Glume bune
Lapte de cocos - reteta

Alte retete aici

Tocanita de rosii cu pui

Piept de pui
Rosii
Ceapa
Foi de dafin/busuioc

Fierb cubuletele de pui timp de 10 minute. Rosiile le tai felii, iar ceapa marunt de tot.

Calesc usor ceapa, adaug rosiile, foile de dafin si/sau busuiocul si le las la foc mediu vreo 6-7 minute.
Apoi amestec cu puiul.

Cateodata mai adaug si cubulete de cartof fiert

Budinca de tapioca cu lapte de cocos si mere

– 1/2 l lapte de cocos
– tapioca
– branza de vaci
– 1 ou (sau doar galbenus, daca nu le-ati dat inca albus)
– o lingura de unt
– pasta de curmale
– 250 gr mere

Pun la fiert jumatate de litru de lapte de cocos. Cand fierbe, adaug si tapioca (vedeti si voi ce cantitate scrie pe cutie ca se pune; mi se pare ca depinde) si amestec pana se intareste.

Separat amestec oul cu untul si cu branza de vaci, apoi amestec cu terciul de tapioca.
Rad merele si le calesc merele in unt si scortisoara

Pun la cuptor intr-o tava (eventual tapetata cu unt si faina de hrisca) un strat de tapioca, un strat de mere si inca un strat de tapioca.

Merge facut si fara stratul de mere de la mijloc.

Supa-crema de broccoli

– 4 buchetele mari de broccoli
– 1 cartof
– 1 morcov
– 1/2 ceapa
– lamaie
– smantana
– chimen

Calesc morcovul cu ceapa si cartoful. Adaug broccoli si torn peste apa fierbinte si chimen.

Dupa ce fierb legumele, le pasez (cu tot cu chimen), amestec cu apa in functie de cat de groasa vreau sa fie supa, pun si suc de lamaie si o mai las sa dea in clocot. Adaug smantana si hranesc pitica 🙂

Daca pun mai putin apa cand amestec, iese un sos foarte bun pentru alte mancaruri 🙂

Biscuiti cu ovaz 

– 1 ou (sau doar galbenus)
– 150 gr unt
– 2 banane coapte
– 1 lingurita scortisoara
– 2 lingurite cocos ras
– 1 cana de fulgi de ovaz
– 200 gr de faina (de care vreti. eu pun de hrisca)

Amestec bine cu mixerul toate ingredientele pana la cocos, apoi cu o lingura incorporez si fulgii de ovaz si faina. Pun pe o tava foaie de copt, si formez biscuitii cu mana.

Dau tava la cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute.

M-am cam plictisit de gustul ala de banana in orice, asa ca o sa incerc sa le inlocuiesc cu altceva (nu stiu inca ce 🙂


Lapte de migdale

– 200 gr migdale crude
– apa
– sirop de agave

Las migdalele la hidratat timp de 24 de ore

Apoi le pun la blender cu un pahar (mediu) de apa si siropul de agave (si orice altceva mai vreti… scortisoara, coaja de portocala, nucsoara, etc.). Dau drumul la blender vreo 3-4 minute, apoi mai torn un pahar si jumatate de apa si dau iar drumul la blender.

Strecor apoi lichidul prin sita si tifon, la fel ca la laptele de cocos.

Piciulica nu prea il agreeaza, insa 🙁

 

Glume bune
Lapte de cocos - reteta