10 lucruri pe care nu le stiai despre șampanie
Despre parfumuri si cum sa-l alegi pe cel potrivit tie - Mic ghid

halloween

Vine Halloweenul. Nu știu la voi cum se serbează, dar în bula noastră se fac petreceri cu costumații, se sculptează dovleci, se decorează case și curți. Încă nu se mănâncă multe dulciuri și nici n-am fost până acum la colindat, dar tot e mare haos cu sărbătoarea asta.

Iată cum trec eu cu bine prin perioada asta a anului.

Fa tu singura costumul. Ok, glumeam

În primul și în primul rând, atunci când vă gândiți la petrecere cu costumație (denumită generic și ”bal mascat” sau ”carnaval”), o să fiți tentate să încercați să faceți voi costumul. Știu, am fost și eu acolo. Ema ar fi vrut să fie o ”fantomiță”. Cât de greu poate să fie să faci o rochie albă, vaporoasă? După o zi întreagă în care n-ai apucat să faci pipi decât o singură dată, poate că mai bine ar fi să te tolănești pe canapea decât să coși rochițe albe. Ca să nu mai spun că dacă nu te pricepi, în loc să costumezi copilul în fantomiță, îl poți costuma într-un membru KKK, de exemplu.

Sigur, dacă ești foarte talentată și ai timp (sau îți face extrem de multă plăcere să meșterești astfel), go for it. Dar dacă nu, e ok și să nu câștigi premiul de Mama Anului și în loc să îți sacrifici și cele 3 ore de somn pe noapte să rezolvi totul în 5 minute cu o comandă pe un site unde poți găsi costume de haloween pentru copii. Gata făcute, ambalate, frumoase. Speri să te lase copilul să le speli înainte să le îmbrace (la noi nu a fost cazul să mai aibă răbdare) și gata. Ai grijă că pe site-ul ăla mie mi s-a lipit mâna de mai multe chestii, nu m-am putut limita la costume… Ăsta e riscul, dar prefer să mi-l asum și să mă pot culca noaptea la 1 și nu la 3 dimineața. Yuhu!

Sculpteaza un dovleac impreuna cu copilul tau. Ok, glumeam din nou

Vai, numai când mă gândesc la Ema și un dovleac de sculptat mă ia cu frisoane. În primul rând, văd măruntaie de dovleac peste tot. Cum la noi e și Fip în peisaj, iar pasiunea lui principală momentan e să ia lucruri și să arunce cu ele, mă uit cu milă la pereții noștri din bucătărie și constat că nu s-ar asorta cu portocaliu. Știu, activitate senzorială, distracție, dar poate afară…
În al doilea rând, văd un copil care nu se descurcă singur să sculpteze un dovleac cu un cuțit (și încă un copil, mai micuț, care trage de cuțitul menționat anterior, pentru că vrea și el să facă ”a feeeeeeee” (la fel)…), același copil care, însă, nu acceptă și ajutor. Apoi se frustrează și plânge că nu poate, că uite ce frumos e în poză, că ce frumos e al vecinului, iar orice argument venit din partea noastra (în principal că nu contează cum e al vecinului, că frumusețea e obiectivă și că important e să-i placă ei) se încheie cu un șiroi de lacrimi și acuza ”Ce? Ție îți pare bine că eu sunt supărată?”

Deci nu, eu cu ai mei nu vom sculpta dovleci (poate și pentru că și eu mă pricep la fel de bine ca și ei)… Dar plănuiesc să pictăm dovleci. Bine, asta dacă aș afla când anume este halloweenul, ca să știu să-i cumpăr din timp. Cred că aș putea căuta pe google, dar îmi place să trăiesc viața cu adrenalina la maximum și să nu știu când e. Să simt că sunt vie!

Așa, ziceam. Vom picta dovleci. Cu guașe, pensule, degete… Plănuiesc să nu le las la dispoziție toate culorile de bază (care amestecate dau maro), ca să nu am dovleci căcănii. Cred că un alb, un galben și un roșu ar fi foarte potrivite. Momentan sunt pe blatul de la bucătărie (azi i-am cumpărat) și așteaptă.

Stai departe de Pinterest

Acolo sunt mamele perfecte. Care țes fire de mătase, le colorează ele, apoi fac și costumele, în curtea casei sau în balcon construiesc o altă casă bântuită, sculptează dovleci, fac în casă M&M și Marsuri, inventează rețete de băuturi, decorează casa lor, casa bântuită construită în grădină, dar și casele vecinilor și toată strada, au copii fericiți și curați, care n-au secreții nazale (#varogsamascuzati, mi s-a spus că celălalt cuvânt, care începe cu litera M e un cuvant urat) și must pe costumul proaspăt adus acasă de curier, plastilină în păr și unghiile de la mână colorate cu carioca neagră… Mai zic? Da, da, mamele alea cu păr perfect, slabe, îmbrăcate frumos, cu podele curate, cu mâncarea în frigidere aranjată în ordine alfabetică, cu praful șters chiar și PE dulapurile suspendate… Mamele alea care nu voi fi eu niciodată :)) Poate tu da, dar eu nu.

Voi cum faceți de Halloween? În ce vă costumați?

10 lucruri pe care nu le stiai despre șampanie
Despre parfumuri si cum sa-l alegi pe cel potrivit tie - Mic ghid