Eu și tantrumurile copilului meu
Viata la doi ani a doua oară

legsDe când mă știu mă epilez cu epilatorul. Da, e mai rapid cu ceara, dar am două mâini stângi și nu mă descurc deloc. Și da, e și mai rapid să te duci și să te faci la salon, dar timpul nu a fost niciodată prietenul meu. Abia reușesc să mai ajung la câte o programare la medic, atunci când chiar nu se poate și nu se mai poate. Saloanele sunt un lux.

Bun. Și îmi amintesc la început că era destul de dureros procesul. Încă mai am zone unde mi se pare dureros. Dar am reușit să abordez niște tactici de gherilă, care să mă ajute să reduc durerea aproximativ la jumătate.

Să vă zic…

 1. Folositi un epilator care funcționează pe piele umedă…și epilați-vă în cadă. În timpul dușului, porii se deschid și părul iese mai ușor. Am constatat pe pielea mea că e cu atât mai puțin dureros dacă îl folosesc nu doar pe pielea umedă, ci chiar pe pielea bine înspumată cu gel de duș, după ce m-am înmuiat bine, vreo 10-15 minute în cadă. Încercați.
  Dacă tot nu mi-am luat epilatorul IPL de la Philips (asupra căruia mă hotărâsem), am zis să încerc epilatoarele ”umed și uscat” de la ei. A fost una din cele mai bune decizii pe care le-am luat în ultima vreme. Aveam un epilator (tot Philips) de când era bunica fată. Ce diferență e între el și cele noi… Nu mă așteptam.
 2. Nu va epilati în perioada aia a lunii 

  Asta era o greșeală pe care o făceam lună de lună. Era momentul perfect pentru epilat, când oricum eram „închisă pentru revizie”, dar procesul e mult mai dureros în perioada aia, pentru că e pielea mult mai sensibilă. M-am reorganizat, iar acum e mult mai puțin dureros.

 3. Incercati un calmant cu jumatate de ora inainte de procesDacă știți că vă doare mult prea mult și mult prea tare (cum am pățit eu după nașteri), luați un ibuprofen cu jumătate de oră înainte să vă apucați de treabă. Recunosc, nu e o treabă pe care să o fac prea des, dar a fost o vreme când am încercat-o și pe asta.
  Acum am înlocuit Nurofenul cu un pahar de vin. E mult mai plăcut așa.
 4. Parul sa fie cat mai scurtAm observat eu că dacă e părul e mai scurt, epilarea e mai puțin dureroasă. Cât de scurt? Experimentați până găsiți cea mai bună variantă. La mine cel mai ok e pe la 2-3 mm
 5.  La final aplicati gel cu aloe (rece, de la frigider)E fenomenal gelul cu aloe. Am mai scris eu despre el. Îl găsiți la plafar, gel cu aloe 100% natural, care nu mai conține altceva. Eu îl țin la frigider și îl aplic pe piele, acolo unde e nevoie, când trebuie să calmez câte o iritație, am vreun coș, sau vreo zonă pe care vreau s-o cicatrizez rapid. Cu atât mai mult după epilat e genial. Dacă mai e și rece, din frigider, e perfect.

Despre exfoliatul obligatoriu cu o zi înainte de epilat nu vă mai zic, pentru că sunt convinsă că știți cât e de important. Nu neapărat pentru durere, dar ca să evitați firele de păr prinse pe sub piele, crescute aiurea.

Voi ce sfaturi aveți pentru mine?

Eu și tantrumurile copilului meu
Viata la doi ani a doua oară