Idei de cadouri de Craciun - partea a doua
Idei de cadouri

unt-de-cocos

Cum vine iarna, cum mă apucă dragul de unt de cocos. De fapt, sunt o fană declarată a untului de cocos tot anul, dar parca mai ales de Crăciun mă apucă mai tare dragul de el. Și nu doar unt, ci și cocosul ca atare, apa de cocos și cam tot ce ține de nuca asta.

Prima dată am gustat nucă de cocos când eram mică. Vreo 3-4 ani să fi avut, nu cred că eram mai mare. Cumva, în ciuda originilor nesănătoase (fiică de intelectuali burghezi) și atitudinii generale de ură împotriva comunismului, bunica mea reușise să primească acordul Partidului să plece în Austria, de unde a venit cu mai multe lucruri, printre care și cu o nucă de cocos. Toată familia a fost oripilată de gustul ei de șampon mucegăit. Ni s-a părut oribil. 20 de ani mai târziu mi-am dat seama că, de fapt, nuca era stricată. Și că o nucă nestricată e chiar bună.

Dar la ce putem face cu nuca de cocos? Cu untul de cocos? Cu apa de cocos?

Masca de par

Scriam într-un alt articol că părul meu a pătimit o grămadă. Nu există culoare în curcubeu pe care să n-o fi avut și eu în cap. Pe lângă șaten, brunet, roz și alte culori pe care le-am încercat. Faptul că eu acum mai am păr pe cap se datorează și untului de cocos.  Mi s-a părut cel mai bun balsam de păr, cea mai bună mască. Citeam despre el că e unul dintre puținele uleiuri care și pătrund în firul de păr și îl protejează, nu doar îl acoperă. În plus, se curăță foarte ușor la spălat (cine a pus ulei de ricin în păr, înțelege cât e de important să-l poți și da jos din păr fără să ungi toată baia cu ulei).
Cel mai ușor și-a revenit părul meu când îmi puneam untul seara în păr și îl mai clăteam a doua seară. De găsit l-am găsit aici. După ce am încercat mai multe, m-am oprit la ăsta.

 

Ulei de corp

Pentru că am pielea destul de uscată, am mereu nevoie să o uleiez. Am observat că loțiunile din magazine îmi dau dependență. Cu cât pun mai multă loțiune, cu atât pielea mea cere mai multă. Așa că am renunțat la astfel de loțiuni și am început să folosesc uleiuri naturale. Cel mai bine mi s-a potrivit cel de cocos. Adaug câte o picătură de ulei esențial de lavandă în borcănel și îl folosesc atunci când îmi amintesc.
Pentru iarna asta plănuiesc să îl amestec cu un pic de unt de shea. Vă zic ce iese

Scrub pentru corp

E atât de simplu. Jumătate de pahar de zahăr brun cu jumătate de pahar de unt de cocos și o picătură de ulei esențial de geraniu (opțional). Amestecul ăsta lasă în urmă o piele fină, curată și tânără.
În loc de zahăr și ulei esențial, puteți amesteca zaț de cafea cu uleiul de cocos. Bun de folosit mai ales în zonele cu celulită, dacă aveți (știu, nu aveți. Nici eu nu am.)

Crema pentru ochi

Luați un borcănel mic de mâncare pentru bebeluși, goliți-l de conținut, curațați frumos eticheta de pe el, puneți în el untul topit de cocos (se topește cam la 25 de grade Celsius), 3-4 capsule de vitamina E, închideți capacul și puneți-l în frigider.

 

Demachiant

Înainte să descopăr prosopelul de microfibră, care mă ajută să mă demachiez doar cu apă chioară, foloseam unt de cocos pentru demachiat. Curăță foarte bine pielea, rimelul, tușul de ochi, fondul de ten și ce mai am eu acolo, pe față. Am renunțat între timp la asta, dar știu că multe dintre cititoarele mele folosesc untul de cocos ca demachiant. Acum, că am trecut la prosopelul de microfibră (am mai scris eu despre el pe blog), dacă vreau să fiu cu adevărat arogantă, nu îl mai umezesc cu apă de la robinet, ci cu apă de cocos. Fund de bebeluș e fața mea, parol (fund de bebeluș curat, va rog).

