Atenția - Episodul doi
Despre cum e să fii femeie

Când ai copii, ai și serviciu, și cățel, și purcel, pleci dimineața la 7 jumătate, te întorci seara la 7, oră la care copiii trebuie să mănânce de seară, deci trebuie să gătești, cât de cât să nu vă înghită rotocoalele de praf din casă, vă trebuie și haine cu care să vă îmbrăcați… Fără ajutor deloc mi se pare fizic imposibil să poți face asta între ora 7 când intri pe ușă și ora 9 când bagi copiii la somn.

Ca să nu mai spun că în alea 2 ore pe care le mai ai până vă culcați, trebuie să te mai și joci cu copiii, să te asiguri că au și ei măcar o bucățică din tine, că apuci să vă pupați nițel, să citiți o carte, să jucați un joc…

Unele familii primesc ajutorul mamelor/soacrelor. Da, de multe ori nu ne convine că pun prea mult ulei în mâncare, că nu șterg bine praful pe la colțuri sau mai știu eu ce… Plus că poate și ele muncesc, sau sunt bolnave sau poate chiar au alte lucruri mai bune de făcut decât să vină să ne facă nouă gospodăria.

Alte familii primesc ajutorul menajerelor. Dar asta costă și, de multe ori, nu le poți lăsa singure în casă, trebuie să verifici apoi să vezi dacă au spălat pe jos și pe sub covor, nu doar în jurul său. Știți și voi, nimeni nu face treaba la fel de bine ca noi.

Cum o dai tot nu-i bine. Așa că eu am preferat să mă ajut singură, să nu mai depind de nimeni, să fac niște investiții ceva mai mari la început (sau să-mi planific să fac niște investiții mai mari la început), dar apoi să nu mai dau bani pe menajere, mâncare comandată, să nu mă mai stresez că nu apuc să fac nimic. Practic, am investit în zenul meu și în timpul meu liber, pe care să-l dedic copiilor.

Ce m-a ajutat?

1. Multicookerul

Pe unde apuc, îl laud. Face un an, în curând, și încă nu s-a destrămat povestea noastră de iubire. Care e șmecheria cu el? Păi caut rețete de ”one pot” (sau le inventez), pregătesc ingredientele, le pun în oala aparatului, îl pornesc, setez timpul, iar apoi sunt liberă să-mi văd de treabă. Pot pune ingredientele dimineața, puțin congelate, timer să pornească gătitul cu două ore înainte să ajungem noi acasă, iar apoi când mâncarea va fi gata, el se oprește din gătit și ține mâncarea caldă.
Drept urmare, ajungem acasă și mâncarea ne așteaptă.

Ca să nu mai spun cât de bun iese orezul gătit la el. Fac și iaurt cu ajutorul lui (e gata peste noapte). Mâncare. Prăjituri. Am încercat și pâine, dar trebuie să mai încerc. Și gem trebuie să încerc, pentru că încă nu am făcut.

Gătesc inclusiv pentru cățel în el.

2. Robotul de aspirat

E un aspirator mic, rotund ca un OZN, care aspiră când îl pornești sau când îl programezi să pornească și curăță în casă. Îl puteți seta să înceapă programul de aspirat cu o oră înainte să ajungeți acasă, ca să găsiți casa lună.

Îl avem de vreo 5 ani și în timpul ăsta a fost nevoie să-i schimbăm o perie și acum tocmai am comandat un acumulator nou.

3. Cântarul digital de bucătărie

O să vă gândiți că e atât de banal, oare ce caută în lista asta? Păi caută, pentru că am cronometrat și gătesc mult mai rapid cu el în loc de cana de măsurat. Plus că e ceva în minus de spălat, având în vedere că de cântărit o fac direct în oala în care gătesc.

4. Aspiratorul care și spală pe jos

Noi nu prea avem covoare în casă. Drept urmare, atunci când facem curățenie, toată suprafața casei trebuie aspirată și apoi spălată cu mopul, deci de două ori timp pierdut. În cursul săptămânii poate că merge robotul aspirator, dar o zi pe săptămână încerc să o țin zi de curățenie generală. Am în debara un mop cu aburi, dar nu-mi place să-l folosesc.

Așa că am descoperit ăsta. Aspiratorul care aspiră, spală și usucă… Am dat peste el întâmplător pe site la Philips, în timp ce căutam altceva. Voiam un aspirator vertical, ca să nu mă mai trambalez cu mastodontul nostru pe scări. Acum visez la el. M-ar ajuta tare mult.

5. Sacul pentru Lego

Nu-l am încă, pentru că nu am apucat să-l fac, dar ne-a promis una din bunici că ni-l face și aduce în câteva săptămâni. Ce e? Un cerc dintr-un material nu foarte pufos, care are un tiv prin care e bagat un șnur. Copiii se joacă pe el cu lego, apoi, când termină, trag de șnur și se transformă în sac. Și așa scap de adunatul pieselor de Lego.

Am mai întrebat și alte mame despre ce le-a ajutat pe ele, ce le-a simplificat mult viața. Iar ele mi-au povestit despre:

  • Mașina de spălat vase (subscriu, e de vis să scapi de corvoada asta)
  • Aspiratorul vertical (e mult mai rapid și ușor de folosit decât cel clasic)
  • Robotul de bucătărie
  • Sistemul automat de irigație pentru grădină (subscriu și eu aici)
  • Steamer cu blender incorporat (pentru piureurile de bebeluși)
  • Tokenul pentru plăți online (oooohhhh, daaaaa)
  • Epilatorul IPL (aici o să revin cu un articol separat, pentru că și eu tot cochetez cu el)
  • Kindle

Am uitat ceva?

Atenția - Episodul doi
Despre cum e să fii femeie