In general, cand gasesc o reteta interesanta pe net sau prin vreo revista (mai rar), iau un pix, o foaie mica de hartie si o notez. Apoi, o prind cu magneti de usa frigiderului, sa tin minte s-o incerc. Daca dupa ce o fac imi place ce iese, o iau de pe frigider si o notez in caiet (cu eventualele adaugiri sau modificari). Daca nu, o arunc la gunoi si n-o mai fac a doua oara. Asa se face ca, desi foarte multe dintre retetele pe care le am sunt luate de pe diferite site-uri, de cele mai multe ori nu am si sursa originala pentru ele.
Astazi despre pastrama de vita pe care o fac mai ales pentru Vanda Mica (eu nefiind mare amatoare de carnuri, dupa cum bine stiti).
Va trebuie:
1.5 kg muschi de vitel
2 lg sare
100 ml ulei de masline
1 lgt cuisoare
2 lg cimbru
2 lg coriandru
1 lg piper boabe
2 lg boia dulce
1 lg busuioc
1 lg oregano
o capatana de usturoi pisata
Pasul 1:
Spalati carnea, o stergeti bine apoi o puneti in vreo 2 litri de apa cu cele 2 linguri de sare si lasati intr-un vas peste noapte. Daca aveti apa minerala in loc de apa fara bule, cu atat mai bine.
Pasul 2:
Amestecati restul de ingrediente de la masline la usturoi, frecati bine carnea cu sosul rezultat si impachetati carnea bine bine in hartie de copt. Puneti bucatile intr-o tava si bagati in cuptorul preincalzit la 170 de grade (foc mediu). Dupa vreo 35 de minute scoateti hartia si mai lasati in cuptor vreo 40 de minute, timp in care din cand in cand mai suciti carnea de pe o parte pe alta, mai turnati sos peste ea, etc.
Cand e gata, o lasati in cuptor pana se raceste si gata.
Voila si poza, dar sa ma scuzati ca nu-i foarte artistica. Nu ma pricep sa fac poze artistice la mancare.
multumim de reteta! ai idee cate zile se pastreaza la frigider? cat o friptura clasica?
cred ca mai mult decat o friptura normala… n-am incercat sa vad
In sfarsit am incercat reteta. Delicioasa! O trec in caiet.Multumesc tare:)