Scrisoare catre mama
Camera Emei la 3 ani

Guestpost anonim

Daca stau bine si ma gandesc este prima data cand vorbesc dupa ani despre asta, despre experientele mele din copilarie.

Eu fac parte din categoria copiilor abuzati in copilarie. Fizic si verbal. Batai luate cica pentru lectii de viata. Toate s-au lasat cu vanatai si ochi albastri. Lacrimez cand imi amintesc.

Prima bataie am luat-o pentru ca am luat un 8 la mate in clasa intai. Nu am asociat 2 forme din zece si am luat opt si mi-a fost frica sa zic acasa, dar s-a intalnit invatatoarea cu taica-miu si s-a plans ca nu-s atenta. M-a inghesuit intre doua dulapuri si m-a invinetit cu o nuia.

Cu alta ocazie ma invinetise cu o curea, nu imi amintesc decat dungile lasate pe picioare si pe spate, nu si motivul.

Apoi au mai fost episoade dar ti le povestesc pe cele mai importante. In liceu. Aveam telefon. Abia mi-l luase. Eram deja in liceul militar de la campulung moldovenesc. Venise vacanta de pasti si eram acasa. Dar un coleg cu care chiar nu aveam nici o treaba aflase nr meu. Ma simpatiza si ma cauta dar il ignoram. M-a sunat si a auzit taica-miu. Nu am raspuns dar el a insistat sa sune. A raspuns taica-miu si respectivul l-a luat peste picior. Mi-a spart telefonul si m-a luat la palme. M-a invinetit la ochi. Asa am petrecut pastele. Nu a trecut pana sa merg la liceu si trebuia sa ma machiez pana a trecut de tot. Horror.

Mai tarziu, intr-o vacanta de vara imi lasase o hala in grija unde isi desfasura afacerile. Aveam 16 ani. Se lucra intens noaptea. Trebuia sa tin si gestiunea. La un moment dat gresisem la calcule. Mi-a foat frica sa ii spun, logic. Cand totul s-a aflat a rupt un scaun batandu-ma pe mine.

Dupa toate experientele astea am vrut sa plec cat mai departe de ei. Am terminat scolile departe de ei, lucrez departe de ei. M-am mutat departe de ei. Sunt casatorita si am pe bebe. Mai vreau unul. Nu ma mai intorc acolo.

Mama nu m-a abuzat fizic dar nu se baga. Ii era si ei frica desi nu a batut-o niciodata. Mai am frati pe care i-a exploatat in munci grele de la varste fragede. Unul din ei este in prag de divort la varsta de 24 de ani dupa o casnicie scurta i si are un copil pe care il creste bunica. Celalalt frate este de asemenea foarte impulsiv si nervos, cu un bagaj emptional care ii afecteaza deciziile dar care are un suflet minunat.

Pana acum am povestit ca la psiholog. Hai sa trag si o concluzie. Sunt afectata pe viata de violenta fizica si verbala a tatalui meu. Si eu si fratii mei. Am fost agresata pentru motive neintemeiate si fara a imi fi ascultata parerea. Mereu am trait cu frica de a nu imi dezamagi tatal mai ales ca nu a fost de acord cu deciziile mele privind scolile si cariera. Mereu am fost nesigura pe mine, emotiva, incapabila sa imi sustin punctele de vedere sau sa le prezint in public fara a nu ma gandi ce parere isi fac ceilalti despre mine. Toata viata am dus o lupta pentru a ma realiza profesional si familial in ciuda bagajului de frustrari care m-a urmarit. Sunt mandra de mine acum dar nu datorita parintilor mei.

Sper sa ma vindec.. Nu am curaj sa ii spun.. De fapt am curaj dar nu ar intelege nimic.. Poate peste cativa ani cand va fi suficient de batran sa aiba timp sa mediteze la ce a facut.. Sper sa ma vindec iar lectiile sa le aplic in relatiile cu copil meu..

Scrisoare catre mama
Camera Emei la 3 ani