Swimathon 2015 - Sustin proiectul Primei Banci de Lapte Matern din Romania
Cum pregătești copilul pentru venirea unui frate

2015-06-07 18.04.50Vandei Mici îi place geografia. Bine, sigur că ea nu știe acum ce este, de fapt, geografia; nu avem un manual și un caiet și ne așezăm cuminți ea în bancă și eu la catedra și învățăm pe de rost capitale ale unor țări de a căror existență nu avem habar.

Doar că avem multe cărți despre Pământ (și Univers) care sunt momentan preferatele ei.

Din cărțile astea, plus un glob pământesc, a aflat tot felul de lucruri noi. Cum ar fi că Pământul este rotund ca o minge de cauciuc (parțial adevărat), cum arată de sus mările și oceanele, că există continente și care sunt ele, că pe continente există țări în care sunt orașe, că în țările care sunt mai aproape de Polul Nord și Polul Sud este frig, iar copiii se îmbracă gros și poartă căciuli și că în țările de lângă Ecuator e cald și copiii au pielea mai neagră și poartă haine puține.

Dar foarte interesant pentru ea a rămas povestea asta cu continentele și ce animale găsim pe fiecare continent. Cum? Nu sunt canguri peste tot? Și nici reni? Serios că ursul polar trăiește la Polul Nord? Si de ce e alb așa? Ca să se poată ascunde în zăpadă? ”Wow! Ce intelesant!”. Am încheiat citatul.

Așa că mă gândeam la un moment dat să-i cumpăr o hartă a lumii și să i-o atârn deasupra patului. Dar cum nu am găsit nimic potrivit pentru vârsta ei, am renunțat la idee.

Sau să i-o pictez? Aș face și asta, dar CÂND? Că și-așa am atâtea idei de pus în practică și atât de puțin timp, că aproape nu apuc să fac nimic. Deci și la ideea asta am renunțat.

2015-06-07 18.54.36Până când am descoperit pe site la Mumkin Pumpkin soluția dilemei mele. Pe site la Mumkin Pumpkin, dacă te duci la categoria Orasele, harta lumii, o să găsești acolo un sticker fix cum îl voiam eu. Cu harta lumii, dar adaptată pentru copii. Îi zice Harta animată a lumii.

Am lipit stickerul pe peretele deasupra patului împreună cu Domnul Vanda și Vanda Mică. Bine, mai mult Domnul Vanda a lipit, timp în care Vanda Mică s-a cam enervat că nu o lăsam pe ea să lipească așa cum o tăia capul, iar eu pozam această minunată activitate de familie. Asta până când am ajuns la concluzia că mai bine cobor cu copilul la bucătărie să mâncăm ceva, dacă dorim ca harta să fie cât mai aproape de realitate și nu cu Australia între America de Nord și America de Sud.

Acum că harta lumii e mereu pe perete, discuțiile au devenit și mai interesante. Vrea să știe și mai multe și am impresia că poate ar fi mai bine să mai pun și eu mâna pe o carte de geografie ceva, dacă vreau să țin pasul cu ea.

 

Swimathon 2015 - Sustin proiectul Primei Banci de Lapte Matern din Romania
Cum pregătești copilul pentru venirea unui frate