Idei de cadouri de Craciun - partea a doua
Idei de cadouri

unt-de-cocos

Cum vine iarna, cum mă apucă dragul de unt de cocos. De fapt, sunt o fană declarată a untului de cocos tot anul, dar parca mai ales de Crăciun mă apucă mai tare dragul de el. Și nu doar unt, ci și cocosul ca atare, apa de cocos și cam tot ce ține de nuca asta.

Prima dată am gustat nucă de cocos când eram mică. Vreo 3-4 ani să fi avut, nu cred că eram mai mare. Cumva, în ciuda originilor nesănătoase (fiică de intelectuali burghezi) și atitudinii generale de ură împotriva comunismului, bunica mea reușise să primească acordul Partidului să plece în Austria, de unde a venit cu mai multe lucruri, printre care și cu o nucă de cocos. Toată familia a fost oripilată de gustul ei de șampon mucegăit. Ni s-a părut oribil. 20 de ani mai târziu mi-am dat seama că, de fapt, nuca era stricată. Și că o nucă nestricată e chiar bună.

Dar la ce putem face cu nuca de cocos? Cu untul de cocos? Cu apa de cocos?

Masca de par

Scriam într-un alt articol că părul meu a pătimit o grămadă. Nu există culoare în curcubeu pe care să n-o fi avut și eu în cap. Pe lângă șaten, brunet, roz și alte culori pe care le-am încercat. Faptul că eu acum mai am păr pe cap se datorează și untului de cocos.  Mi s-a părut cel mai bun balsam de păr, cea mai bună mască. Citeam despre el că e unul dintre puținele uleiuri care și pătrund în firul de păr și îl protejează, nu doar îl acoperă. În plus, se curăță foarte ușor la spălat (cine a pus ulei de ricin în păr, înțelege cât e de important să-l poți și da jos din păr fără să ungi toată baia cu ulei).
Cel mai ușor și-a revenit părul meu când îmi puneam untul seara în păr și îl mai clăteam a doua seară. De găsit l-am găsit aici. După ce am încercat mai multe, m-am oprit la ăsta.

 

Ulei de corp

Pentru că am pielea destul de uscată, am mereu nevoie să o uleiez. Am observat că loțiunile din magazine îmi dau dependență. Cu cât pun mai multă loțiune, cu atât pielea mea cere mai multă. Așa că am renunțat la astfel de loțiuni și am început să folosesc uleiuri naturale. Cel mai bine mi s-a potrivit cel de cocos. Adaug câte o picătură de ulei esențial de lavandă în borcănel și îl folosesc atunci când îmi amintesc.
Pentru iarna asta plănuiesc să îl amestec cu un pic de unt de shea. Vă zic ce iese

Scrub pentru corp

E atât de simplu. Jumătate de pahar de zahăr brun cu jumătate de pahar de unt de cocos și o picătură de ulei esențial de geraniu (opțional). Amestecul ăsta lasă în urmă o piele fină, curată și tânără.
În loc de zahăr și ulei esențial, puteți amesteca zaț de cafea cu uleiul de cocos. Bun de folosit mai ales în zonele cu celulită, dacă aveți (știu, nu aveți. Nici eu nu am.)

Crema pentru ochi

Luați un borcănel mic de mâncare pentru bebeluși, goliți-l de conținut, curațați frumos eticheta de pe el, puneți în el untul topit de cocos (se topește cam la 25 de grade Celsius), 3-4 capsule de vitamina E, închideți capacul și puneți-l în frigider.

 

Demachiant

Înainte să descopăr prosopelul de microfibră, care mă ajută să mă demachiez doar cu apă chioară, foloseam unt de cocos pentru demachiat. Curăță foarte bine pielea, rimelul, tușul de ochi, fondul de ten și ce mai am eu acolo, pe față. Am renunțat între timp la asta, dar știu că multe dintre cititoarele mele folosesc untul de cocos ca demachiant. Acum, că am trecut la prosopelul de microfibră (am mai scris eu despre el pe blog), dacă vreau să fiu cu adevărat arogantă, nu îl mai umezesc cu apă de la robinet, ci cu apă de cocos. Fund de bebeluș e fața mea, parol (fund de bebeluș curat, va rog).

