Idei de cadouri de Craciun - partea a doua
Idei de cadouri

unt-de-cocos

Cum vine iarna, cum mă apucă dragul de unt de cocos. De fapt, sunt o fană declarată a untului de cocos tot anul, dar parca mai ales de Crăciun mă apucă mai tare dragul de el. Și nu doar unt, ci și cocosul ca atare, apa de cocos și cam tot ce ține de nuca asta.

Prima dată am gustat nucă de cocos când eram mică. Vreo 3-4 ani să fi avut, nu cred că eram mai mare. Cumva, în ciuda originilor nesănătoase (fiică de intelectuali burghezi) și atitudinii generale de ură împotriva comunismului, bunica mea reușise să primească acordul Partidului să plece în Austria, de unde a venit cu mai multe lucruri, printre care și cu o nucă de cocos. Toată familia a fost oripilată de gustul ei de șampon mucegăit. Ni s-a părut oribil. 20 de ani mai târziu mi-am dat seama că, de fapt, nuca era stricată. Și că o nucă nestricată e chiar bună.

Dar la ce putem face cu nuca de cocos? Cu untul de cocos? Cu apa de cocos?

Masca de par

Scriam într-un alt articol că părul meu a pătimit o grămadă. Nu există culoare în curcubeu pe care să n-o fi avut și eu în cap. Pe lângă șaten, brunet, roz și alte culori pe care le-am încercat. Faptul că eu acum mai am păr pe cap se datorează și untului de cocos.  Mi s-a părut cel mai bun balsam de păr, cea mai bună mască. Citeam despre el că e unul dintre puținele uleiuri care și pătrund în firul de păr și îl protejează, nu doar îl acoperă. În plus, se curăță foarte ușor la spălat (cine a pus ulei de ricin în păr, înțelege cât e de important să-l poți și da jos din păr fără să ungi toată baia cu ulei).
Cel mai ușor și-a revenit părul meu când îmi puneam untul seara în păr și îl mai clăteam a doua seară. De găsit l-am găsit aici. După ce am încercat mai multe, m-am oprit la ăsta.

 

Ulei de corp

Pentru că am pielea destul de uscată, am mereu nevoie să o uleiez. Am observat că loțiunile din magazine îmi dau dependență. Cu cât pun mai multă loțiune, cu atât pielea mea cere mai multă. Așa că am renunțat la astfel de loțiuni și am început să folosesc uleiuri naturale. Cel mai bine mi s-a potrivit cel de cocos. Adaug câte o picătură de ulei esențial de lavandă în borcănel și îl folosesc atunci când îmi amintesc.
Pentru iarna asta plănuiesc să îl amestec cu un pic de unt de shea. Vă zic ce iese

Scrub pentru corp

E atât de simplu. Jumătate de pahar de zahăr brun cu jumătate de pahar de unt de cocos și o picătură de ulei esențial de geraniu (opțional). Amestecul ăsta lasă în urmă o piele fină, curată și tânără.
În loc de zahăr și ulei esențial, puteți amesteca zaț de cafea cu uleiul de cocos. Bun de folosit mai ales în zonele cu celulită, dacă aveți (știu, nu aveți. Nici eu nu am.)

Crema pentru ochi

Luați un borcănel mic de mâncare pentru bebeluși, goliți-l de conținut, curațați frumos eticheta de pe el, puneți în el untul topit de cocos (se topește cam la 25 de grade Celsius), 3-4 capsule de vitamina E, închideți capacul și puneți-l în frigider.

 

Demachiant

Înainte să descopăr prosopelul de microfibră, care mă ajută să mă demachiez doar cu apă chioară, foloseam unt de cocos pentru demachiat. Curăță foarte bine pielea, rimelul, tușul de ochi, fondul de ten și ce mai am eu acolo, pe față. Am renunțat între timp la asta, dar știu că multe dintre cititoarele mele folosesc untul de cocos ca demachiant. Acum, că am trecut la prosopelul de microfibră (am mai scris eu despre el pe blog), dacă vreau să fiu cu adevărat arogantă, nu îl mai umezesc cu apă de la robinet, ci cu apă de cocos. Fund de bebeluș e fața mea, parol (fund de bebeluș curat, va rog).

Lubrifiant

Da, lubrifiant pentru serile pasionale cu soțul, prietenul, amantul, vecinul, cine mai vreți voi. Încercați și spuneți-mi ce părere aveți.

Voi la ce mai folosiți untul de cocos?

Idei de amenajare a scării interioare

Webinar gratuit ”Cooperarea cu copiii”
8 sfaturi pentru tații de fete

În decursul timpului am amenajat diferite spații sub scară.
Un locșor de citit, dar era dificil fără lumină și fără priveliște, plus că mereu dădeam cu capul de scară.
Apoi am făcut spațiul de joacă al copiilor, dar era problemă cu scările fără contratrepte: le pica mereu praful în cap și în jucării. Am mutat locul de joacă.

