Strategii de somn
Black Friday si la noi

Am fost acum doua vineri la control de rutina la pediatra, pentru ca nu ne mai vazuse de o mie de ani si ma stresa fontanela, care mi se parea prea mare.  Si evident ca in perioada asta era plin de prunci virusati pe holurile clinicii.
Am primit mesaj cu ceva timp inainte ca sunt in intarziere si ca ni s-a decalat programarea cu o jumatate de ora si sa ajungem la 5 in loc de 4 jumatate. Si asa am si facut, doar ca intre timp s-a prelungit intarzierea si am mai stat sa asteptam pana la 5 si jumatate in fata cabinetului.

Asa ca vineri am fost la pediatra si duminica noaptea Vanda Mica avea deja febra.

Ce am facut?

In primul rand, cand am simtit-o ca frige, am schimbat-o si am imbracat-o mai subtire. Apoi am deschis larg geamurile. Deci nu, nu i-am mai pus o suba pe ea pentru ca e racita si sa nu-i fie frig.
Dupa ce m-am convins eu ca nu se poate supraincalzi, am trecut la termometru. Poate parea ilogic ca intai “am tratat” febra si apoi i-am masurat-o, dar am preferat sa-i fie putin racoare decat sa-i creasca brusc temperatura in caz ca si-asa era ridicata. Oricum, ideea nu era sa i-o scad cu orice pret, pentru ca febra e buna pentru organism… E un luptator al sanatatii, sau ceva… Ideea era sa nu creasca prea tare. Sau ma rog, sa n-o ajut eu sa creasca.
Si ii scazuse pana la 38.8. Deci initial avusese peste 39. Am mai lasat-o un pic sa se aeriseasca, apoi am inchis geamul si am culcat-o pe mine, mufata toata noaptea. Laptele o hidrata, iar temperatura corpului meu o ajuta sa si-o regleze pe a ei.

Drept urmare, dimineata avea 38 si un pic. Toata ziua a fost alaptata exclusiv (inclusiv fara apa, doar lapte, pentru ca n-a vrut nimic altceva. Iar ca o paranteza, asta nu face decat sa ajute la vindecare. Organismul nu-si mai canalizeaza energia catre procese cum e digestia, ci se concentreaza pe vindecare).
Cum mai facea cate un puseu, cum o dezbracam sau o bagam in apa calaie.
Seara am iesit din casa si ne-am dus la cumparaturi. La mine functioneaza distragerea atentiei cand sunt racita si m-am gandit ca poate si la ea la fel. Deci in loc s-o tin sa boleasca, am imbracat-o subtire, am luat-o in Luna si am plecat la Real. Acolo a facut un puseu mai mare de temperatura (nu stiu cat, ca n-aveam termometrul la noi). Era si lesinata rau, asa ca am iesit la frig, am mufat-o din Luna. A supt cam 15 minute, apoi era schimbata total . Vesela, vioaie, nu mai frigea deloc, se hlizea la toata lumea. Se vedea pe ea ca se simte bine.

Noaptea urmatoare a avut parte de acelasi tratament (imbracata subtire, cu talpile goale, mufata toata noaptea si somn pe mine), iar dimineata deja avea 37 cu ceva.

Deci asa am scapat (iar) de febra fara antitermic. Mai aveam varianta impachetarilor in cearsaf ud, daca n-o rezolvam altfel. Dar n-a fost

Intre timp am luat si eu raceala de la ea… La mine vad ca trece mai greu. Nu mai am febra, dar ma sufoc. Asa ca sa va dau remediul meu, singurul care a functionat (dupa o noapte in care cu greu m-am scos de cateva ori cand alunecam pe panta atacurilor de panica pentru ca nu puteam respira): Inhalatie cu ulei esential de eucalipt si arbore de ceai.

Sa vedem la noapte ce-o mai fi…

Strategii de somn
Black Friday si la noi