Made in Romania
Lucruri pe care să nu i le spui unei mame care a născut prin cezariană

 

Eu mi-aș dori tare mult să se organizeze o olimpiadă a părinților. Unde să ne adunăm părinți din toate colțurile lumii și să ne întrecem în diferite probe. Încă mă gandesc la care ar trebui să fie sigla, poate și o mascotă ar fi potrivită, așa că dacă aveți idei, vă rog să mi le împărtășiți.

Momentan mă concentrez încă asupra probelor,care ar fi mai potrivite pentru o astfel de întrecere. Și mi-au trecut astea opt prin minte. Vă aștept cu sugestii ca să completăm lista.

1. Duș viteză

Orice părinte trebuie să știe să se spele în toate punctele esențiale, să se șteargă și apoi să se îmbrace în aproximativ 24 de secunde, cât îi ia copilului mic să se prindă că nu mai trăiește pe carne de om și să se enerveze. Sau copilului mare să-și dea seama că nu a auzit nimeni cele 21030 de propoziții pe care le-a spus în ultimele 24 de secunde și sa le reia, mai tare, cu mai multă convingere, în timp ce bate ușor isteric în ușa de la baie sau intra, dacă ajunge la clanță (nu e cazul Vandei Mici, încă).

2. 400 m cu greutăți

Asta e atunci când ieși la locul de joacă împreună cu ambii copii. Și e iarnă. Și nu e niciun alt picior de copil la locul de joacă iarna, deși nu-i chiar așa frig afară. Așa că trebuie să fii companionul de joacă al copilului mare. Și purtătorul copilului mic. Și alergi așa, buimacă și zăludă în râsetele de clopoțel ale copilului mare, purtând după tine și câteva kg de copil mic, eventual în timp ce te chinui să-i îndeși copilului mic și o țâță în gură.

3. Echitație

Da, echitație, dar nu din perspectiva jocheului, ci chiar din perspectiva calului. Adică atunci când te pui în patru labe pe jos, iar copilul îți sare în spinare și trebuie să-l plimbi (sper eu că doar) prin casa. Până simți că ți-au crescut copite pe genunchi. Și că ți se prăbușește coloane peste mațe. Și că îți explodează urechile de la atâtea chiote și diiiiiiiii, căluțule, diiiiiiiiiiiiiiiiii

 

4. Tir cu lingurița

Cu lingurița și zeamă. Sau piure. Adică se ia una bucată copil agitat, jucăuș, plin de energie, cu chef 0 de mâncat, care se bâțâie în scaun, deschide și închide gura într-un mod cel puțin imprevizibil, râde sau plânge, vociferează și are chef de hăhăială și se încearcă îndesarea linguriței mai sus menționate între gingii. Mda, mult succes. Noi am mers pe autodiversificare :))

5. Natație acrobatică (după ce copilul a inundat baia/bucătăria)

Adică să te străduiești să înoți prin marea de apă scursă pe gresie din varii surse (ca s-a jucat copilul la chiuvetă și a inundat camera, sau că a vărsat galeata cu mopul de spălat pe jos sau cine știe ce alte surse de apă a mai descoperit el) fără să te enervezi, fără sa aluneci și fără să-ti rupi gâtul. În principiu, proba se declară încheiată atunci când ai reușit să ajungi la mop și să cureți toată apa de pe jos.

6. Patinaj artistic cu greutăți

Asta este o probă de iarnă, pentru atunci când ieși afară cu copilul în brațe, iar afară este gheață. Multă gheață, așa cum e prin orașele din România de obicei până când vine primăvara și se topește de la sine. Câștigă proba aceia care ajung la destinație întregi. Se punctează suplimentar orice giumbușluc făcut, orice flick-flack, săritură sau piruetă. Puncte bonus pentru inventarea de elemente noi.

7. Ștafetă

Este proba preferată a multor participanți, și anume predarea copilului seara către celălalt părinte. Proba e câștigată by default de către părintele care a predat ștafeta și are acum program de voie. Șmecheria este că nu toate ștafetele se lasă predate…

8. 20 km marș în ritm de un elefant, se legăna…

… eventual și cu greutăți. Părintele va plimba, deci, preț de măcar 20 km una bucată copil somnoros, dar care nu dorește să doarmă, pe ritmuri muzicale. Zi de zi. De cel puțin două ori pe zi, dacă nu chiar mai mult. Luni la rând. Unii chiar ani. Ca să vă spun sincer, proba asta e pierdută din start…

Hai cu alte probe, dragii mei!

