Independența
Despre univers

baby-with-wings1. Confundă dorința cu nevoia. 3 ouă kinder pe zi nu sunt o nevoie. În schimb o îmbrățișare într-un moment cheie e. La fel și să fii prezent în viața copilului tău, să fii parte activă din ea, să-l înțelegi și să-l respecți. Un copil care primește tot ce are nevoie e un copil fericit și echilibrat. Un copil care primește tot ce vrea, eventual în detrimentul împlinirii nevoilor lui, nu chiar…

2. Învață-l că doar aparențele contează. ”Uite ce frumoasă ești în rochia asta de prințesă”, ”Pune-ți căciulița pe cap, să vezi ce frumoasă ești”, ”Vai, când te vor vedea copiii de la grădiniță vor spune că ești foarte frumoasă” etc. Valabil și pentru băieți, dar mai mult la fete se aplică. Părerea mea sinceră este că o fetiță poate și trebuie să fie mai mult decât doar frumoasă, doar prințesă, doar zână.

3. Șantajează-l. Cu orice. ”Dacă mănânci legumele, te poți uita apoi la desene”, ”Dacă nu mergem acum acasă, nu mai primești ciocolată diseară”, ”Dacă mă iubești, îți pui șosetele”. Asigură-te că primește o răsplată sau o pedeapsă pentru orice acțiune a lui. Cu siguranță va deveni un adult care va putea să ia decizii extrem de ușor.

4. Fă-i morală în public. Ceartă-l de față cu alți copii și/sau alți părinți sau dacă nu ai ocazia asta, povestește-le tuturor momente care știi sigur că-l vor face să se simtă prost. ”Zi-i și doamnei cum ai făcut tu pipi azi noapte în pat… Băiat mare, mai mare rușinea”

5. Și că tot veni vorba de asta, învață-l să-i fie rușine. Să-i fie rușine că s-a enervat, că a plâns, că n-a mâncat de prânz, ca n-a dormit, că a făcut pe el, că … orice. Rușinea e un sentiment plăcut, care îl va ajuta foarte mult să se dezvolte pe toate planurile. Nu-ți mai bate capul cu explicații și tot felul de metode respectuoase față de copil, zi-i că e rușine și gata.

Atât. Azi sunt nervoasă, am scris-citit-rescris articolașul ăsta de vreo 5 ori ca să sune cât mai puțin agresiv. Nu știu cât mi-a ieșit…

LE: Postul este scris ironic. Să nu cumva să pricepeți că promovez așa ceva (șantajul, rușinea, etc.)

Independența
Despre univers