Viata la un an
Mizerie... Multa mizerie

Caut o jucarie care nu stiu daca exista, iar daca exista, nu stiu cum arata. Vanda Mica e foarte interesata de diferitele sisteme de inchidere si inchide si deschide la o cutie sau la tuburi cu sampon pana ma plictisesc eu uitandu-ma la ea. E ok si varianta asta, dar e putin limitata. Adica, deja la cutie e experta si in curand n-o s-o mai pasioneze, iar tuburile de sampon se inchid/deschid toate la fel. Am gasit un cub similar, dar pe parte de nasturi, fermoar, arici, dar asta nu cumpar, pentru ca pot face eu.
Deci, vreau o jucarie cu inchizatori si sa fie din lemn, nu din plastic. 

Evident ca n-am gasit. Am fost ieri la ELC, la Imaginarium, la Diverta, m-am mai uitat la un stand cu Janod si la Noriel (Magazin mai prost gandit ca asta n-am vazut. Jucariile pentru bebelusi sunt in fundul magazinului, iar culoarele ca sa ajungi pana acolo sunt un fel de labirint cu pereti foarte ingusti. Adaugati aglomeratie la asta si un copil in carucior care vrea de toate din toate rafturile si trage de ele si o sa va umpleti de toate spumele).

Si cum ma uitam eu asa printre rafturi, partial cautand o jucarie care sa corespunda dorintelor mele, partial sa vad daca nu cumva gasesc alte jucarii interesante, mi-am dat seama ca imi pierd vremea. 95% din jucariile pentru copii nu-i invata nimic. Bine, nu chiar nimic. Ii invata doar ca daca apesi pe un buton canta o muzica si clipocesc niste beculete sau jucaria se invarte. Super… 

Deci, unde pot gasi jucarii pasive pentru copii activi, din materiale naturale si care sa nu fie nici foarte scumpe, pentru ca (v-am mai spus eu) Vanda Mica nu e mare amatoare de jucarii si n-are rost sa investesc multi bani in ceva ce nu foloseste?

Viata la un an
Mizerie... Multa mizerie