Ghid de interactiune cu fratele/sora mai mare

Atunci când te duci în vizită la un bebeluș nou și proaspăt, dar care are un frate sau o soră mai mare, lucrurile devin mai complicate. Pe copilul mai mare îl știi deja, e foarte simpatic și foarte drăguț, dar tu acum vrei să vezi copilul mai mic. Întâmplător sau nu,...

Când ai o soră mai mare

Atunci când ai o soră mai mare, iar tu ești frățiorul mai mic, ți se întâmplă multe lucruri ciudate. S-ar putea: - să fii ”micĂ”, ”fulioasĂ”, ”buculoasĂ” (”Eu sunt mică. Tati e male”). - ca toate adjectivele și adverbele pe care le folosești să fie, de fapt, la...

Gestionarea conflictelor între frați – Acum și video

După cinci zile petrecute considerabil de mult în mașină (am făcut un soi de “circuit” care ne-a prins și câteva ore sănătoase în fiecare zi în mașină), am ajuns, fleșcăiți, murați de caniculă și destul de tensionați, acasă.
Tensionați pentru că, desigur, ideea unui circuit într-o țară cu infrastructura României, e una din cele mai nepotrivite idei pe care le-ai putea avea. Care țară, frumoasă, e drept. Dar păcat ca-i locuită și cu drumuri proaste.

Prima sarcină vs. a doua sarcină (articol amuzanto-serios)

Acum 5 ani
– Cred că am stat prea mult în picioare în astea 5 minute. Plec acasă!
– Vai, dar stai jos… Întinde-te. Să-ți fac un masaj? Să-mi iau liber de la birou ca să te duc acasă?
Acum 3 ani
– Wow, e ora 20:00 și eu încă nu m-am așezat pe scaun de azi, de la ora 15.00…
– Te cred…
Oare știți despre ce vorbesc eu aici? Ce face diferența între ce era acum 5 ani și ce era acum 3 ani? Vă dau un indiciu: în ambele situații eram gravidă.

Mami, mai ții minte când?

– Mami, mai ții minte când eram eu mic și dormeam la tine în brațe?

Da. Le mai țin minte pe toate. Zilele astea ne-au năpădit amintirile.

Au trecut deja 7 ani și 4 luni de la

Conflictele dintre copiii mei și soluțiile lor pentru a le rezolva

E o dimineață normală de duminică, presărată pe ici pe colo cu conflicte între cei doi copii ai mei. Copii care s-au trezit, ca în orice zi de weekend sau de vacanță, în creierii nopții. Deci, până la ora 9 am făcut mai multe lucruri decât făceam pe vremuri toată ziua. Printre care și să rezolvăm conflictele astea multe între ei.

Weekenduri in familia noastra

Înainte ca limbile ceasului să treacă de 7 (de obicei chiar 6 și jumătate), copilul mic face ochii mari. ”Bună dimineața, mami”, ar zice el dacă ar ști cuvinte. ”M-am trezit ca să fac caca”. Buimacă, iau rapid un scutec nou și schimb copilul, ca să nu se împăștie...

6 cărți despre frați

Ok, pentru a fi părinte de un copil, avusesem un model de acasă. Bun, rău, cum era, dar era un punct de pornire. Dar, când mă gândeam la ce știam eu despre frați, mintea mea era ușor în ceață.

Cum pregătești copilul pentru venirea unui frate

Pregătirea Vandei Mici pentru sosirea Juniorului a început de când ni s-a confirmat viabilitatea sarcinii la ecografia de primul trimestru. Eram deja pățită cu sarcina pierdută, așa că am preferat să amânăm să-i spunem că va avea un frate sau o soră până când va fi...

Noapte în 4

Suntem încă destul de dezorganizați în ale somnului. Nu atât de grav cum m-aș fi așteptat, dar dorința copilului mic de a dormi numai și numai pe carne de om ne dă puțin peste cap aranjamentele. Adică, lucrurile se petrec aproximativ așa: Pe la ora 8, 8 și ceva...
Made in Romania
Lucruri pe care să nu i le spui unei mame care a născut prin cezariană