Jos palaria doamnelor singure
Ateliere senzoriale Teddi si cele 4 anotimpuri – PRIMAVARA

Vă eram datoare cu rețeta mea de înghețată în casă. Mai bine că nu am scris-o până acum, pentru că a tot suferit modificări până a ajuns din ce în ce mai bună. Vanda Mică o mănâncă inclusiv în loc de mic dejun, dar serios dacă mă simt mamă denaturată că îi dau copilului înghețată de cum deschide ochii. De fapt, nu doar că nu mă simt în niciun fel, dar e și foarte sănătoasă și potrivită pentru prima oră.

2015-04-24 14.09.04

Cantități nu știu să vă dau, pentru că eu le pun după gust. Mai mult după gustul Vandei Mici, pentru că ea e clientul principal. Gustă pe măsură ce o facem și zice ce-i mai trebuie.

Punem în ea așa:

– banane
– iaurt grecesc 10% grăsime
– fructe (de pădure, ca să iasă roz, sau alte fructe dacă se dă liber de la împărăție)
– curmale (sau dacă nu am curmale, punem miere sau nimic, depinde cât de dulce o vrea)
– unt de cocos (iese mai cremoasă)

Toate astea intră în blender. Compoziția o pun apoi la congelator și o scot din jumătate în jumătate de oră ca să o bag din nou la blender până când mă plictisesc sau până când e suficient de congelată.

Asta e rețeta mea de înghețată.

Vanda Mică are altă rețetă. O să o scriu și pe a ei, vedeți și voi care vă place mai mult…

Se ia un castron mare și o lingură de lemn. Se toarnă în castron o cantitate variabilă de piese Lego Duplo de pe site-ul copil.ro  și se amestecă bine cu lingura. Se mai adaugă, după gust, sare imaginară, morcovi imaginari sau alte alimente și/sau condimente delicios de imaginare. Se pune pe foc (imaginar).2015-06-29 15.05.28Între timp se pregătesc pe aragaz cornetele de lego din setul de Lego Duplo cu înghețată. Se adaugă piesele de lego peste cornete și se ornează cu o bezea, cu afine sau cu o floricică.2015-06-29 15.05.56Apoi se mănâncă împreună cu biscuiți și turtă dulce2015-06-29 15.08.03

Pofta bună!

2015-06-10 18.17.39

Jos palaria doamnelor singure
Ateliere senzoriale Teddi si cele 4 anotimpuri – PRIMAVARA