Cum sa alegem bicicleta potrivita pentru copilul nostru
10 motive pentru care casa noastra e cu fundul in sus

vaca
Suntem proaspăt întorși dintr-o vacanță atât de frumoasă, încât nu reușesc să mă abțin și să vă spun cum de am reușit să facem asta. Zice-se ce s-o zice, eu îmi asum meritele pentru reușita asta. E o reușită părintească, de familie, la care am lucrat mult, împreună. Am fost o echipă și rezultatele chiar s-au văzut.

Ce am făcut? Mai multe.

 1. Am setat asteptarile foarte jos

  Am pornit de acasă cu gândul că e o vacanță pentru copii. Că noi, adulții, nu vom avea timp să mâncăm simultan un prânz sau să stăm tolăniți pe un șezlong. Am gândit totul în jurul copiilor. Știu, nu sună deloc cinstit pentru părinți. Pentru că și ei trebuie să se simtă bine în vacanță, pun pariu că asta o să ziceți. Dar știți în ce s-a tradus grija asta pentru vacanța lor? În vacanță pentru noi. Copii liniștiți, părinți liniștiți. Și da, am putut mânca toți la aceeași masă, am stat și pe șezlong, am și înotat, ne-am relaxat și am râs.

 2. All-inclusive

  Nu știu cum sunt copiii voștri, dar ai noștri sunt destul de selectivi la mâncare. Când mergem la restaurant, lucrurile sunt destul de complicate. Ema își imaginează că ar putea mânca ceva ce îi descriu eu din meniu, dar când primește mâncarea constată că are o frunzuliță mică de busuioc în farfurie și refuză toată mâncarea. Sau că sosul de roșii pentru paste conține o jumătate de ciupercă. Sau cine știe ce alte motive importante pentru ea pentru a refuza mâncarea. Vă imaginați că să comanzi și să aștepți o nouă porție de altceva nu-i deloc fezabil când ești cu doi copii mici la masă.
  Așa că am căutat musai cazare cu all inclusive. Unde să-și ia copilul o farfurie în mână, să se plimbe printre oalele cu mâncare și să-și aleagă ce îi place. Și dacă apoi constată că nu-i place, să poată merge rapid  să-și ia altceva.

 3. Fara jucarii (sau aproape)

  Acum un an am plecat în prima vacanță fără jucării. Tare frumos a fost. Copiii și-au pus mintea la contribuție și s-au distrat cu fel și fel de lucruri. Data trecută nu am luat nici măcar cărți. Acum am luat câte o carte pentru fiecare copil și câteva materiale pentru mașină. N-am avut nici timp și nici dispoziție să organizez cine știe ce activități pentru drumul cu mașina, doar am împachetat un carnet și creioane și niște plastilină. Ema a mai pus în geantă un papițoi cât mâna ei și vreo două mașinuțe pentru Fip. Am mai avut la noi vreo 4-5 jucării pentru nisip.

 4. Fara parenting

  Da, am zis că nu fac educație și parenting în concediu. Șoc și groaza! Am păstrat doar regulile legate de siguranță și pe cele legate de confortul celor din jur. În rest… Voie bună. S-au uitat dimineața și la desene, au mâncat și înghețată, am cumpărat o grămadă de nimicuri kitschoase și ieftine pe care și le-a dorit Ema. Dar, copiii au avut o limită. Nu știu de unde norocul ăsta pe capetele noastre de părinți, dar nu au făcut excese cu nimic, deși ar fi putut.

 5. Au dormit la pranz

  Ok, ok. Fără parenting, reguli puține, dar musai să doarmă de prânz. Nu am negociat aici, dar și ei au fost cooperanți. Somnul de prânz alungă monstruleții, așa că am avut copii liniștiți și prietenoși și dimineața și după amiaza.

 6. Am ales locuri neaglomerate

  Am fugit ca de sconcși furioși de locurile aglomerate. Nu am fost la noi, în România, ca să nu ne călcăm în picioare cu alte multe mii de oameni. Am ales să mergem în Bulgaria, dar și acolo am căutat zone retrase. Zone cu nisip mult, unde să vedem pescăruși, unde copiii să poată alerga bezmetici pe plajă fără să deranjeze oamenii înghesuiți ca sardinele pe plajă.
  Alte avantaje pe care le-am văzut acolo au fost și faptul că, nefiind o zonă aglomerată, seara puteam ieși la un cocktail pe plajă și nu era bumți bumți și haos unde să pierzi copiii, așa că ne așezam fiecare pe câte un pouf, iar copiii se jucau în nisip lângă noi.

 7. Pentru noi, neaparat cazare cu piscina (acoperita)

  Am câteva fixuri legate de copii. Să nu mearga în mașină decât în scaune și cu centuri, să nu meargă pe bicicletă/trotinetă/role decât cu casca pe cap și să nu stea în soare la ore nepotrivite. Așa că pe plajă am stat destul de puțin, dar, din fericire, la hotel piscina era parțial acoperită (deci la umbră) și puțin încălzită (mmmmmm).
  Drept urmare, am putut ține copiii departe de soarele puternic și ne-am și distrat.
  Și pentru că în apă erau valuri foarte mari, nu am putut intra prea mult. Așa că piscina a fost binevenită pentru noi, familie hidrofilă.

  Cam așa a fost la noi. Și a fost taaaaare bine…

Vrei să primești postările mele pe email?

Dacă vrei să nu ratezi nicio postare, te poți abona la newsletterul blogului.
Nu-ți face grija de spam, nu vei primi decât postările mele. 

Idei de amenajare a băii – Oglinda

Idei de amenajare a băii – Oglinda

Bine, e mult spus că le-am ales, pentru că în una dintre băi mobila a fost construită de soțul meu cel priceput. Și pentru că mobila este ușor deosebită în baia aceea, la fel trebuia să fie și oglinda

Idei îndrăznețe de amenajare a holurilor

Idei îndrăznețe de amenajare a holurilor

Sunt o mare iubitoare de holuri. Îmi plac mult holurile lungi și întortocheate, holurile înguste, holurile largi, toate tipurile de holuri. N-am avut noroc în viața asta de o casă cu holuri, dar încă mai sper.

Cum să îți alegi terapeutul

Cum să îți alegi terapeutul

”Cunoaște cineva un terapeut bun?”
Dacă ai în jurul tău oameni care merg la terapie, o să primești, probabil, câteva recomandări și câteva contra-recomandări. Xulescu e minunat și ascultă și e empatic și găsește soluții.

Cum să fac să revin la programul zilnic după vacanță…

Cum să fac să revin la programul zilnic după vacanță…

De când s-a terminat vacanța de Crăciun, tot încerc să-mi revin la programul zilnic și nu-mi iese deloc. Abia reușiserăm și noi să ne punem nițel la punct, acum iar e haos. Iar plecăm târziu dimineața, iar suntem pe ”hai-hai” mode, iar n-am chef/ce să gătesc seara, iar am casa plină de haine împrăștiate, iar e praf pe jos.

Cum sa alegem bicicleta potrivita pentru copilul nostru
10 motive pentru care casa noastra e cu fundul in sus