Ea si eu suntem diferite
Ce a facut fetita asta cand a primit tort de ciocolata? N-o sa-ti vina sa crezi!

ep_microfiberbl-3_106Era o vreme când mă puteam demachia cu orice. Nu mă usturau ochii, nu mă supăra pielea. Nu aveam demachiant special pentru zona ochilor și nici nu simțeam nevoia.

Dar am îmbătrânit și m-am șubrezit. Sau nu știu ce, dar am ajuns la un punct în care simțeam că mă ustură ochii îngrozitor și de la cel mai blând demachiant pentru ochi. Iar pe piele nu mai suportam nimic. Începuseră să-mi iasă coșuri, ceea ce eu n-am avut aproape niciodată.

Simțeam mereu pielea încărcată, oricât de bine aș fi spălat-0 după ce mă demachiam și oricât de bine m-aș fi demachiat, tot mai rămâneau urme pe prosop când mă ștergeam la final.

Drept urmare, am concluzionat că îmi trebuie ceva diferit. Am schimbat macazul și acum văd îmbunătățiri.

1. Fara demachiant

Adică nu, nu am renunțat să mă demachiez, nici nu am înlocuit demachiantul cu altă cremă sau cu săpun. Ci am renunțat de tot la el. Am fost fain frumos într-un supermarket, mi-am luat un set de lavete de microfibră, le-am adus acasă, le-am pus la spălat, iar în duș, m-am curățat cu ele pe față. Cu laveta și apă. Atât. În câteva minute nu mai aveam nici urmă de fond de ten, fard sau rimel (deși e waterproof), iar pielea o simțeam, în sfârșit extrem de curată.

2. Gel de aloe

Mi-am luat gel de aloe 100%. Și l-am pus pe fața mea, înainte să dau cu cremă. Zi de zi. Mi-au dispărut toate bubițele vieții în timp record, pielea s-a vindecat aproape miraculos. Îl țin la frigider și îl aplic rece. E wow!

3. Crema de zi

După punctul 1, simt fața că rămâne uscată. Așa că folosesc o cremă care mie îmi place mult. E o cremă ieftină, făcută în România, dar pentru mine face mai multe decât cremele scumpe pe care le-am mai încercat. Din punctul meu de vedere, singurele aspecte importante aici sunt lista de ingrediente și cum reacționează tenul meu după aplicări.

4. Ulei de argan seara

Seara nu mai pun cremă. Sau doar foarte rar. Am înlocuit-o cu ulei de argan. Merg și alte uleiuri mai puțin costisitoare.

Și cam atât. Voi ce recomandări aveți?

Ea si eu suntem diferite
Ce a facut fetita asta cand a primit tort de ciocolata? N-o sa-ti vina sa crezi!