Cum să tai aripile copilului tău
Sar de la una la alta

2015-05-08 16.25.09Mai bine de un an Vanda Mică a avut o singură mare pasiune, în jurul căreia se învârtea toată existența ei – animalele. Aveam animale de plastic de toate felurile, cărți, cartonașe… orice activitate trebuia să includă animale. La un an și un pic știa cum fac peste 20 de animale, recunoștea din poze inclusiv animale despre care eu nu știusem până atunci nici măcar că există. Mă rog, știți și voi cum fac ăștia mici atunci când au o pasiune.

Acum are altă pasiune. Planete. Stele. Soare. Luna. Pământul. Geografie. Astronomie. Știe continentele, ce animale trăiesc unde, planetele sistemului solar, care au inele și care nu, că luna e un satelit, ca Pământul se învârte în jurul soarelui, chestii de genul.

Am avut o lungă perioadă de timp când am citit seară de seară cartea Planeta Noastră de la editura Prut. Îi luasem și un glob pământesc pentru că mă gândisem că așa o să-i fie mai ușor să înțeleagă. Când nu era pe post de minge, globul pământesc era fascinant cu continentele lui și cu Polul Nord și Polul Sud.

Apoi s-a plictisit de Planeta Noastră și am trecut la altă carte, și anume la cartea Copiii Lumii de la editura Artemis. E foarte interesantă, prezintă viața copiilor din diferite țări ale lumii. Așa a înțeles mai bine ce citiserăm dincolo, despre climă, despre orașe, despre floră și faună, despre faptul că oamenii sunt diferiți, unii mai negri, alții mai albi, în funcție de zonele în care trăiesc.

Apoi am văzut la Citim cu drag cartea See Inside the Universe de la editura Usborne. Și mi s-a părut Wooooooow. Ieri am primit-o. A fost la fix, pentru că de dimineață merseserăm la Cărturești în vizită și așa de tare i-a plăcut, că am stat 3 ore și cred că a răsfoit jumătate din cărțile expuse. După amiaza a venit și curierul, cu un pachet și înăuntru era cartea, așa că am putut continua festinul livresc.

Cartea e pentru 6 ani+ și destul de avansată, dar vai cât i-a plăcut! E tare frumos desenată și extrem de interactivă. Are multe buzunărele și clapete cu informații care fac cititul cărții cu atât mai atrăgător. Am răsfoit-o deja de multe ori și ieri și astăzi și nu a vrut să o pună înapoi în dulap, așa că tronează pe măsuța de cafea și mâine cred că o luăm de la capăt.

Dacă vă interesează (am descoperit multă informație nouă și pentru mine; presimt că o să mă deștept mult dacă o să tot studiez cu copiii aștia ai mei), cartea o găsiți aici.

Ai voștri ce pasiuni au?

2015-05-12 15.43.18

2015-05-12 15.43.07

2015-05-12 15.42.44

Cum să tai aripile copilului tău
Sar de la una la alta