2 sfaturi importante pentru părinții care vor să se relaxeze în concediu
Copiii și sportul - câteva idei

geanta

 

Am mai scris eu aici, pe blog, despre pasiunea mea pentru genți. Dar pasiune, nu glumă. Zeci și zeci de genți zăceau în debara. De fapt, nu e corect spus ”zăceau”. Pentru că le foloseam cam pe toate. Nu era problemă dacă aveam câte 5 negre, 4 roșii, 5 albastre, nu știu câte verzi, etc. Aveam genți mici, genți mari (gențile nici mici, nici mari nu mi-au plăcut niciodată). Genți mai ieftine și genți mai scumpe, cu bretele lungi sau cu mâner, tot felul de modele, cu fermoar, fără. Era ca un magazin de genți debaraua mea.

Recent am intrat puțin în ele și le-am redus mult numărul. Am rămas cu puține, pe care nici măcar nu le mai schimb între ele cum făceam pe vremuri. De exemplu, de mai bine de o lună folosesc, zi de zi, aceeași geantă. Este una din puținele în care îmi încap laptopul și accesoriile lui, cărți, agenda, portofel, un măr, sticla cu apă, crema de mâini, rujul, ochelarii de soare și celelalte multe lucruri pe care le mai am înghesuite acolo.

Dar am avut întotdeauna câteva criterii după care mi-am ales gențile. Vi le zic și vouă, poate vă ajută să vă alegeți o geantă bună, pe care să o folosiți cu drag mult timp.

 1. Dimensiunea și forma bretelelor

  Gândiți-vă bine în ce contexte o să o folosiți și ce lucruri vreți să băgați în ea. În funcție de dimensiune și greutatea pe care estimați că o va avea, uitați-vă bine la forma bretelelor. Țineți minte că o geantă îndesată cu lucruri, din care pare să explodeze în orice clipă fermoarul arată mult mai puțin bine (:) ) decât o geantă mare, dar în care să aibă loc toate lucrurile pe care le cărăm după noi.
  Eu am acum o geantă mare, în care musai să-mi încapă laptopul. Nici gând să-mi mai cumpăr vreo geantă de zi cu zi în perioada următoare în care să nu-mi încapă laptopul, pentru că îl am în fiecare zi la mine. Din fericire, nu e un laptop foarte mare, drept urmare nu am nevoie de un rucsac special pentru el. Dar, pentru că se adună multe sute de grame odată cu laptopul meu și cu accesoriile lui, am nevoie de niște bretele late și comode. Din fericire, la geanta pe care o am, pot schimba bretelele. Prima dată alesesem niște bretele foarte frumoase… și foarte subțiri. După 15 minute de cărat geanta pe umăr, simțeam că mi s-a oprit circulația către brațe. Am pus bretele mai late și acum nici nu o mai simt pe umăr.

 2. Culoarea

  Chiar dacă e frumoasă, gândiți-vă bine dacă aveți la ce să o potriviți. Da, știu, geanta nu se mai asortează la pantofi (mi-a luat mult timp să accept asta, dar acum sunt ok cu gândul că am pantofi albaștri în picioare și geantă verde pe umăr), dar trebuie să fie din același film cu restul de culori pe care le ai pe tine. Ca idee, în afară de culorile neutre, care merg la aproape orice nebunie ai avea pe tine, cât de cât universal asortabile mai sunt și roșu, albastru, muștar. Rozul, movul, galbenul pal, de exemplu, par aruncate din pom, dacă nu e bine studiată ținuta cu totul.

 3. Cum arată materialul din care e făcută?

  Dacă e din piele, arată binișor, teoretic. Dar dacă nu este o geantă din piele, e important să arate decent. Oricât de frumos ar fi modelul, ar fi culoarea, oricât de potrivită ar fi lungimea bretelelor, tot farmecul se pierde atunci când arată ca o husă pentru un scaun de autobuz. Există genți la prețuri decente, din piele ecologică, dar care arată foarte bine.

 4. Dacă nu mai arată bine, schimb-o

  Știu, ne atașăm de ele. Cum să o arunc? E geanta perfectă, de dimensiunea perfectă, o culoare minunată, îmi încape tot în ea și o pot asorta și la blugi, dar și la sacou. E extraordinară! Dar curg ațe din ea și nu mai are un mâner. Arunc-o! Cu siguranță o să găsești alta, la fel de frumoasă și practică, pe care o să o îndrăgești până la urmă.

Eu visez acum la o geantă roșie mare și la una gri mare și mă tot uit peste tot. Mai caut o carte, mai caut o geantă. Bine că există internetul, pentru că timp de umblat prin magazine nu prea mai am. Cât despre genți, desigur, am și roșie, dar și gri, dar nu suficient de mari. Uffff, iar o să strâng o debara de genți…

2 sfaturi importante pentru părinții care vor să se relaxeze în concediu
Copiii și sportul - câteva idei