Made in Romania
Lucruri pe care să nu i le spui unei mame care a născut prin cezariană

 

Eu mi-aș dori tare mult să se organizeze o olimpiadă a părinților. Unde să ne adunăm părinți din toate colțurile lumii și să ne întrecem în diferite probe. Încă mă gandesc la care ar trebui să fie sigla, poate și o mascotă ar fi potrivită, așa că dacă aveți idei, vă rog să mi le împărtășiți.

Momentan mă concentrez încă asupra probelor,care ar fi mai potrivite pentru o astfel de întrecere. Și mi-au trecut astea opt prin minte. Vă aștept cu sugestii ca să completăm lista.

1. Duș viteză

Orice părinte trebuie să știe să se spele în toate punctele esențiale, să se șteargă și apoi să se îmbrace în aproximativ 24 de secunde, cât îi ia copilului mic să se prindă că nu mai trăiește pe carne de om și să se enerveze. Sau copilului mare să-și dea seama că nu a auzit nimeni cele 21030 de propoziții pe care le-a spus în ultimele 24 de secunde și sa le reia, mai tare, cu mai multă convingere, în timp ce bate ușor isteric în ușa de la baie sau intra, dacă ajunge la clanță (nu e cazul Vandei Mici, încă).

2. 400 m cu greutăți

Asta e atunci când ieși la locul de joacă împreună cu ambii copii. Și e iarnă. Și nu e niciun alt picior de copil la locul de joacă iarna, deși nu-i chiar așa frig afară. Așa că trebuie să fii companionul de joacă al copilului mare. Și purtătorul copilului mic. Și alergi așa, buimacă și zăludă în râsetele de clopoțel ale copilului mare, purtând după tine și câteva kg de copil mic, eventual în timp ce te chinui să-i îndeși copilului mic și o țâță în gură.

3. Echitație

Da, echitație, dar nu din perspectiva jocheului, ci chiar din perspectiva calului. Adică atunci când te pui în patru labe pe jos, iar copilul îți sare în spinare și trebuie să-l plimbi (sper eu că doar) prin casa. Până simți că ți-au crescut copite pe genunchi. Și că ți se prăbușește coloane peste mațe. Și că îți explodează urechile de la atâtea chiote și diiiiiiiii, căluțule, diiiiiiiiiiiiiiiiii

 

4. Tir cu lingurița

Cu lingurița și zeamă. Sau piure. Adică se ia una bucată copil agitat, jucăuș, plin de energie, cu chef 0 de mâncat, care se bâțâie în scaun, deschide și închide gura într-un mod cel puțin imprevizibil, râde sau plânge, vociferează și are chef de hăhăială și se încearcă îndesarea linguriței mai sus menționate între gingii. Mda, mult succes. Noi am mers pe autodiversificare :))

5. Natație acrobatică (după ce copilul a inundat baia/bucătăria)

Adică să te străduiești să înoți prin marea de apă scursă pe gresie din varii surse (ca s-a jucat copilul la chiuvetă și a inundat camera, sau că a vărsat galeata cu mopul de spălat pe jos sau cine știe ce alte surse de apă a mai descoperit el) fără să te enervezi, fără sa aluneci și fără să-ti rupi gâtul. În principiu, proba se declară încheiată atunci când ai reușit să ajungi la mop și să cureți toată apa de pe jos.

6. Patinaj artistic cu greutăți

Asta este o probă de iarnă, pentru atunci când ieși afară cu copilul în brațe, iar afară este gheață. Multă gheață, așa cum e prin orașele din România de obicei până când vine primăvara și se topește de la sine. Câștigă proba aceia care ajung la destinație întregi. Se punctează suplimentar orice giumbușluc făcut, orice flick-flack, săritură sau piruetă. Puncte bonus pentru inventarea de elemente noi.

7. Ștafetă

Este proba preferată a multor participanți, și anume predarea copilului seara către celălalt părinte. Proba e câștigată by default de către părintele care a predat ștafeta și are acum program de voie. Șmecheria este că nu toate ștafetele se lasă predate…

8. 20 km marș în ritm de un elefant, se legăna…

… eventual și cu greutăți. Părintele va plimba, deci, preț de măcar 20 km una bucată copil somnoros, dar care nu dorește să doarmă, pe ritmuri muzicale. Zi de zi. De cel puțin două ori pe zi, dacă nu chiar mai mult. Luni la rând. Unii chiar ani. Ca să vă spun sincer, proba asta e pierdută din start…

Hai cu alte probe, dragii mei!

