Rețeta noastră pentru căsuța de turtă dulce fără zahăr
Jucării inteligente pentru 1 an +

Dacă tot vine iarna peste noi și trebuie, vrând nevrând, să petrecem mai mult timp în casă, tare bine ar fi să nu ne plictisim.

Nu știu copiii voștri cum sunt, dar ai mei au nevoie să le pună cineva mintea la contribuție mereu ca să fie pașnici. Filip nu era așa până acum, dar acum, dacă nu facem câte ceva interesant zilnic, nu mă mai înțeleg cu el.

Așa că facem fel și fel de activități și experimente, pe cât posibil care să-i implice pe amândoi. Pentru că el e și curios și unde e soră-sa, acolo vrea și el și ce face soră-sa, aia vrea și el să facă.

Experimentul de astăzi implică:

– doi copii,
– o sticlă,
– o carafă
– o pâlnie
– niște apă,
– niște ulei,
– niște colorant alimentar și
– niște pastile efervescente.

Noi am folosit o sticlă goală și curată de bulion, apă de la robinet, ulei de floarea soarelui, colorant alimentar lichid roșu din Metro (mai găsiți lichid în Auchan sau sub formă de gel de la Dr. Oetker) și pastile efervescente de vitamina C și fier (puteți pune orice fel).

image

Pasul 1

Turnați apa în sticlă

image

Pasul 2

Turnați un pahar de ulei pe lângă pâlnie

Pasul 3

Curățați tocătorul, strângeți fața de masă, curățați masa și toate lucrurile uleioase cu care v-ați pricopsit.

Pasul 4

Turnați un pahar de ulei prin pâlnie. Mai puneți unul.

image

Pasul 5

Minunați-vă de cum se separă apa de ulei. Dați explicațiile necesare copilului. Puneți dopul la sticlă și agitați-o. Urmăriți din nou cum se separă apa de ulei. Când copilul se declară mulțumit de experiment, spuneți copilului că experimentul abia acum începe. Ascultați chiuiturile copilului și urmăriți-l apoi cum se așază liniștit înapoi pe scaun.

image

Pasul 6

Turnați ușurel câteva picături de colorant alimentar în sticlă. Urmăriți cum colorantul nu se amestecă în ulei, ci se strecoară sub formă de bile și apoi curge ușor în apă

image

Pasul 7

Lăsați copilul să arunce o pastiluță efervescentă în sticlă și urmăriți. Apoi încă o pastiluță. Și încă una. Și încă una.

Pasul 8

Puneți sticla pe dulap, că ”poate mai vleau să mai pun pastiluțe și mai tâlziu”

Pasul 9

Repetați pasul 7. De mai multe ori, în cazul nostru.

Rețeta noastră pentru căsuța de turtă dulce fără zahăr
Jucării inteligente pentru 1 an +