Zilele trecute mi-a venit așa o poftă de ceva bun, dar nu știam ce vreau. Vi se mai întâmplă și vouă? Mie mi se întâmplă frecvent și pentru că nu mă pot hotărî, ajung să mănânc prostii.
Am zis că de data asta să fac ceva diferit. Să-mi fac ceva mai sănătos. Citeam un articol despre ce beneficii are scorțișoara și m-a inspirat. Am dat apoi peste unul despre semințe de chia, tocmai făcusem un lapte de cocos (aveți aici rețeta mea), urma să am o oră și ceva ocupată cu spălat-culcat copii și apoi timp pentru mine, deci erau toate premisele pentru… o budincă de chia.
Știați că semințele de chia:
… sunt bogate în antioxidanţi?
… sunt bogate în proteine? (14% din conţinutul seminţelor este proteină)
… carbohidraţii din seminţele de chia sunt fibre benefice? (conțin 40% fibre)
… te ajută să slăbeşti sănătos? (datorită conținutului ridicat de fibre)
… sunt bogate în calciu?
… sunt bogate in acizi grasi Omega 3?
… conțin puține calorii?
Dar despre scorțișoară, știați că:
… este un bun antiinflamator?
… întăreşte sistemul imunitar?
… luptă împotriva diabetului?
… stimulează funcţiile creierului şi îl protejează?
… reduce riscul afecţiunilor cardiace?
… combate infecţiile?
… potoleşte nevoia de dulciuri?
(puteți citi și mai multe despre semințele de chia și despre scorțișoară în linkurile de mai sus)
Și mă gândeam că dacă tot nu am mai scris de ceva vreme rețete, ar fi o idee bună să o fac acum.
Deci, rețeta
(nu mă pricep prea bine la pozat mâncare, vă rog să mă scuzați)
Ingrediente
- un pahar de lapte de cocos (sau ce alt lapte vreți voi)
- câteva căpșune
- 3 linguri de chia
- scorțișoară (după gust)
- vanilie (după gust)
- miere (după gust)
Mod de preparare
Am pus într-un blender laptele cu mierea, cu căpșunele, cu scorțișoara și cu vanilia, am turnat în amestec 3 linguri de semințe de chia, am amestecat bine, apoi am bagat la frigider 90-120 de minute.
La final am mâncat. Yummy