Idee de cadou de Crăciun ”Brad de fetru” și giveaway
10 idei de activități pentru 10 luni


Am scos Lego Duplo de la naftalină. Ema nu se mai joacă de la o vreme cu el, pentru că are Lego normal, așa că îl dosisem în dulap. Dar, l-a descoperit Filip întâmplător și în noaptea aia a dormit cu o piesă în mână.

Așa că acum e în sufragerie, într-un coș frumos și îl folosim zilnic.

Filip nu a împlini încă 11 luni, așa că poate o să spuneți că e mic de Lego, fie el și Duplo. Nu, nu e mic. Adică e mic să construiască trenuri și turnuri, dar Lego se poate folosi și altfel.

De exemplu, pot construi eu turnuri, iar el le poate demola. Poate desface piesele prinse între ele, dezvoltându-și astfel motricitatea fină. Piesele mai mari se desfac mai ușor, dar piesele mai mici se desfac mai greu. Cât de interesant, nu?

Plus că un coșuleț plin cu piese de Lego Duplo e și un foarte bun coș de descoperiri. Multe forme, multe culori, multe dimensiuni. E fascinant.

image

Apoi, cu Lego Duplo putem observa și culorile. Putem grupa mai multe piese din aceeași culoare, putem construi un turn doar din piesele roșii și un trenuleț doar din cele verzi.

image

Pentru că da, noi avem setul cu trenuleț (Trenul cu numere) de pe site-ul copil.ro și o altă activitate care îi place lui Filip acum este să trimitem să ne trimitem piesa de Lego cu roți de la unul la altul. Devine din ce în ce mai priceput, trebuie să recunosc.

image

Setul e foarte interesant, are chiar și cifrele scrise pe piese, așa că mai târziu, dacă va fi și el interesat, va putea învăța și cifrele cu ajutorul lui. Mai avem mult până acolo, dar atât de ușor trece timpul…

Voi cum vă mai jucați cu Lego Duplo?

Idee de cadou de Crăciun ”Brad de fetru” și giveaway
10 idei de activități pentru 10 luni