Am un elefant așa și-așa. Trei!
Neconditionat

trusa de machiaj

 

Trec printr-o etapă în viața mea în care ”multul” mă obosește. Îmi e greu să mă descurc cum mă descurcam până acum. Nu știu de la ce mi se trage, dar mă obosește îngrozitor ideea de a avea opțiuni infinite.

Înainte îmi plăcea. Probabil că în drumul meu către descoperire (descoperirea mea) îmi făcea bine să am multe opțiuni. Aveam de exersat mult în a lua decizii. Dar acum nu mai am nimic de demonstrat. Cu exersatul am terminat. De fapt, m-am și plictisit de luat decizii. Așa că vreau să mă rezum la a avea puține lucruri. E mai simplu așa.

Am rezolvat-o cu hainele. Mulți saci de haine de dat mai târziu, am rămas cu strictul necesar. Am rezolvat-o și cu oalele. Și cu sertarul de mărunțișuri. Cu hainele copiilor. O s-o rezolv și cu pantofii când voi avea timp. Și e atât de bine după declutter de nu vă puteți imagina.

Unele au fost mai ușor de gestionat. La altele am avut mai mult de lucru cu mine. Încă mai am lucruri inutile în casă, dar mai puține.

Dar știți la ce a fost cel mai simplu? La trusa mea de machiaj. Aveam 4-5 chestii pe care le folosesc frecvent, iar restul din tot coșul erau oricum expirate de când lumea. Așa că am păstrat ce nu era încă expirat (creionul dermatograf și rimelul) și restul l-am răsturnat în sacul cu gunoi. Și iac-așa am pornit aproape de la zero.

Am decis că am nevoie doar de câteva produse, pe care le-am comandat online ca să nu mai pierd vremea prin magazine. Știam deja ce folosesc, așa că le-am pus în coș și mi-au venit acasă. Bașca am prins și reduceri, deci cu atât mai bine.

Iată cele câteva produse pe care le folosesc aproape zilnic și care îmi sunt mie suficiente:

Corector/anticearcan

Am ales aici un produs 2 în 1, pe care să-l pot folosi și ca anticearcăn, dar și ca să corectez diferite pete de culoare, coșuri sau mai știu eu ce. Pentru mine se potrivește mai bine o textură cremoasă în contextul ăsta. Deci nici foarte lichidă, dar nici stick (mi se pare că încarcă mult pielea și scoate în evidență orice minuscul rid).
Îl aplic sub formă de triunghi sub ochi și în zonele cu pete/coșuri/alte imperfecțiuni, îl las câteva secunde să se așeze, apoi estompez cu un burețel.

Fond de ten

Mi se pare atât de greu să alegi nuanța perfectă… Mai ales la trecerea dintre anotimpuri. Așa că am două. Unul mai deschis la culoare și unul mai închis. Și le amestec pe podul palmei înainte să le aplic pe piele. Poate ar fi mai bine să mergeți la un magazin unde să puteți fi consiliate de un specialist, care să vă aleagă perfect nuanța. Eu nu găsesc timp pentru așa un desfrâu, deci am două sticluțe.

Pudra

Până acum am avut o pudră minerală și cred că voi merge tot pe asta.

Creion dermatograf (negru)

Am ales unul nici tare, nici moale. Suficient cât să poată fi estompat cu un aplicator de machiaj atunci când vreau smokey eyes (dacă e prea tare, nu se estompează marginile, iar dacă e prea moale, se întinde cu totul).
Simt lipsa și unuia maro, pentru zilele mai relaxate. O să caut unul în magazin, pentru că nu știu exact ce nuanță vreau.

Tus pentru ochi

Nelipsit din trusa mea de machiaj. Îl folosesc de 15 ani și am avut perioade în care nici la pâine nu ieșeam fără el. Am încercat cu diferite pensule, diferite texturi. Am rămas fidelă celui lichid, cu pensulă subțire, dar acum exersez cu unul mai cremos și o pensulă tăiată în unghi. Nu mă descurc încă la fel de bine, deși pare mult mai simplu de folosit așa.

Mascara

Aici am renunțat să mai fac rabat la calitate. Îmi iau de două ori pe an mascara din duty free, mereu același. Am încercat fel și fel din supermarketuri, dar niciunul nu se compară cu ăsta care e mai high-end așa. Dacă mă întrebați pe mine, un rimel de calitate inferioară e ca o pereche de pantofi boțiți. Indiferent cât de ok, poate chiar impecabil, ar fi machiajul în rest, un rimel care lasă cocoloașe sau care nu se vede pe gene, strică tot ansamblul.

Blush/bronzer/iluminator

Există niște palete care le conțin pe toate, iar mie mi se par foarte eficiente din punct de vedere al spațiului… Și foarte versatile. În funcție de cum plimbi pensula pe ele, poți schimba nuanța în funcție de nevoile de moment. Eu le iubesc. Am găsit pe elefant – pe lângă cărți :)) – paleta de la Revlon care mie mi s-a părut foarte ok din punct de vedere al raportului preț-calitate.

Fard pentru ochi

Aici e foarte simplu. O paletă micuță, care conține câteva tonuri care să se potrivească ochilor mei și culorii lor. Nuanțe mai deschise sau mai închise, în funcție de eveniment. Și la astea am decis să nu mai fac rabat de calitate (probabil că v-ați prins, pun accent mereu pe machiajul ochilor), pentru că un fard ieftin si slab din punct de vedere al calității se vede imediat. Prefer să nu pun deloc fard pe ochi dacă nu am unul bun.
Ah da, fardul pentru ochi l-am ales să conțină și o nuanță de maro pe care să o pot folosi pentru sprâncene, dacă vreau.

Ruj

Nu prea folosesc, dar am câteva. Mi-aș dori să am doar două: unul nude și unul roșu. Vor expira în curând cele pe care le am și o să ajung să am doar două, așa cum ziceam :))

Am uitat ceva?

Am un elefant așa și-așa. Trei!
Neconditionat