Ema minte
Jucării inteligente pentru 3 ani +

girl-563719_1280Dragă mamă din Jumbo a cărei fetiță plângea și țipa,

Vreau să-mi cer scuze în numele doamnei care te-a admonestat că nu-și poate face cumpărăturile pentru că fetița ta trecea printr-un moment de nervi și probabil oboseală și foame, având în vedere ca era ora prânzului.

Nu pune la suflet. Nu ești o mamă ratată, iar fetița ta nu este nici o răsfățată, nu va deveni nici o ”golancă”. Nu trebuie sa ”ți-o ții acasă, dacă nu știi să ți-o crești”. Și, de fapt, știi ceva? Ar trebui să nu-ți pese deloc de ce v-a spus doamna.

Desigur că nici doamna nu avea o zi foarte bună. Altfel nu-mi imaginez de ce ar fi dat șuturi unei mame căzute deja la pământ, cu o fetiță care era evident că nu se simte bine în momentele respective și care își exprima toate supărările ei de copil de 85 de centimetri așa cum știa și putea ea. Poate că doamna nici măcar nu a avut copii. Sau dacă i-a avut, o fi uitat. Sau poate ai ei nu au făcut niciodata ”așa”. Nu știm. Și pe mine una nici măcar nu mă interesează. Îmi pare rău că nu și-a putut alege suportul de ziare dorit în liniște, trebuie că i-o fi fost și ei greu din cine știe ce motive.

Dar tu, mamă din Jumbo, nu te întrista de cuvintele ei. Nu putem fi întotdeauna atât de organizate încât copilul să nu rateze nicio masă și niciun somn. Sau poate că cine știe ce alte supărări avea fetița ta. Nici nu mai contează. Ce contează e că tu, mamă din Jumbo, oricât de tare te-ar arăta cu degetul cei din jur, rămâi alături de ea. Că tu, mamă din Jumbo, știi foarte bine că dacă fetița ta face un tantrum, nu o face de prea mult bine. Că tu, mamă din Jumbo, o iubești și când e crizată și o supără cu țipetele ei pe doamna care nu putea alege un suport de ziare. Dar mai ales că tu, mamă din Jumbo, i-o arăți și în momentele dificile. Îi arăți că o iubești necondiționat și că îi ești alături în toate ”războaiele” inutile cu cei din jur. Că voi două sunteți o echipă și că ea poate avea încredere în tine oricând, la orice oră.

Îți mulțumesc, mamă din Jumbo, pentru că îți crești fetița frumos, pentru o lume frumoasă. Și sper, mamă din Jumbo, că fetița ta va fi prietenă cu fetița mea și că băiețelul meu își va găsi o iubită sau un iubit crescuți la fel de frumos ca fetița ta. Îți mulțumesc pentru că pui umărul să facem o lume mai bună și mai caldă. Cu mai puține războaie și mai puțini teroriști. Cu mai multe flori și mai multe zâmbete. Cu încredere și mâini strânse. Cu îmbrățișări calde ca un soare de toamnă târzie, cu inimi deschise către cei de lângă noi.

Ești minunată! Și te îmbrățișez strâns.

Cu drag,

O altă mamă din Jumbo, care ți-a zâmbit

Sursă foto

Ema minte
Jucării inteligente pentru 3 ani +