Idei de cadouri de Craciun - partea a doua
Idei de cadouri

unt-de-cocos

Cum vine iarna, cum mă apucă dragul de unt de cocos. De fapt, sunt o fană declarată a untului de cocos tot anul, dar parca mai ales de Crăciun mă apucă mai tare dragul de el. Și nu doar unt, ci și cocosul ca atare, apa de cocos și cam tot ce ține de nuca asta.

Prima dată am gustat nucă de cocos când eram mică. Vreo 3-4 ani să fi avut, nu cred că eram mai mare. Cumva, în ciuda originilor nesănătoase (fiică de intelectuali burghezi) și atitudinii generale de ură împotriva comunismului, bunica mea reușise să primească acordul Partidului să plece în Austria, de unde a venit cu mai multe lucruri, printre care și cu o nucă de cocos. Toată familia a fost oripilată de gustul ei de șampon mucegăit. Ni s-a părut oribil. 20 de ani mai târziu mi-am dat seama că, de fapt, nuca era stricată. Și că o nucă nestricată e chiar bună.

Dar la ce putem face cu nuca de cocos? Cu untul de cocos? Cu apa de cocos?

Masca de par

Scriam într-un alt articol că părul meu a pătimit o grămadă. Nu există culoare în curcubeu pe care să n-o fi avut și eu în cap. Pe lângă șaten, brunet, roz și alte culori pe care le-am încercat. Faptul că eu acum mai am păr pe cap se datorează și untului de cocos.  Mi s-a părut cel mai bun balsam de păr, cea mai bună mască. Citeam despre el că e unul dintre puținele uleiuri care și pătrund în firul de păr și îl protejează, nu doar îl acoperă. În plus, se curăță foarte ușor la spălat (cine a pus ulei de ricin în păr, înțelege cât e de important să-l poți și da jos din păr fără să ungi toată baia cu ulei).
Cel mai ușor și-a revenit părul meu când îmi puneam untul seara în păr și îl mai clăteam a doua seară. De găsit l-am găsit aici. După ce am încercat mai multe, m-am oprit la ăsta.

 

Ulei de corp

Pentru că am pielea destul de uscată, am mereu nevoie să o uleiez. Am observat că loțiunile din magazine îmi dau dependență. Cu cât pun mai multă loțiune, cu atât pielea mea cere mai multă. Așa că am renunțat la astfel de loțiuni și am început să folosesc uleiuri naturale. Cel mai bine mi s-a potrivit cel de cocos. Adaug câte o picătură de ulei esențial de lavandă în borcănel și îl folosesc atunci când îmi amintesc.
Pentru iarna asta plănuiesc să îl amestec cu un pic de unt de shea. Vă zic ce iese

Scrub pentru corp

E atât de simplu. Jumătate de pahar de zahăr brun cu jumătate de pahar de unt de cocos și o picătură de ulei esențial de geraniu (opțional). Amestecul ăsta lasă în urmă o piele fină, curată și tânără.
În loc de zahăr și ulei esențial, puteți amesteca zaț de cafea cu uleiul de cocos. Bun de folosit mai ales în zonele cu celulită, dacă aveți (știu, nu aveți. Nici eu nu am.)

Crema pentru ochi

Luați un borcănel mic de mâncare pentru bebeluși, goliți-l de conținut, curațați frumos eticheta de pe el, puneți în el untul topit de cocos (se topește cam la 25 de grade Celsius), 3-4 capsule de vitamina E, închideți capacul și puneți-l în frigider.

 

Demachiant

Înainte să descopăr prosopelul de microfibră, care mă ajută să mă demachiez doar cu apă chioară, foloseam unt de cocos pentru demachiat. Curăță foarte bine pielea, rimelul, tușul de ochi, fondul de ten și ce mai am eu acolo, pe față. Am renunțat între timp la asta, dar știu că multe dintre cititoarele mele folosesc untul de cocos ca demachiant. Acum, că am trecut la prosopelul de microfibră (am mai scris eu despre el pe blog), dacă vreau să fiu cu adevărat arogantă, nu îl mai umezesc cu apă de la robinet, ci cu apă de cocos. Fund de bebeluș e fața mea, parol (fund de bebeluș curat, va rog).

Lubrifiant

Da, lubrifiant pentru serile pasionale cu soțul, prietenul, amantul, vecinul, cine mai vreți voi. Încercați și spuneți-mi ce părere aveți.

Voi la ce mai folosiți untul de cocos?

