Am intrat si eu in lumea magnetilor
Sotul perfect

In principiu cand ai un copil, iei niste decizii. Ca-s informate sau vin instinctiv, asta conteaza mai putin. Ideea e ca tu ca mama iei niste decizii (adesea impreuna cu tatal din dotare… sau poate nu). Si tu decizi daca alaptezi sau nu, ce mancare mananca plodul, unde-l culci, daca-l plimbi cu caruciorul sau in brate, daca-i pui caciula au ba ( 😛 ),  in principiu cam tot ce tine de el.
Si e decizia ta si tu esti responsabila pentru ea si pentru plod si oricat de mult ar crede altii ca gresesti sau ca faci bine, nu e treaba nimanui cum decizi tu sa-ti cresti copilul. 

Tot aud in jurul meu de mame stresate si obosite de altii, care le pun la indoiala deciziile, care le spun ca gresesc, ca nu fac nimic bine, ca strica plodul pentru ca il alapteaza/dorm cu el/il poarta in brate, sau din contra, ca nu-l alapteaza/ca nu dorm cu el/ ca nu-l poarta in brate. Si nu pot sa pricep care e contextul in care toata lumea isi da cu parerea. Nu pricep de ce trebuie discutate aceste aspecte cu orice strain, de cand si pana cand o mama trebuie sa dea raportul vecinei de la 2 in ce pat ii doarme copilul, sa la care tata a supt ultima data si cand. Da, stiu… vecina a crescut 10 copii, deci e experta. Asa e. E experta in cresterea copiilor ei, nu in cresterea copilului tau si punct.

Eu nu discut astfel de aspecte cu straini, iar daca cineva apropiat vad ca-si baga nasul mai mult decat trebuie in viata noastra, stiu ca pe viitor vom evita subiectul in cauza.
Ma mai intreaba si pe mine doamna de la casa de la Carrefour daca fie-mea e cuminte si doarme bine. Da, e cuminte si doarme bine.
Si farmacista m-a mai intrebat ce fel de lapte praf ii dau copilei. Nu-i dau lapte praf, o alaptez. Si acum??? Da.
Apoi, in parc sunt intrebata daca nu se rasfata ca o duc asa in brate. Nu, nu se rasfata. Si nici nu ramane cracanata? Nu, nu ramane cracanata.
Nu dezbat ce scutece poarta fie-mea, ca facem EC, ca doarme pe jos pe salteluta, etc. Sunt intrebata, raspund, apoi trec mai departe. Sec, scurt si la obiect, nu dau explicatii suplimentare (decat cand cineva ma intreaba cu scopul de a se informa, atunci evident ca-i explic, nu-s chiar asa salbatica), nu simt nevoia sa ma justific in fata nimanui si mi se pare cumva deplasata o astfel de discutie cu un strain.

In fond, daca m-ar opri cineva pe strada sa ma intrebe ce fel de chiloti poarta Domnul Vanda m-as uita cel putin urat si nici prin gand nu mi-ar trece sa raspund la o astfel de intrebare.
Voi ce parere aveti?

Am intrat si eu in lumea magnetilor
Sotul perfect