de bine dotată oricum în partea de sus, nu mă avantajează deloc cămășile ample, tricourile cu multe volane, cu mâneci bufante, etc. Am găsit, însă, calea de mijloc și pentru tipul meu de conformație:

Drept urmare, am făcut pachet hainele care nu mai erau ”la modă” și le-am dat mai departe. Fără să mă simt vinovată că investesc în mine. Yuhuuuuu!!!

Poze preluate de pe Pinterest

Efectele negative ale consumului excesiv de antibiotice
Crizele de furie ale copiilor (III) - Ce strategii putem aborda pentru a încuraja comportamentele ”adecvate” în favoarea celor distructive