Lubrifiant

Da, lubrifiant pentru serile pasionale cu soțul, prietenul, amantul, vecinul, cine mai vreți voi. Încercați și spuneți-mi ce părere aveți.

Voi la ce mai folosiți untul de cocos?

6 metode simple prin care poți convinge copilul să se spele pe dinți

Acum aproape un an mă interesam de periuțe de dinți electrice pentru mine. Aveam una, dar aflasem dintr-o discuție din comunitatea mea de pe facebook despre periuțele Sonicare și mă gândeam că ar fi o achiziție bună. Între timp nu am cumpărat-o, deși încă mi-o doresc,...

Împărțim planeta și misiunea Hubble – Lecții de la copii

Copiii au fost invitați să caute comportamente benefice pentru planetă și să le fotografieze, iar noi, părinții, am fost rugați să trimitem aceste fotografii profesoarei (missei, cum se mai zice), ca ele să apară lipite pe panourile din jurul lui Hubble. 

Căderea părului la femei

Dar au fost vremuri când nu mai aveam foarte mult păr, sau, cel puțin, nu pe cap. Aveam foarte mult păr pe jos, pe așternuturi, pe haine. Soluția miraculoasă în cazul meu, în situațiile respective, a fost să-mi echilibrez alimentația și să-mi gestionez mai bine stresul. 

Tips’n’Tricks pentru mame care n-au timp

Cine mă urmărește pe Facebook știe că de la o vreme am început să am grijă de tenul meu. Nu chiar voluntar, ci pentru că deja nu mai suportă, săracul, indolența mea. De unde acum un an pe vremea asta uitam și să mă demachiez, acum am ditamai ritualul pentru seara și...

Ce greșeli mari am făcut atunci când am mobilat casa

Și nu suntem la prima casă pe care am mobilat-o, ci la a treia. La toate am făcut greșeli, care au ajuns să ne coste. Fizic, concret, financiar. Dacă ar fi să mobilez din nou, a patra casă, aș ține cont de ce am învățat primele dăți.

Cum să-ți ții casa ordonată când ai copii (și nițică dezvoltare personală la final)

Nu știu cum e pentru voi, dar pentru mine e foarte importantă ordinea în casă. Nu reușesc să o țin mereu, dar asta nu înseamnă că îmi place haosul. De fapt, nici măcar nu-i vorba că nu-mi place haosul din casă, ci că, haosul din casă îmi creează haos în minte. Devin...

3 motive pentru care să hidroizolezi baia

Am mai scris pe blog despre mutările noastre. Pentru mine, care vin dintr-o familie extrem de legată de casă, serviciu și cu o foarte mare rezistență la schimbare, mi se pare că cele 3 mutări din ultimii 10 ani e ceva enorm. Comparând apoi cu mutările prin...

Idei de amenajare a băii – Oglinda

Bine, e mult spus că le-am ales, pentru că în una dintre băi mobila a fost construită de soțul meu cel priceput. Și pentru că mobila este ușor deosebită în baia aceea, la fel trebuia să fie și oglinda

Semne că îți trebuie ochelari

Vorbind eu așa cu medicul oftalmolog, mi-a spus de mai multe semne la care trebuie să fim atenți ca să fim siguri că ne cumpărăm ochelarii la timp și nu după ce îndurăm 10 zile, ca subsemnata:

7 mituri despre Laponia

Wow… Țara lui Moș Crăciun, m-am gândit eu. Apoi, mi-am dat seama că nu știu mare lucru despre țara asta. Doar că e o țară unde e frig și unde locuiește Moș Crăciun. Sau, pentru aceia mai pragmatici dintre noi, o țară care face turism pe ideea de Moș Crăciun. Gata, l-am dat afară pe Grinch, nu vă mai supăr.

Idei de cadouri de Craciun - partea a doua
Idei de cadouri