Intrați în jocul copiilor
Despre tantrumuri

dung-bim-mien-phiCând m-am apucat eu să mă informez despre scutecele textile, totul mi s-a părut ușor Science Fiction. Multe denumiri, multe firme, scutecele arătau la fel, totuși foarte diferit… Pricepusem eu cum arată pe exterior, dar întrebarea rămânea cum arată ele pe interior.

Am căutat poze pe google, filmulețe pe youtube și m-am mai lămurit, cât de cât. Acum, după 2 ani de la primul scutec textil cumpărat, iar mă simt în altă barcă, pentru că eu am rămas cu cele cumpărate pe vremuri, iar acum văd că au mai apărut o grămadă de noutăți.

Dar astăzi nu o să vorbim despre noutăți, nici despre toate tipurile de scutece textile, ca să nu vă bulversez, cum eram eu pe vremuri. Astăzi vreau să vă arăt doar cum arată un scutec textil cu buzunar. E mult mai simplu să le luăm pe rând.

De ce scutece textile și nu scutece de unică folosință? Păi nu pentru asta am murit noi la Revoluție? Acum ne întoarcem la spălat cârpe?

Eu le-am comparat (în mintea mea) cu absorbantele gen always, pe care le urăsc profund și abisal, și mi-am dat seama că dacă eu nu le suport nici măcar câteva zile pe lună, de ce ar trebui copilul meu să le suporte în primii ani de viață, ZI DE ZI?

Am cumpărat întâi 5 diferite, ca să văd care îmi place mai mult și încet încet am ajuns să am ditai colecția.

De spălat nu se spală deloc greu. Sau nu mi se pare mie. Când le scot de pe copil, le pun într-o găleată cu capac, iar seara le arunc în mașina de spălat, dau un ciclu de clătire, pun detergent, ciclu de spălare, încă un ciclu de clătire și-s gata curate. În oraș am pungi ziplock în care le pun când schimb copilul mic. Dacă se murdăresc de ”domnul Căcuț” (vorba Vandei Mici), clătite rapid cu dușul în WC, apoi la găleată cu ele. Până seara nu prind nici miros, nici nu ne invadează, nu ne atacă, nu pățim nimic.

Cum ziceam mai sus, ele sunt de mai multe feluri, dar astăzi o să vă spun despre cele cu buzunar. Ele arată așa: au un strat exterior impermeabil și unul interior dintr-un fel de polar. E important stratul ăsta, pentru că el lasă lichidul să treacă, dar rămâne uscat și fundul de bebeluș se lăfăie, astfel, într-o senzatie plăcută de scutec uscat, nu ud, cum poate ați crede auzind de cârpe la fundul copilului. Între stratul exterior și cel interior se formează un buzunar (de-asta le și zice ”scutece cu buzunar”), în care se introduce ”insertul”. Insertul e o bucată dreptunghiulară de material absorbant, în care se strânge, practic, pișu. De obicei se pun două inserturi, ca să țină mai bine.

Apoi scutecul se reglează (ele sunt în general de o singură dimensiune) din elastic sau capse, ca să vină bine pe funduleț de bebeluș mai mic sau mai mare și se pune pe copil similar scutecului de unica folosință. Unele se închid cu arici, altele cu capse.

Și gata, copilul e ”gata de distlacție” (vorba, din nou, a Vandei Mici).

Iată și niște filmulețe, ca să vă fie mai clar. Dacă mai aveți întrebări, nu vă sfiiți să scrieți.

 

Sursa foto 

Intrați în jocul copiilor
Despre tantrumuri