6 cărți despre frați

Ok, pentru a fi părinte de un copil, avusesem un model de acasă. Bun, rău, cum era, dar era un punct de pornire. Dar, când mă gândeam la ce știam eu despre frați, mintea mea era ușor în ceață.

7 jocuri între frați (și activități pentru bebeluși)

 Urmărește-mă pe facebook De foarte multe ori frații mai mari nu știu cum să se joace cu frații lor mai mici. Mai ales atunci când cei mici sunt foarte mici, extrem de mici, mici de tot. Și atunci îi surprindem că se cațără pe frații mai mici, că îi trag de mâini, că...

Mușcatul

Când am adus Juniorul acasă, Vanda Mică era pașnică. L-a plăcut de la bun început și nu l-a chinuit niciodată (prea tare). Când se mai enerva pe noi mai țipa la el. L-a jumulit de vreo două ori de oboseală și l-a mușcat o dată de genunchi, dar mușcătură de drag, nu de...

Idei de cadouri pentru copiii care devin frați

Astăzi vreau să vă scriu despre cum îi putem ajuta pe copiii care au devenit frați să rămână cu acea senzație de bucurie și sărbătoare. Copiii mici din familie se nasc deja frați, însă pentru cei mari e vorba despre o trecere și câteodată despre o provocare. 

Gestionarea conflictelor între frați – Acum și video

După cinci zile petrecute considerabil de mult în mașină (am făcut un soi de “circuit” care ne-a prins și câteva ore sănătoase în fiecare zi în mașină), am ajuns, fleșcăiți, murați de caniculă și destul de tensionați, acasă.
Tensionați pentru că, desigur, ideea unui circuit într-o țară cu infrastructura României, e una din cele mai nepotrivite idei pe care le-ai putea avea. Care țară, frumoasă, e drept. Dar păcat ca-i locuită și cu drumuri proaste.

Weekenduri in familia noastra

Înainte ca limbile ceasului să treacă de 7 (de obicei chiar 6 și jumătate), copilul mic face ochii mari. ”Bună dimineața, mami”, ar zice el dacă ar ști cuvinte. ”M-am trezit ca să fac caca”. Buimacă, iau rapid un scutec nou și schimb copilul, ca să nu se împăștie...

Aducerea acasă a fratelui mai mic

Scrisesem aici despre cum am abordat treaba asta cu pregătirea copilului mare pentru venirea copilului mic. Dar aia a fost partea ușoară. Treaba complicată a început abia după ce am născut. De fapt, după ce m-am internat ca să nasc. Îmi amintesc și acum cum eram...

Când un copil e bolnav, trebuie să ai grijă de amândoi

Duminica trecută Fip a făcut un giumbușluc cu bicicleta. Ca un adevărat acrobat de la Cirque du Soleil, a coborât panta cu mare viteză pe bicicleta lui de echilibru, apoi s-a dat peste cap peste ea. Mă rog, cu siguranță că un acrobat de la Cirque du Soleil n-ar fi și picat, dar na… Nimeni nu s-a născut învățat. Practic, Fip e jumătate de acrobat. A doua jumătate e cascador, dar nu unul foarte priceput.

Prima sarcină vs. a doua sarcină (articol amuzanto-serios)

Acum 5 ani
– Cred că am stat prea mult în picioare în astea 5 minute. Plec acasă!
– Vai, dar stai jos… Întinde-te. Să-ți fac un masaj? Să-mi iau liber de la birou ca să te duc acasă?
Acum 3 ani
– Wow, e ora 20:00 și eu încă nu m-am așezat pe scaun de azi, de la ora 15.00…
– Te cred…
Oare știți despre ce vorbesc eu aici? Ce face diferența între ce era acum 5 ani și ce era acum 3 ani? Vă dau un indiciu: în ambele situații eram gravidă.

Drumul către somn cu copiii, în 19 pași simpli

Oricât de mult ne-am iubi copiii, soții, joburile și viețile, avem unele zile în care trăim doar ca să vină noaptea și să ne culcăm. Mai trece cineva prin asta? Ăăă, nu? Doar eu? OK, atunci doar mie mi se întâmplă asta. Șșșșș, vă rog să nu mai șușotiți acolo în spate....
Made in Romania
Lucruri pe care să nu i le spui unei mame care a născut prin cezariană