Webinar gratuit ”Cooperarea cu copiii”
8 sfaturi pentru tații de fete

De ce IOS-esc eu și nu Androidesc

Băutura de vacanță - Cum să vă faceți propria Sangria
Fericirea e o alegere

Dau să reinstaleze și mă mir că nu mă anunță pe nicăieri că acest proces va șterge toate datele și că e ireversibil. Ce contează. Next, next, next. O oră mai târziu, instalarea era gata. Bag parola, deschid laptopul și… Surpriză!

Băutura de vacanță - Cum să vă faceți propria Sangria
Fericirea e o alegere

Cum să-ți cureți bijuteriile de argint – 5 metode testate de mine

Am purtat întotdeauna argint. Am foarte puține bijuterii de aur, pe care le mai port câteodată, dar foarte rar. În schimb bijuterii de argint am suficiente, cât să umplu un cufăr mediu. Multe dintre ele datează de pe vremea când eram fată la mama acasă și încă le mai...

Care este stilul tău personal – 8 întrebări pe care să ți le pui

Episodul 10: Senzorii copiilor mei
3 deserturi sănătoase cu... năut

De ce să-ți găsești stilul personal?
Problema noastră e că întotdeauna ni s-a spus ce să facem. Cum să fim, cum să gândim, cum să ne îmbrăcăm, ce merge cu ce. Sigur, multe din lucrurile astea sunt de bun simț.

Episodul 10: Senzorii copiilor mei
3 deserturi sănătoase cu... năut

Râia la pisici

Idei de folosit mostrele de parfum
3 lucruri pe care noi credem că le pot face copiii... și nu le pot face

La pisici, râia este un diagnostic destul de rar, această boală a pielii fiind mai comună în cazul câinilor. Totuși, există și la feline mai multe tipuri de râie, unele cauzate de organisme microscopice care se regăsesc normal pe orice pisică, dar care din diverse motive ajung să prolifereze exagerat la un exemplar sau altul,

Idei de folosit mostrele de parfum
3 lucruri pe care noi credem că le pot face copiii... și nu le pot face

Cum să-mi învăț copilul să folosească olița – 6 sfaturi utile

Valuri împotriva cancerului - Swimathon 2017
Creierul cu care citești și creierul cu care lovești

Noi am avut o experiență tare bună cu ambii copii la capitolul ăsta. Dacă la somn a fost mereu greu cu ei, măcar aici lucrurile au mers ca unse. Nu poți să le ai pe toate. Dar știu că pentru mulți părinți renunțatul la scutece e o provocare, o grijă, o mare teamă. Cum o să fie? Cum să fac? Cum să-l ajut? Cum să-l conving?

Valuri împotriva cancerului - Swimathon 2017
Creierul cu care citești și creierul cu care lovești

Cum să-ți comanzi online haine care să-ți vină – 5 sfaturi utile

Încep așa: nu mi-a plăcut niciodată să-mi cumpăr haine online. De fapt, nu plăcutul e problema, cât faptul că nefiind slabă ca un băț , nu-mi vine bine orice (da, am impresia că dacă ești slabă slabă, poți purta aproape orice, fără să pară că ai încercat prea mult sau...

Cum să-ți alegi frigiderul

  Așa, la rece, pare simplu să-ți alegi frigiderul. Îți trebuie un dulap care răcește alimente. Ar fi și mai simplu dacă nu ai avea atât de multe opțiuni pe piață. Chiar, de ce or fi atât de multe opțiuni, dacă ceea ce cauți la un frigider e să răcească alimentele?...

10+ idei pentru bradul de Crăciun


Inimă cu Inimă Salvăm Spitalul Copiilor!
E timpul pentru Crăciunul din toamnă!

Drept urmare, pentru că m-am cam lungit și aș vrea să trec la subiect, eu deja m-am plictisit de globurile pe care le-am cumpărat acum 9 ani, la primul nostru Crăciun făcut împreună. Bine, m-am plictisit de ele de câțiva ani, dar încă n-am rupt pisica în două (ce vorbă sinistră!) să le și schimb. Dar anul ăsta o s-o fac. Așa că am luat pinterest la puricat, ca să văd cum m-aș putea inspira de acolo. În căutările mele, am observat câteva trenduri pentru anul 2017. Și anume:


Inimă cu Inimă Salvăm Spitalul Copiilor!
E timpul pentru Crăciunul din toamnă!

Îmbătrânim împreună cu creierul nostru. 3 moduri prin care să-l menținem în formă

Să fii în formă nu se referă doar la corpul nostru, la mușchi și la ten. Deși tindem să ne concentrăm mai mult pe aspectele astea (mergem la sală, ne cumpărăm creme cu tot felul de enzime și substanțe care să-l păstreze tânăr, ne lucrăm mușchii, încercăm să slăbim),...
Idei de cadouri de Craciun - partea a doua
Idei de cadouri