Am același copil. Din nou.
Olimpiada părinților

Poate ați observat că îmi port copiii. Mă rog, acum îl port pe unul singur, dar i-am purtat la viața lor pe amândoi. Și poate că ați mai observat și că produsele în care i-am purtat au fost mereu românești. V-am lăsat mereu pe blog linkuri către site-urile de unde le-am cumpărat – poartă-mă, mamagolo, meitaibebe. Nu o fac pentru vreun beneficiu, nu sunt sponsorizată de ei, o fac din convingere.

Am avut până acum cateva sisteme de purtare. Am avut wrap elastic, wrap tesut, sling cu inele, sling fix, mei tai, ssc. Am fost multumită de toate pe care le-am avut, așa că am hotărât că e bine să promovez business-urile astea românești, pentru că merită. Nu am făcut asta cu toate produsele românești pe care le-am încercat (de exemplu, pantofiorii tikki nu i-aș recomanda niciodată nimănui, pentru că am avut cu ei o experiență mai mult decât neplăcută) și nu încerc să vi le bag pe gât ca să-mi iasă mie vreun câștig. Nici măcar nu sunt subiectivă, pentru că niciuna din mamele producătoare de sisteme de purtare nu-mi sunt best friend forever.

Concret, să vă spun ce am încercat:

Wrap elastic de la poartă-mă

IMG_3842Am încercat două. Unul al nostru, pe vremea Vandei Mici și unul pe care l-am luat în teste acum, pe vremea Juniorului (minunăția asta cu panou). Cu primul am avut două problemuțe (s-a rupt festonul la un moment dat și cam ieșea roșul pe haine), dar cu cel pe care l-am avut împrumut n-am avut nicio problemă. Și chiar și-așa, wrapul nostru roșu a mai purtat doi copii după Vanda Mică.
Acum cred că aș vrea așa ceva, dar mă mai gândesc, pentru că vreau mai multe (prea multe)

Wrap țesut de la poartă-mă

2015-02-13 18.43.42Am vrut neapărat un wrap țesut curcubeu, așa că atunci când au apărut frumusețile astea de wrap curcubeu, am făcut rapid comanda. Și îmi pare foarte bine că am facut-o, pentru că acum e piece de la resistance în activitățile noastre zilnice. După îmblânzire s-a făcut moale și maleabil și pot spune că dupa 3 săptămâni de experimentat cu el, mă descurc foarte bine.
Acum aș vrea și unul puțin mai scurt, pentru legături mai puțin elaborate, ca să nu târăsc 2 cozi interminabile de wrap după mine. Îmi place ăsta, dar și ăsta (aici s-ar putea să-mi fi luat mințile și fotomodela aia drăguță și roșcată din poza :P)

Sling cu inele de la Mamagolo

IMG_4150Din păcate nu mai e pe site, dar era tare frumos. Doar că ușor mai puțin confortabil decât unul făcut din material de wrap țesut, dar asta nu ne-a împiedicat să-l purtăm cam un an, până și-a găsit alt proprietar. Pe site acum nu prea mai găsiți astfel de imprimeuri. În schimb găsiți ceva și mai frumos. Slinguri brodate manual. Ia uitați cât sunt de frumoase.
Aștept și eu o minunăție din asta să-mi vină în vreo două săptămâni. O să vă pun poze, că tare frumos cred că va mai fi…

Sling cu inele de la poartă-mă

FotorCreatedTot curcubeu (văd că nu mai e acum pe site curcubeul mare, ci doar curcubeul triplu). Comod și perfect de purtat și bebe nou născut în el, dar și copil mai mare. După cum se poate vedea chiar din poză (scuzați reglajul de la copilul mai mare, a fost făcut în grabă și pe genunchi; se știe că la doi ani și ceva, punctul forte al niciunui copil nu este răbdarea…)

Sling fix de la poartă-mă

2014-05-13 17.56.16Galben ca un soare. Și extrem de practic. Îl bagi în geantă și e cam cât portofelul meu. M-a scos din multe belele, pe vremea când copilul mare se mai lăsa (chiar cerea) purtat. Merge când mai crește bebe, așa că sigur că și Juniorul va fi purtat în el.

Mei Tai de la meitaibebe

IMG_4157E just, nu e cel mai bun mei tai de pe piață, dar raportul preț-calitate mie mi s-a părut ok. Al nostru arăta bine, nu s-a rupt, destrămat, deteriorat. A rămas mic un picuț cam devreme (aș zice că i-ar trebui o punte – locul unde stă bebele cu fundul – ceva mai lată ca să nu rămână mic prea repede), dar ca sistem de trecere între wrap elastic si ssc a fost perfect. Ulterior am probat un mei tai și de la poartă-mă și dacă vreți ceva pe termen lung, poartă-mă e o alegere mai bună. Eu am preferat un ssc cu catarame de când s-a putut, așa că pentru noi nu ar fi meritat investiția.

Luna de la poartă-mă

DSC_3627Despre Luna am scris mai pe larg aici și aici. Nu mi-am schimbat părerea, nu s-a schimbat nimic în relația noastră de lungă durată. Am purtat-o și răspurtat-o, iar de când l-a văzut Vanda Mic pe Junior că e purtat, a cerut și ea în brațe mai mult, așa că tocmai am scos Luna de la naftalină.

Protecție de iarnă

Tot de la poartă-mă avem și protecția de iarnă. E a doua iarnă pe care o facem cu ea și e foarte foarte ok. Ca să nu mai spun că se pretează foarte bine și ca protecție de cărucior sau de scaun de mașină atunci când e încă frig în mașină, dar nu vreți să lăsați copilul cu geaca pe el pentru că nu e safe.

Ok, deci acum știți ce avem noi, ce îmi mai doresc… Știu că există și alte produse pe lumea asta, că există sisteme de purtare străine care poate unele sunt mai bune decât cele pe care le am eu. Știu și că varietatea de wrapuri țesute, slinguri, etc. este foarte mare, mult mai mare decât pot eu găsi pe poartă-mă sau la Crisalida (nu le-am încercat, dar am auzit că-s ok). But call me a sucker, prefer să cumpăr românisme, atunci când ele sunt bine făcute.

Am același copil. Din nou.
Olimpiada părinților