Jucarii pentru copii
Curatenie pe Facebook

Simt ca imi plezneste o vena in cap. Daca ati vazut filmuletul asta cu lesinata de invatatoare nemultumita de cadourile primite, ma intelegeti cu siguranta. Cu atat mai mult mi-a crescut tensiunea cu cat nu am dat in veci spaga sau mita pe nicaieri, nici la scoala, nici la politie, nici la medic… Uite ca am supravietuit, deci se poate si fara!

Si eu am terminat un liceu de fite din centru si ce ma revolta, de fapt, e ca lucrurile sunt exact ca in filmuletul de care va ziceam. Imi amintesc de profesoara de germana din liceu, cum facea meditatii cu toti elevii de la clasa doar pentru note… Pe mine m-a tinut in clasa a noua si a zecea doar in note de 3 si 4 la oral (indiferent daca stiam ce ma intreba sau nu) si doar la teze luam 9-10, pentru ca stiti cum se zice, verba volant, scripta manent. Si uite asa treceam si la materia ei, desi eram aproape singura din clasa care refuza sa-i dea bani la meditatii unde oricum dicta niste texte obosite dintr-o carte, aceleasi texte obosite pe care ni le dicta si la ore. Prin clasa a unspea s-a prins si ea ca nu reuseste sa ma convinga si a lasat-o mai moale… (Daca va intereseaza numele profesoarei respective, sigur va ajuta google. Nu trebuie sa va spun decat ca am terminat Liceul Goethe din Bucuresti in anul 2004 si ca ea era profa de germana si directoare in perioada respectiva, iar acum cred ca e sefa de catedra sau ceva.)

Si tot invatatoarea asta din filmulet imi aminteste si de invatatoarea mea, care cerea cadou de la clasa masina de spalat rufe si adidasi pentru baietii ei… Si nu doar cerea, ci si primea… Despre cand am dat examen de condus sa va mai zic? Erau ai mei super panicati ca il pic (desi conduceam destul de bine, inclusiv prin oras, dar shhhh) si se hotarasera sa „dea ceva”, ca asa se face (politica balcanica de care zice terminata din filmare)… Singura solutie a fost sa-i mint ca dau examenul doua saptamani mai tarziu, ca sa nu aiba timp sa se „organizeze”. Asa ca le-am zis ca l-am dat abia dupa ce l-am luat.

Pai sa fereasca Sfantu’ sa nimereasca Vanda Mica in clasa unui asemenea specimen, ca o iau razna. Matur cu ei pe jos, pe cuvant… Imi fac un scop in viata din a vedea specimenul retras din invatamant si muritor de foame… Vai cate adjective imi trec acum prin cap, dar niciunul nu e demn de a fi scris aici pe e blog, unde e locul meu de zen…

Jucarii pentru copii
Curatenie pe Facebook