Cum arata corpul nostru - Carti utile
E și el un fashionist

Deși sunt la al doilea copil, nu prea am experiență cu tunsul de căpșoare din astea mici. Ema a primit prima tunsoare aproape de doi ani, și nu pentru că ar fi avut păr prea lung, ci pentru că era haos și se încurca rău la spate. De atunci am mai tuns-o puțin de vreo 2-3 ori. Acum are un bob destul de scurt cu breton. Nu de alta, dar șuvițele de păr de la breton nu cresc, deci n-am avut de ales.

Ei, cu Fip e diferit. El s-a născut cu păr și până la 5 luni îl tunsesem deja de 3 ori. Era simplu. Îl puneam în Luna sau în wrap și îl tundeam în laterale și în spate cu mașina, iar sus cu foarfeca.

Acum a crescut. Nu suficient cât să priceapă ceva din mersul la frizer. Dar suficient cât să nu mai stea liniștit în Luna să-l tund. Așa că am dezvoltat o întreagă schemă ca să nu traumatizez bunătate de copil mic, de copil mare și de mă-sa de copii mici și mari.

Prima zi

În prima zi am atentat la părul lui în cadă. Cum stătea copilul mic liniștit pe ciuci și turna apă dintr-o cană mai mare într-o cană mai mică și cât era copilul mare pe toaletă, lângă noi și vorbea de parcă de mâine ne-ar fi luat cineva cuvintele, țaca-paca, am scos mașina de tuns. E o mașină normală, cu motor, care și vibrează și face zgomot. I-am arătat-o, a întins mâna s-o primească. A dus-o către cap, semn că o ține minte și știe ce se face cu ea. Ok. Hai. Și dă-i și tunde cu ea. Ca notă de subsol, aș vrea să specific faptul că nu mă pricep să tund cu ea decât 0-0.5. Să las părul mai lung nu știu cum se face. Aceeași problemă o aveam când tundeam cățeii. Ori 0 ori blănoși. Nu exista cale de mijloc.

După o vreme, copilul se plictisește de atâta tuns. Și musai să te oprești, altfel se lasă cu lacrimi sau cu ciunteli (mai grave decât ciunteala în curs).

Încercați să tundeți simetric la copil. Nu știți niciodată când se golește sacul pipeta de răbdare a copilului și așa cum e în clipa aia, așa rămâne.

Așa cum îl vedeți a ieșit copilul meu pe stradă, am urmat-o pe Ema la o petrecere. Eu îi tot îndesam șapca pe cap, el o lua și o trântea de trotuar, semn că era tare mândru de veleitățile mele de stilist în mizerie.

13517826_853669768099242_1369709024_o

A doua zi

În a doua zi am prins copilul când era pe canapea și am deschis televizorul pe Animal Planet. I s-a desfășurat un nou univers prin fața ochilor, așa că a stat cu gura căscată cât mi-a luat mie să… mă așez lângă el. Apoi a început frecușul. Interesant televizorul ăsta, dar parca mai interesant e s-o călărească pe măsa. Și foarfeca mă-sii. Și are și pieptăn?! Du-te, măăăăăă… E momentul lui de pieptănat.

Și acum imaginați-vă că vreți să tundeți un pește proaspăt ajuns pe uscat. O să consumați în medie 30492 de calorii în cele 11 minute cât încercați să tundeți la copil.

Important e să arate mai bine decât în ziua anterioară. Eu am reușit în a doua zi să termin de tuns lateralele capului de copil. Ah da, și deși am încercat să nu ajungă păr peste tot prin casă… Ei bine, a ajuns…

13499782_853669774765908_1783210425_o

A treia zi

Ah, mai e așa puțin și gata. Pun iar copilul în Luna și mă plimb prin casă în timp ce tund păr blond care cade pe jos. Dau cu aspiratorul când termin, nu-i bai. Copilul întoarce capul ca un girofar, dă-i și tunde dacă poți. Mă rog, poți, nu poți, trebuie să tunzi copilul, că n-ai cum să-l lași așa. L-ai făcut frumos acum un an și jumătate, doar n-o să-l strici acum…

În procesul ăsta să nu credeți voi că nu faceți ceva și pentru voi. Și anume, sunt puțini mușchi pe care să nu ți-i lucrezi în timp ce plimbi prin casă 11 kilograme de dulceață, pe care kilograme trebuie să le distrezi și să le amuzi ca să-și țină capul la un loc. Mâinile trebuie să fie dibace și foarte rapide, nu-i vreme de pierdut… Bicepși, tricepși și, dacă aș mai cunoaște ceva din anatomia învățată pe fugă în școală, v-aș mai enumera din mușchii pe care îi abuzați în situația asta (poate mă mai învață Ema, pentru că am senzația că știe mai multă anatomie decât mine :))

Când ai considerat că e suficient, te oprești.

Felicitări, ai reușit să tunzi un copil în trei zile!
Eu am reușit în patru, până la urmă, pentru că în a patra seară a luat V mașina și a mai reparat din ce era de reparat.

Una peste alta, copilul arată bine. V zice că e un soi de cocalar mic și îi lipsește tricoul polo cu guler ridicat. Eu cred că e un punkist mic și simpatic și îi vine bine maieul negru la freza asta.

13524217_853669771432575_1765426738_o

Cum arata corpul nostru - Carti utile
E și el un fashionist