Lubrifiant

Da, lubrifiant pentru serile pasionale cu soțul, prietenul, amantul, vecinul, cine mai vreți voi. Încercați și spuneți-mi ce părere aveți.

Voi la ce mai folosiți untul de cocos?

Îmbătrânim împreună cu creierul nostru. 3 moduri prin care să-l menținem în formă

Să fii în formă nu se referă doar la corpul nostru, la mușchi și la ten. Deși tindem să ne concentrăm mai mult pe aspectele astea (mergem la sală, ne cumpărăm creme cu tot felul de enzime și substanțe care să-l păstreze tânăr, ne lucrăm mușchii, încercăm să slăbim),...

Idei de amenajare a scării interioare

Webinar gratuit ”Cooperarea cu copiii”
8 sfaturi pentru tații de fete

În decursul timpului am amenajat diferite spații sub scară.
Un locșor de citit, dar era dificil fără lumină și fără priveliște, plus că mereu dădeam cu capul de scară.
Apoi am făcut spațiul de joacă al copiilor, dar era problemă cu scările fără contratrepte: le pica mereu praful în cap și în jucării. Am mutat locul de joacă.

Webinar gratuit ”Cooperarea cu copiii”
8 sfaturi pentru tații de fete

Cum să scapi de păduchi

Ce fericire că în anul 2017 nu mai ești un stigmat atunci când descoperi că ai păduchi. Nu știu cum fu copilăria voastră, dar eu am avut păduchi o singură dată. Practic. Teoretic, n-am avut niciodată, pentru că lucrurile astea nu se spuneau. Nici fetița cu care mă...

Cum și unde montăm centrala termică?

Din seria articolelor despre casă, aparatură electrocasnică, decorațiuni, etc, astăzi m-am gândit să discutăm puțin despre centralele termice. Nu o să intru foarte mult în detalii legate de specificațiile lor tehnice, pentru că nu mă pricep prea bine, iar priceputul...

Cum alegi o masina de spalat vase

Pe vremuri, mașinile de spălat vase mi se păreau ceva science fiction. De bogații bogaților, un soi de dorință intangibilă. Am urât întotdeauna să spăl vase, așa că de visat, visam la o astfel de mașină. Dar, întâmplarea (sau destinul/universul/vreo zeitate) a aranjat...

Din nou despre uleiul de cocos, iubirea vieții mele

Aveți ulei de cocos în casă? Nu știu voi, dar eu am sigur. Am un borcan în bucătărie, pe care îl folosesc pentru gătit. Mai am un borcan în baie, pe care îl folosesc pentru ce ziceam aici (punctele 1-5) și unul în noptieră, pentru punctul 6 al articolului anterior :)...

Înapoi pe bicicletă

   Urmărește-mă pe facebook Una din bucuriile copilăriei mele a fost mersul pe bicicletă. Inițial tricicletă, apoi bicicleta au fost niște jucării care nu mi-au lipsit în copilăria mea. Tricicleta recunosc sincer că nu mai știu cum arăta. Dar bicicleta o țin minte în...

Cum să fac să revin la programul zilnic după vacanță…

Copiii și alegerile
Cărți inteligente pentru părinți (și nu numai)

De când s-a terminat vacanța de Crăciun, tot încerc să-mi revin la programul zilnic și nu-mi iese deloc. Abia reușiserăm și noi să ne punem nițel la punct, acum iar e haos. Iar plecăm târziu dimineața, iar suntem pe ”hai-hai” mode, iar n-am chef/ce să gătesc seara, iar am casa plină de haine împrăștiate, iar e praf pe jos.

Copiii și alegerile
Cărți inteligente pentru părinți (și nu numai)

Cum să-ți ții casa ordonată când ai copii (și nițică dezvoltare personală la final)

Nu știu cum e pentru voi, dar pentru mine e foarte importantă ordinea în casă. Nu reușesc să o țin mereu, dar asta nu înseamnă că îmi place haosul. De fapt, nici măcar nu-i vorba că nu-mi place haosul din casă, ci că, haosul din casă îmi creează haos în minte. Devin...
Idei de cadouri de Craciun - partea a doua
Idei de cadouri