Ateliere senzoriale Teddi si cele 4 anotimpuri - IARNA
Newsletter 19 iunie

2015-05-13 10.43.56Când Vanda Mică îi citește Juniorului, toată lumea e fericită.

Juniorul e tot numai un zâmbet. O iubește pe soră-sa enorm. Îi soarbe din priviri fiecare mișcare și îi trece orice supărare când îi apare ea în raza vizuală. O pipăie pe obraji, o suge de nas, o trage de rochiță.

Vanda Mică e foarte importantă. Îi spune să stea liniștit, că ea îi citește o carte. Să nu se miște prea mult, că nu mai vede textul. Să nu vorbească, pentru că n-o mai aude. Și se duce tacticos, își alege o carte, apoi îi ”citește”. Îi descrie pozele, mai inserează propoziții pe care le-a învățat pe de rost din cele 1000 de dăți în care am citit împreună cartea respectivă, îi arată. ”Uite, uite, vezi? Ted vorbeste cu pinguinul. Vezi? Îi povesteste țeva. Eu nu stiu să țitesc. Ne țiteste mami țe îi povesteste”

Iar eu… eu stau tâmpă într-un colț de cameră și mă uit la ei. Crește inima în mine și mă ia așa un fel de boceală de fericire. Cât de norocoasă sunt că am doi copii sănătoși și fericiți și atât de buni. De-aș reuși numai să nu-i stric…

Și îmi dau seama că fiecare leu investit în cărți deja și-a triplat (cel puțin) valoarea. Și mă bucur că avem teancuri și teancuri, că ai noștri copii au biblioteca lor care mereu crește în număr. Uitați cât de important e să le citim copiilor.

Și mă mai bucur și că am descoperit cărțile Usborne. Care sunt foarte frumoase și nu doar atât. Sunt pe gustul nostru. Adică și al meu. Cu informații utile, povești frumoase, fără iezi decapitați și sânge pe pereți, frumos desenate și colorate.

În poză Vanda Mică îi citește Juniorului din ”Ted’s Shed”, o povestioară simpatică despre un urs care își construiește o căsuță pe roți, carte din colecția Phonic Reader de la Usborne. Cărțile au texte scurte, ușoare, care rimează, tocmai bune pentru pici la un prim contact cu o limbă străină. La fel de utile sunt și pentru pitici care acum învață să citească.

Puteți găsi cărți Usborne din colecția Phonic Reader sau alte colecții la Citim cu drag.

Și chiar acum, tot la Citim cu drag puteți găsi cărți reduse cu până la 40% la cărțile cu tematică de vacanță. Eventul este aici.

Ce să vă mai spun? Poate doar să vă urez lectură plăcută!

Ateliere senzoriale Teddi si cele 4 anotimpuri - IARNA
Newsletter 19 iunie