6 metode simple prin care poți convinge copilul să se spele pe dinți

Acum aproape un an mă interesam de periuțe de dinți electrice pentru mine. Aveam una, dar aflasem dintr-o discuție din comunitatea mea de pe facebook despre periuțele Sonicare și mă gândeam că ar fi o achiziție bună. Între timp nu am cumpărat-o, deși încă mi-o doresc,...

Cum ne ajutam copiii sa gestioneze emotiile

Avem nevoie de MOASE!
Cum imbraci un copil impotriva vointei lui

Ca să nu mai spun de reacțiile celor din jur. Eram ieri dimineață în curtea pensiunii în care suntem cazați. Fip și Ema se jucau cu o minge și-o șutau de la unul la celălalt. O doamnă și un domn îi privesc. ”Vai, ce drăguț se joacă ei, ia uite ce fotbaliști!”. La un moment dat Ema se supără pentru că Fip nu voia să-i mai dea mingea și se așază pe bordură și începe să plângă.

Avem nevoie de MOASE!
Cum imbraci un copil impotriva vointei lui

Cum să scapi de păduchi

Ce fericire că în anul 2017 nu mai ești un stigmat atunci când descoperi că ai păduchi. Nu știu cum fu copilăria voastră, dar eu am avut păduchi o singură dată. Practic. Teoretic, n-am avut niciodată, pentru că lucrurile astea nu se spuneau. Nici fetița cu care mă...

Cum să-mi învăț copilul să folosească olița – 6 sfaturi utile

Valuri împotriva cancerului - Swimathon 2017
Creierul cu care citești și creierul cu care lovești

Noi am avut o experiență tare bună cu ambii copii la capitolul ăsta. Dacă la somn a fost mereu greu cu ei, măcar aici lucrurile au mers ca unse. Nu poți să le ai pe toate. Dar știu că pentru mulți părinți renunțatul la scutece e o provocare, o grijă, o mare teamă. Cum o să fie? Cum să fac? Cum să-l ajut? Cum să-l conving?

Valuri împotriva cancerului - Swimathon 2017
Creierul cu care citești și creierul cu care lovești

10+ idei pentru bradul de Crăciun


Inimă cu Inimă Salvăm Spitalul Copiilor!
E timpul pentru Crăciunul din toamnă!

Drept urmare, pentru că m-am cam lungit și aș vrea să trec la subiect, eu deja m-am plictisit de globurile pe care le-am cumpărat acum 9 ani, la primul nostru Crăciun făcut împreună. Bine, m-am plictisit de ele de câțiva ani, dar încă n-am rupt pisica în două (ce vorbă sinistră!) să le și schimb. Dar anul ăsta o s-o fac. Așa că am luat pinterest la puricat, ca să văd cum m-aș putea inspira de acolo. În căutările mele, am observat câteva trenduri pentru anul 2017. Și anume:


Inimă cu Inimă Salvăm Spitalul Copiilor!
E timpul pentru Crăciunul din toamnă!

Cum și unde montăm centrala termică?

Din seria articolelor despre casă, aparatură electrocasnică, decorațiuni, etc, astăzi m-am gândit să discutăm puțin despre centralele termice. Nu o să intru foarte mult în detalii legate de specificațiile lor tehnice, pentru că nu mă pricep prea bine, iar priceputul...

Garderoba capsulă – Cum ți-o creezi?

Episodul 13: Diminetile cu doi copii
Organizarea dulapului și dezvoltare personală - De-clutter

Cu alte cuvinte, e un soi de articol despre cum să-ți compui o garderobă capsulă. Ideea cu garderoba asta e să ai câteva piese esențiale, care să nu-ți lipsească niciodată din garderobă. Iar ce mai iei pe lângă ele, să le tot schimbi, în funcție de modă, nevoi, dorințe, plăceri.

Episodul 13: Diminetile cu doi copii
Organizarea dulapului și dezvoltare personală - De-clutter

Cum să trăiești în casă cu un câine hiperenergic… fără să o iei razna

... eu nu știu cum, așa că poate mă învățați voi. Avem un câine care face cât trei. E adevărat că e încă pui, dar parcă am mai văzut și alți pui la viața mea (și am și avut alți pui), dar altul ca el nu am cunoscut. E într-o fugă și o nebunie continue, sare permanent,...

Cum să-ți comanzi online haine care să-ți vină – 5 sfaturi utile

Încep așa: nu mi-a plăcut niciodată să-mi cumpăr haine online. De fapt, nu plăcutul e problema, cât faptul că nefiind slabă ca un băț , nu-mi vine bine orice (da, am impresia că dacă ești slabă slabă, poți purta aproape orice, fără să pară că ai încercat prea mult sau...
Idei de cadouri de Craciun - partea a doua
Idei de cadouri