Vanzare de produse: asa nu!
Nu dati banii pe prostii, luati jucarii la copii

Cand am inceput noi diversificarea cu Vanda Mica am cautat un scaun de masa. Nu voiam OZN-uri, ca nu le-am vazut rostul. Am vrut ceva rezistent, la un pret decent si care sa se poata spala usor, avand in vedere ca noi mergeam pe autodiversificare, iar Vanda Mica manca cu mana proprie si personala.
Mame mai experimentate in ale BLW-ului m-au sfatuit sa iau scaunul de la Ikea. The shit in materie de scaun de BLW. Se curata usor, nu e voluminos si e si foarte ieftin. Bineinteles ca mi s-a zburlit parul de mama in cap. „Vai, dar cum sa-i iau cel mai ieftin scaun de pe piata. Dar ce, noi suntem saraci? Nuuu. Exclus”.

Asa ca am plecat la Bebetei sa cautam un scaun care sa nu fie cel mai ieftin, dar nici cel mai scump. Si ne-am hotarat asupra unui scaun 3 in 1 de la Kinderkraft, in ideea in care atunci cand domnisoara va merge biped, sa i-l pot transforma in scaun cu masa si sa se invete sa-si puna masa, s-o stranga, sa se ridice de la masa cand e satula, etc. Parea si foarte rezistent. Nu era nici foarte scump. Mi s-a parut combinatia perfecta. L-am cumparat, am venit cu el acasa, l-am montat si ne-am pus pe treaba. Intre timp, l-am cumparat si pe cel de la Ikea, pentru deplasari. Era exclus sa ne caram cu mastodontul dupa noi in calatorii, va dati seama.

Pe site scrie clar. Scaunul tine pana la 20 de kg. Vanda Mica nu are inca 8 si jumatate. Are cam 8.400. Deci ati spune ca mai avem timp sa-l folosim pana ne plictisim de el.

Ei bine, nu. Alaltaieri nu stiu ce-mi veni si zic „hai sa pun scaunul pe jos si s-o asez pe mandra la masa. Sa vedem cum ii place”. Iau scaunul de pe suport, il pun pe gresia din bucatarie, iau mandra, o pun pe scaun, trag scaunul la masa, astept sa-i vad reactia. Cand colo, ce credeti? Dupa vreo 2 minute in care Vanda Mica nu s-a batait, nu s-a foit, n-a facut nimic nimic, scaunul s-a rupt, iar ea s-a trezit cu fundul pe gresie. Am inlemnit. Efectiv am ramas fara cuvinte. Cred ca aveam tensiunea cel putin 200. Imi imaginam ce s-ar fi intamplat daca scaunul ar fi fost pus sus, iar eu as fi fost la un metru de ea. E ca o adunam de pe gresie? E ca putea sa-si sparga capul? Sau sa-si rupa vreo mana? E ca muream cu ei de gat?

Am fost cu scaunul la Bebetei sa vedem ce ne spun. Ei ne-au trimis la Kinderkraft. Cica nu se ocupa de garantii decat in primele 30 de zile de la achizitie. Asa ca Domnul Vanda e in momentul asta cu scaunul calare peste ei. Sper (dar nu cred ca o sa fie asa), ca ne vom primi banii inapoi. Eu copila n-o mai pun in veci in scaunul asta, chiar de ne dau unul nou. Si nici sa-l pun la vanzare nu-mi vine, stiind ce am patit cu el.

Oricum ar fi, vreau sa facem o plangere undeva. Trebuie sa inspectez si sa aflu unde. Nu stiu daca OPC-ul e suficient. E inadmisibil ce s-a intamplat. As fi inteles sa se rupa tavita scaunului. Sau husa, sau orice nu i-ar fi pus viata in pericol copilei. Da, materiale proaste, chinezarii, daca voiam calitate trebuia sa dam 10000 de lei pe el. OK. Dar asta chiar e inadmisibil. Sa se rupa scaunul sub ea…

Aveti vreo idee unde m-as putea plange?

Revin cu o poza cu cele cel putin 4 „suruburi” rupte, dar e pe telefonul domnului Vanda poza respectiva

2013-11-13 11.36.26

Asa arata tablia de la masa, care s-a rupt si ea dupa ce am scris articolul

2013-11-11 10.38.22

Asa arata una din barele care sustineau scaunul. E rupta in ambele capete.

Vanzare de produse: asa nu!
Nu dati banii pe prostii, luati jucarii la copii