Am facut ceva bun azi si-i musai sa va zic si voua.
Eram mare fana a bomboanelor Rafaello, dar cum sunt un viciu prea putin sanatos, m-am bucurat tare cand am descoperit in caietul de retete o hartiuta pe care scrisesem „Bomboane Rafaello raw vegan”. Nu mai stiu cand si de unde am pescuit reteta, dar m-am pus pe treaba si au iesit dementiale.
Deci, va trebuie asa pentru 14-15 bomboane
– 100 gr caju crud
– o lingura unt de cocos
– o lingurita miere
– o lingura de apa
– fulgi de cocos
– migdale (daca vreti)
Am macinat nucile de caju la robot, apoi am pus peste ele untul de cocos, mierea si apa si i-am dat drumul sa amestece pana s-a legat compozitia.
M-am udat pe maini, am facut bilutele, le-am dat prin fulgii de cocos, le-am pus in hartiutele de bomboane si le-am bagat la frigider.
Daca vreti, puteti pune in mijloc o migdala, dar mie mi-au placut asa si le-am lasat simple.
Pofta buna 🙂
Uuuu m-ai facut fericita. Si eu sunt mare fana rafaelo.
ohohooo! vreau si yo!
Denise Marie Hai la bucatarie 😀
Eu maine iau caju. Am zis!:)))) revin cu pareri.
:(( eu de unde iau unt de cocos? m am zgait prin magazine dar n am vazut,lapte de cocos doar…caju am vazut dar nush daca i crud…de ieri tot balesc la reteta asta ca s moarta dupa cocos&co,imi place orice cu cocos spre disperarea la al meu sot
Auzi Denise, dar voi acolo aveti plafare? Ma cam indoiesc. Dar trebuie sa gasesti pe undeva unt de cocos.
daaa :))) plafar japonez. nu n am dar tocmai ce am gasit e net reteta ca sa mi fac singura untul cica: bagi fulgii la aparat vreo 20 min pana se fac de consistenta untului; i m gona' give it a try
Denise Marie Poti sa-l faci. Iei o nuca de cocos, bagi miezul la blender cu lama in S si il lasi acolo vreo 20-30 de minute. Voila unt de cocos. Pe acelasi principiu poti face si unt de migdale, de arahide, etc.
Poti sa incerci si cu fulgi de cocos, ca sa nu mai stai sa spargi nuca, dar vezi sa fie bio.. astia non-bio sunt uscati rau si goliti de toate cele si nu iese mereu untul din ei
da. asa am sa fac; 🙂
Vanda, dupa ce am incercat de doua ori reteta, am o intrebare: nu ai hidratat nucile caju? Mie mi-a iesit o pasta foarte moale la blender. In conditiile in care nu am pus deloc apa.
Da,e mai moale, dar nu s-a intarit la frigider? Sau n-ai putut nici forma bilele? Daca e prea moale, bag-o un pic la frigider sa se mai intareasca inainte sa formezi bilele… Untul de cocos le mai incheaga
Le -am facut astaseara pentru iubitul meu :). Tocmai le-am bagat la frigider si am pus si putina vanilie in ele.
Eu am gasit unt de cocos la DM 🙂
Multumesc pentru reteta Vanda! Puuup!
Pofta buna. Puuup!
Ăstea TREBUIE să le fac
facut din astea..a mancat mai multe sotul decat piciul :))) si panna cotta e dementialaaaaaa
Bună și pana cotta dar trebuie sa găsesc agar agar.