A fost odată ca niciodată o fetiță. Era mică, tunsă scurt, avea părul auriu și voia… pace în lume.
De fapt, voia să fie prințesă, așa că toate furourile bunicii se transformau în cele mai elegante rochițe cusute cu fir de aer de vară și materiale țesute din nori și cerul albastru. Erau minunate, mătăsoase și cu trene lungi cât o seară plăcută de primăvară târzie, atunci când reușești pentru prima dată, după o iarnă nesuferită, să stai pe un șezlong în tricou și simți că ai cucerit cine știe ce luptă de trei zile și trei nopți cu căpcăunul frigului.
Iar când nu voia să fie prințesă, visa să-și deschidă un orfelinat, unde îngrijească și să iubească toți copiii lumii mai puțin norocoși decât ea. Fiecare păpușă avea povestea ei tristă. Părinți morți în accidente de mașină, copii părăsiți la naștere într-un coșuleț roz, copii bolnavi, care aveau nevoie de îngrijiri. Toți primeau mâncare bună, îmbrățișări calde, paturi pufoase și multă iubire.
Fetița aia eram eu. Nu știu ce poveste de viață m-a impresionat pe mine atât de mult în copilăria mea de aveam astfel de jocuri. Poveștile părinților morți în accidente de mașină le-aș lega de emisiunea ”Reflecții rutiere”, la care mă uitam, deși nu era deloc ceva potrivit pentru mine și știu cât de tare mă afecta. Restul nu știu.
Toate amintirile astea m-au năpădit în momentul în care am primit o invitație la un eveniment. V-am zis că n-am mai fost prea mondenă în ultima vreme, dar când am văzut ”eveniment caritabil” (căci caritabil este evenimentul despre care vreau să vă spun) mi-am dat peste cap programul, ca să pot să merg.
Este vorba despre Balul Britanic, un eveniment cultural cu miză caritabilă organizat de International House Bucharest, prin divizia lor English Kids Academy. Adică, intrarea la eveniment se va face numai pe baza unei donații de 35 lei, iar toți banii care se strâng în cadrul evenimentului (intrarea și celelalte donații) vor fi integral direcționate pentru a susține proiectului “Tabăra Steluțelor”, proiect educațional pentru copii bolnavi și defavorizați aflați în grija Asociației M.A.M.E.
Asociatia M.A.M.E. este o organizatie non-profit care, de 7 ani, sprijina copiii si tinerii diagnosticati cu afectiuni grave, precum si pe cei care provin din familii cu posibilitati financiare reduse.
Tabăra Steluțelor e o tabără care se desfășoară pe parcursul unei săptămâni, în care copiii sunt antrenați în jocuri, artă, excursii, drumeții, etc, organizate de voluntarii de la Asociația M.A.M.E.
Am întrebat și am aflat că planul pentru anul acesta este ca aproximativ 20 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, să participe la tabăra de la Sinaia/Predeal. Pentru organizarea acestei tabere e nevoie de o sumă de 5.000 de euro (adică o nimica toată, dacă stăm să ne gândim), bani care vor acoperi cazarea, transportul, masa, biletele de intrare la obiectivele turistice, materialele pentru ateliere și orice altceva mai este nevoie.
Vrei să primești postările mele pe email?
Dacă vrei să nu ratezi nicio postare, te poți abona la newsletterul blogului.
Nu-ți face grija de spam, nu vei primi decât postările mele.