Luminile de pe Magheru
Vanda Mica despre Bebenou

Traim in lumea mamiciei online. Asta este, stiu ca nu toate mamele traiesc in lumea asta, unele poate habar n-au ca, de exemplu, pe facebook exista 1001 grupuri unde mame din lungul si din latul tarii (sau chiar planetei) isi dau cu presupusul despre cum sa creasca mai bine una bucata (sau cate bucati are fiecare) copil din dotare. Norocoasele de ele…

Am fost pe mai multe astfel de grupuri la inceput, dar m-am oripilat sincer cand am vazut dezbaterile de acolo. Fix mamele de care fug mancand pamantul in lumea reala se adunasera toate acolo. Am iesit val vartej din astfel de grupuri unde majoritatea covarsitoare a mamelor declara ca isi trateaza copiii ca pe niste presuri de sters pantofii (sper ca in viata de zi cu zi erau diferite si doar bravau in online). 

Si am ramas pe un numar limitat de grupuri care mi se pareau decente. Apoi, incet incet am inceput sa nu mai citesc nici acolo; nervii mei sunt pretiosi si nu-i ok sa mi-i manance altcineva decat Vanda Mica, ii rezerv pe toti pentru ea. Din cand in cand, insa, ma mananca in partile pe care le ascund sub slipul de baie si mai citesc una alta, ba imi mai si dau cu parerea. Sa luam un exemplu (inventat):

Getuta le intreaba pe restul de mamici (am observat ca in grupuri nu esti mama, esti mamica :D)

„Fetita mea de o luna pofteste la cartofi prajiti. Oare sa-i dau?”

Gicuta si Petruta dau like si follow, ca le intereseaza si pe ele. 15 mamici raspund ca ele au dat si copiii lor au fost foarte fericiti, 12 ca au dat si copiilor le-a fost rau dupa aia. 2-3-4 ametite ca subsemnata isi dau cu parerea ca poate nu e bine sa dai cartofi prajiti la o luna, ca oricum copilul ala nu pofteste. Si se dezlantuie furia. Iuresul. Ies din toate adancurile toate frustrarile tuturor mamicilor, se creeaza tabere, Petruta e satula de „mame perfecte”, Gicuta le admonesteaza pe cele 2-3-4 ametite ca nu-s ele buricul pamantului, ca alta fuse intrebarea, ca ce se baga ele, paragrafe intregi de manie sunt scrise (adesea fara cratime sau semne de punctuatie, dovada a faptului ca furia e prea mare ca autoarea sa-si mai piarda vremea cu nimicuri din astea), curg cuvinte pe care (sper ca) in viata reala nu le-ar folosi niciodata fata de o straina, Getuta se isterizeaza si ea ca ea a intrebat altceva, cum isi permit neavenitele sa-si dea cu parerea.
Cam asa. Unele din ametite isi sustin cauza. Altele nu mai urmaresc subiectul, altele ies din grup.

Eu ma intreb de ce naiba mai stau pe grupuri, cand energia mea si timpul meu sunt oricum limitate…

Luminile de pe Magheru
Vanda Mica despre Bebenou