Despre alăptare - Ganduri si tristete
Vine Halloween. Cum supravietuim, ca parinti?

sampanie

Am fost zilele trecute într-un mare magazin de mobilă și diferite accesorii și am constatat că în zona din fața caselor apăruseră deja brazii de Crăciun, renii, steluțele de zăpadă și altele de sezon. Gândul meu a fugit atunci direct la perioada sărbătorilor, la Revelion și a început să mă întrebe ”ce facem noi de Revelion anul ăsta?!”.

Nu știu ce să-i răspund, pentru că încă nu ne-am făcut planurile (de ce ni le-am face, când mai e atâââât de mult timp până de Revelion… Noooot), dar mi-am amintit de ultimul Revelion pre-copii, când nici măcar șampanie n-am avut, iar la 11 noaptea am mâncat șnițele la bucătărie, pentru ca la ora 12 să dăm noroc cu niște beri și să ardem la geam o artifică mică și tristă de tort. Apoi, cu berea în mână, ne-am pus pe canapea, am pus un film și am adormit în cel mult 15 minute.

Nu neapărat că sunt conformistă și spun că-i musai să bei șampanie de Revelion, dar mie îmi place. Și am ales să nu-mi cumpăr șampanie toată ziua bună ziua, ca să o pot savura cu adevărat atunci când vine un moment special. Cred că unul din lucrurile care ne strică entuziasmul e și că a dispărut perioada de așteptare, de freamăt, de anticipare. Vrei să vezi un serial? Îl vezi online pe tot într-o noapte dacă îți pui mintea cu el. Nu mai stai să aștepți să se facă joi, ora 20:00 ca să înceapă și să vezi într-o oră un episod de 40 de minute plus reclame. Vrei să mănânci tort? Nu-i bai, mergi la cafenea și-ți iei o felie de tort. Vrei șampanie? Intri pe site-uri de băuturi online, comanzi și a doua zi o ai la ușă. Nici nu trebuie să te mai miști de pe fotoliu (poate doar cât să te duci să deschizi ușa).

Și dacă tot vorbim de șampanie (online sau nu), iată câteva lucruri interesante, pe care poate că nu le știați, despre șampanie.

  1. Într-o sticlă de șampanie se găsesc aproape 50 de milioane de bule.
    … iar cu cât sunt bulele mai mari, cu atât e mai scăzută calitatea șampaniei pe care o aveți în pahar. Bule mici, care formează o linie de la fundul paharului către exterior îți arată că bei o șampanie bună.
  2. Șampania e vin spumant.
    Și, de fapt, șampania autentică provine exclusiv din Franța și e produsă din strugurii care cresc în Champagne. Orice altă ”șampanie” e, de fapt, un vin spumant.
  3. Șampania a apărut din greșeală.
    Atunci când vinurile erau puse la fermentat, odată cu venirea iernii, procesul de fermentare se oprea din cauza frigului. Dar reîncepea primăvara. Așa că, iată, vinul cu dublă fermentare, adică șampania.
  4. Șampania sau vinul spumant nu devine mai bun pe măsură ce îmbătrânește.
    Da, se pare că cel mai bine e să o consumăm cât mai repede. Eu sunt de acord cu asta :))
  5. Dopul de la șampanie poate atinge o viteză mai mare de 60 kmh atunci când e dechisă.
    Uau!
  6. Care este cea mai scumpă șampanie din lume?
    Cea mai scumpă șampanie din lume a fost creată de Alexander Amosu, în colaborare cu Swarovski. Sticla, produsă din aur alb, costă 1.2 milioane GBP.
  7. Protejează memoria
    Studiile arată că dacă reușim să consumăm 1-3 pahare de șampanie pe săptămână, ne scade riscul să ne pierdem memoria la batrânețe. Acum mai trebuie doar să caut atâtea prilejuri de petrecere….
  8. Șampania este mai prietenoasă cu silueta.
    … pentru că are mai puține calorii decât vinul și pentru că, datorită celor aproape 50 de milioane de bule din fiecare sticlă, o consumăm în cantități mai mici.
  9. Șampania brută ne scutește de dureri de cap
    Se pare că starea de rău pe care ni se mai întâmplă să o simțim după ce facem excese, nu vine de la alcoolul din șampanie, ci de la zahărul din ea.
  10. Iată și un truc
    Dacă aruncați o stafidă într-un pahar cu vin spumant sau șampanie, el se va plimba fără oprire prin pahar în plan vertical.
Despre alăptare - Ganduri si tristete
Vine Halloween. Cum supravietuim, ca parinti?