Poveste de iarna cu soricei
In sfarsit

Va tot ziceam cum Vanda Mica e mare fan carti. Citim si-n culcare si-n sculare, citim, citim, citim. Are o gramada de carti, teancuri intregi, dar asta nu ne impiedica sa nu le rasfoim pe fiecare macar o data la 3 zile, multe dintre ele trecandu-ne prin maini zilnic.

Si in cautarile mele de carti (anul asta am facut un calendar de advent mai special, cu cate o carte pe zi; o sa vi-l prezint cand o sa pot sa-i fac o poza decenta, momentan e legat sub scara, sub aceeasi scara unde mai avem depozitate si niste multe chestii pe care nu am apucat sa le punem la loc dupa mutare), am descoperit cartile de la Usborne. Necunoscatoare cum eram, le-am luat de pe Amazon, nestiind ca le-as putea comanda si din alta parte de la noi (la preturi decente), cum ar fi, de exemplu, de la Cufarul Cartilor

De la ei am primit si prima noastra carte Usborne, despre Craciun, cu colinde, pe care am pus-o in calendarul de advent pentru data de 6 decembrie. Si anume, asta.

Vanda Mica a fost incantata de ea de cum a vazut-o, mai ales ca a vazut pe coperta si cum arata un cal cu zurgalai (un nou cuvant in vocabularul ei, pe care ne tot punea sa-l descriem si tot nu-l pricepea).

Cartea e foarte potrivita pentru copilasi mai mari, e un fel de carte karaoke 🙂
Apasand butoanele puteti asculta „negativul” de la Jingle Bells, iar in carte gasiti versurile pe care sa le cantati. Noi momentan suntem la etapa in care descriem fiecare pagina in parte, in cele mai mici detalii, doar taica-su si-a luat inima in dinti si i-a si cantat colindul de cateva ori. Acum murmura si ea prin casa cand si cand „gingălbelz” pe langa „mocățun cu pete galben” si „otanăbau caie înseamnă o bad fumos”.

De cand a primit-o, o rasfoim de cateva ori pe zi, paginile preferate fiind cele in care animalele impodobesc bradul de Craciun. Astazi, cand am fost s-o iau de la gradinita, ii explica doamnei Flori despre bradul cu globuri si stelute si mici si mari, pe care il impodobeste veverita si soricelul vine pe cadouri. Doamna era usor derutata, crezand ca ii povesteste despre cum am impodobit noi bradul, dar intrebarea ramanea, ce cauta un soarece printre cadouri (sa-mi amintesc sa va povestesc si despre soarecele din masina, apropos de asta). Am lamurit-o.

Asa ca, citind in carte, am prins si ocazia sa-i zic Vandei Mici ca asa o sa impodobim si noi bradul si a parut foarte incantata (anul trecut nu l-am facut impreuna cu ea, era imposibil de gestionat situatia). Dar momentan trebuie sa-l cumparam. Si sa-l plantam. Deci mai dureaza.

Asa, ca o concluzie, ca am tot sarit de la una la alta (se vede ca sunt „nescrisa” de ceva vreme :)), cartea e foarte frumoasa, ma bucur ca am primit-o si multumesc pentru ea, Vanda Mica e si ea incantata (ceea ce e cel mai important), iar data viitoare o sa comand cartile de la Cufarul Cartilor si n-o sa ma mai complic cu Amazon, asta cu siguranta.

Voi ce carti de la Usborne recomandati?2014-11-28 19.50.242014-12-07 07.18.00

Poveste de iarna cu soricei
In sfarsit