De ce e important să învățăm copiii să-și gestioneze sănătos emoțiile
Idei de rețete pentru cuptorul cu microunde


Deși pare de necrezut, având în vedere că zilele trecute a nins, în curând o să vină vara. Noi nu avem o curte prea mare, dar chiar așa micuță cum e, vreau să o pregătim pentru copii. Să fie amuzantă și antrenantă și interesantă.

Îmi amintesc de curtea bunicii de la Ploiești, de cum mă furișam pe sub bolta de vie pe care o avea, de cum îmi cream fel și fel de aventuri printre arbuștii de gard viu, de cum îi rupeam leușteanul ca să-l pun la supele mele cu noroi, de cum mă urcam în vișinul pitic din curtea din față, de cum căutam comori printre cele 2 rânduri scurte de roșii pe care le avea în spate. Fiecare ieșire în curte era o mică aventură pentru mine, mereu descopeream ceva nou, ceva interesant, ceva inedit.

În curtea noastră fără obstacole, copiilor mei le va fi mai greu să facă asta. Așa că trebuie să ne punem pe treabă. Am căutat pe Pinterest idei, am căutat pe Google, am căutat chiar și pe Instagram. Am căutat și în mintea mea, observând copiii pe care îi am și ce le place să facă.

Am ajuns la concluzia că o să avem nevoie de următoarele:

 • O bucătărie cu nisip și noroi

  … unde să meșterească Ema, să gătească și să facă tot felul de ”forme”.
  bucatarie noroi 2 bucatarie noroi bucatarie noroi3
  sursă foto

 • O zonă pentru săpat

  … unde să sape Filip, iar Ema să-l ajute și să planteze ce floricele îi plac ei.
  loc sapat loc sapat2sursă foto

 • Un spațiu (sau mai multe) unde să se ascundă

  … amândoi. Minunat ar fi să le poată construi V. o căsuță înaltă, dar nu știu dacă o să mai aibă timp și de asta. O altă variantă ar fi un arbust sau un teepee cu iederă sau alte plante crescute pe el.
  teepee casa joaca casa joaca 2 casa joaca3sursă foto

 • Un loc de joacă cu un tobogan și poate un balansoar

  … dar să fie mici. Leagăn nu vreau să punem ca să ne mai bucurăm și de parcuri când ajungem. Și pentru că nu avem cine știe ce loc, după cum ziceam.
  tobogan tobogan12sursă foto

 • O parcare de biciclete

  … neapărat, unde să ne parcăm toți bicicletele. Momentan locuim 2 adulți și 2 copii în casa asta, și avem 2 biciclete pentru adulți și 3 biciclete pentru copii. Plus trotinete, role și altele. Undeva trebuie să le depozităm pe toate.
  parcare biciclete2 parcare biciclete3sursă foto

Sper că v-am fost de insipirație și aștept și pozele voastre, dacă aveți și voi idei interesante.

De ce e important să învățăm copiii să-și gestioneze sănătos emoțiile
Idei de rețete pentru cuptorul cu microunde