Baton cu nuci si fructe pentru copii
La multi ani, mie!

Dacă aș avea disciplină, cred că aș muta munți la propriu. Bine, poate nu chiar la propriu, dar aș face multe. Dacă aș avea disciplină, sigur sigur n-ar mai fi lista de lucruri de făcut interminabilă, nici n-aș mai fi așa uitucă, aș fi mai odihnită, mai cultă, mai slabă, mai deșteaptă, mai fericită.

Sau nu știu, dar așa îmi imaginez. Că aș fi varianta 2.0 a mea de acum. Dacă aș avea doar puțină disciplină.

Dar n-am, nene, n-am. Adică, încă n-am… N-am oră de trezire, ore de lucru, ore de plimbat, ore de spălat chiloți. E haiducie. Talmeș-balmeș.

Și nu m-ar deranja prea tare asta dacă n-aș simți că pierd timp prețios cu prostii. Simt că îmi canalizez greșit energia și atenția, energia și atenția asta care ne face să fim ceea ce suntem. Care ne poate ajuta să devenim o varianta mai bună a noastră, sau care ne ține pe loc. Energia aia care poate să fie catalizatorul dezvoltării noastre personale și progresului nostru. Pe aia eu o pierd aiurea, făcând nimic.

Așa că lucrez la disciplinare și la autocontrol. Vreau să am ore de culcare decente (să nu mă mai culc la 2-3 dimineața, pentru că nu e eficient), vreau să citesc mai mult și vreau să fiu, per total, mai eficientă. Am stat și m-am analizat bine de tot timp de o săptămână și am concluzionat că sunt câteva lucruri care îmi mănâncă din timp și energie:

  1. Prea multă comunicare pe email si alte tipul de mesaje – încerc să o înlocuiesc cu vechea comunicare verbală :))
  2. Facebook – l-am limitat la 30 de minute pe zi pentru săptămâna asta
  3. Faptul că mă aglomeram cu prea multe, în loc să le fac treptat înainte să apuc să mă aglomerez. Acum le fac treptat.
  4. Faptul că încă avem prea multe lucuri și nu mai știu care pe unde sunt, așa că pierd mult timp căutând.

Rezultatele după câteva zile? Sunt promițătoare. În primul rând că sunt mai calmă, pentru că nu mai simt că mă cotropesc toate (rufe, vase, mailuri, jucării, etc.). Apoi, sunt mai odihnită, pentru că planificarea asta cu mai puțini timpi pierduți în activități ineficiente mi-a dat timp de odihnă. Încă nu am reușit să ajung la performanța de a mă culca la ore decente, dar dorm la prânz cu Fip cam o oră. În plus, pentru că eu sunt mai calmă, și copiii sunt mai calmi. Am reușit să mai citesc, să mai organizez, să fac mai multe. Am găsit timp și pentru scris articole, și pentru vorbit la telefon cu prietenele.

Următorul pas e să mă organizez mai bine seara. Să știu că la 12:00 cel târziu mă culc, fără alte comentarii :))

Ajungem și acolo. Greu rău să te disciplinezi, cred că e provocarea anului pentru mine. Am început cu disciplina alimentară (care merge, dar trebuie să fiu permanent conștientă, atentă și prezentă), acum mergem mai departe. Vedem până unde.

Baton cu nuci si fructe pentru copii
La multi ani, mie!