Caravana Zâmbește România
Totul despre parenting cu Alfie Kohn - Live Blogging

13254845_838494146283471_937874523567267256_oE atât de simplu să fii părinte. Mergi pe intuiție, plus că citești ce scrie în cărți și aplici. De fapt, lucrurile se rezumă la un simplu cuvânt: respect. Dacă îți tratezi copilul cu respect, îl crești bine, aveți o relație bună, toată lumea cooperează și lucrurile merg strună.

Doar că în lumea reală treburile nu funcționează așa. Pentru că noi, părinții, nu suntem niște roboței care să acționeze ca la carte. Venim cu experiențele noastre din trecut după noi, care ne fac de multe ori să reacționăm așa cum nu ne-am imaginat vreodată că vom reacționa. Pentru că avem butoanele noastre, pe care copiii le apasă fără să știe ce stârnesc ele în noi și atunci ni se șterge din minte orice carte de parenting am fi citit până acum.

Dar există niște tips and tricks la care putem apela în momentele astea. În momentul în care copilul e pe cale să facă un mega-tantrum, poți apela la un instrument de parenting din tolba proprie, care să vă ajute să nu mai ajungă acolo, în țipete și zbierături. Sau atunci când vă certați mai aprig, e liniștitor să știi că poți face un lucru anume care să vă apropie. Că ai o unealtă pe care s-o folosești atunci când copiii se bat în spate în mașină și tu simți că îți pleznește creierul.

Și mai ales, ca toate instrumentele astea sunt concepute cu respect față de copil și părinte. Că nu sunt manipulări și minciuni, că nu sunt pedepse, că nu sunt recompense. Că ele ajută copilul să devină un adult autonom, cu încredere în sine, un adult care să se iubească și să se respecte, un adult ghidat de motivații intrinseci și nu de dorința de a le face celorlalți pe plac cu orice preț. Un adult echilibrat, care știe să ia decizii, care știe să-și gestioneze eficient emoțiile și trăirile.

Mie mi-au schimbat viața de părinte instrumentele astea, de parenting pozitiv. Să văd că nu mai e nevoie să-i spun copilului de o mie de ori același lucru și că e suficient să-i spun o dată și să mă înțeleagă… wow…

Despre asta o să discutăm duminică la ultimul atelier din seria Atelierele Părinților. Și vă aștept cu drag să vă înscrieți cât mai sunt locuri. O să fie un atelier practic, cu exerciții, care sper eu să vă pună pe gânduri.

Sper eu că o să plecați acasă mai încrezători că puteți face față provocărilor zilnice, cu buzunarul plin de instrumente de parenting. La propriu. O să vedeți 🙂

Și dacă vă interesează și vreți să veniți, am și un concurs aici. Trebuie doar să-mi spuneți cum vreți să fie copilul vostru peste 25 de ani și cu cine ați vrea să veniți însoțiți la atelier și eu o să dau două invitații duble.

Aici va puteti inscrie.

Aici găsiți mai multe detalii despre Atelierele Părinților, inclusiv galerie foto.

Caravana Zâmbește România
Totul despre parenting cu Alfie Kohn - Live Blogging