Alte retete aici
Tocanita de rosii cu pui
Piept de pui
Rosii
Ceapa
Foi de dafin/busuioc
Fierb cubuletele de pui timp de 10 minute. Rosiile le tai felii, iar ceapa marunt de tot.
Calesc usor ceapa, adaug rosiile, foile de dafin si/sau busuiocul si le las la foc mediu vreo 6-7 minute.
Apoi amestec cu puiul.
Cateodata mai adaug si cubulete de cartof fiert
Budinca de tapioca cu lapte de cocos si mere
– 1/2 l lapte de cocos
– tapioca
– branza de vaci
– 1 ou (sau doar galbenus, daca nu le-ati dat inca albus)
– o lingura de unt
– pasta de curmale
– 250 gr mere
Pun la fiert jumatate de litru de lapte de cocos. Cand fierbe, adaug si tapioca (vedeti si voi ce cantitate scrie pe cutie ca se pune; mi se pare ca depinde) si amestec pana se intareste.
Separat amestec oul cu untul si cu branza de vaci, apoi amestec cu terciul de tapioca.
Rad merele si le calesc merele in unt si scortisoara
Pun la cuptor intr-o tava (eventual tapetata cu unt si faina de hrisca) un strat de tapioca, un strat de mere si inca un strat de tapioca.
Merge facut si fara stratul de mere de la mijloc.
Supa-crema de broccoli
– 4 buchetele mari de broccoli
– 1 cartof
– 1 morcov
– 1/2 ceapa
– lamaie
– smantana
– chimen
Calesc morcovul cu ceapa si cartoful. Adaug broccoli si torn peste apa fierbinte si chimen.
Dupa ce fierb legumele, le pasez (cu tot cu chimen), amestec cu apa in functie de cat de groasa vreau sa fie supa, pun si suc de lamaie si o mai las sa dea in clocot. Adaug smantana si hranesc pitica 🙂
Daca pun mai putin apa cand amestec, iese un sos foarte bun pentru alte mancaruri 🙂
Biscuiti cu ovaz
– 1 ou (sau doar galbenus)
– 150 gr unt
– 2 banane coapte
– 1 lingurita scortisoara
– 2 lingurite cocos ras
– 1 cana de fulgi de ovaz
– 200 gr de faina (de care vreti. eu pun de hrisca)
Amestec bine cu mixerul toate ingredientele pana la cocos, apoi cu o lingura incorporez si fulgii de ovaz si faina. Pun pe o tava foaie de copt, si formez biscuitii cu mana.
Dau tava la cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute.
M-am cam plictisit de gustul ala de banana in orice, asa ca o sa incerc sa le inlocuiesc cu altceva (nu stiu inca ce 🙂
Lapte de migdale
– 200 gr migdale crude
– apa
– sirop de agave
Las migdalele la hidratat timp de 24 de ore
Apoi le pun la blender cu un pahar (mediu) de apa si siropul de agave (si orice altceva mai vreti… scortisoara, coaja de portocala, nucsoara, etc.). Dau drumul la blender vreo 3-4 minute, apoi mai torn un pahar si jumatate de apa si dau iar drumul la blender.
Strecor apoi lichidul prin sita si tifon, la fel ca la laptele de cocos.
Piciulica nu prea il agreeaza, insa 🙁
🙂 Super! Noi ne delectam cu crochete de conopida. Nu le-a mancat dar au fost foarte bune pentru joaca. Tot avocado, morcovul, mere&pere sunt baza. Si cartofi copti cu branza 😀
Cartofii copti cu branza imi plac si mie 😆
Toate sunt delicioaseee! Multumim din suflet !
Cu placere. Pofta buna 🙂
Cum serveste dra supa crema? cum se descurca?
Ei, trisez si eu la supa crema… 😆 In functie de cat am dormit in noaptea precedenta fie ii incarc eu lingurita si ea baga aproximativ in gura, fie ii dau eu. Cu canuta mai e o idee, dar Vanda Mica nu vrea asa
Buna, de la ce varsta ai introdus fulgii de ovaz? Ii oferi doar in reteta asta de biscuiti sau si altfel? Stiu principiile BLW-ului…dar totusi parca chiar orice de la inceput nu as oferi.
Buna. Spre 9 luni i-am oferit fulgi de ovaz, doar in reteta asta.
I-am dat aproape de toate de la inceput, dar am evitat si eu cerealele, evident sarea, zaharul si prajelile (pe care intentionez sa le evit cat mai mult timp).
Multumesc mult. M-am tot uitat dupa retete BLW si foarte multe pt micul dejun contin fulgi si mi se parea ciudat. Mersi mult inca o data pt raspuns si pofta mare in continuare!
Cu placere 🙂
Buna.Imi plac tare mult retele tale. Dar am si eu o mica dilema. Incerc sa procur materia prima din surse cat mai curate si mai sanatoase. De unde cumperi unt, smantana, branza de vaci? De la supermarketurile mari sau pornesti cu laptele si le faci tul? Multumesc tare frumos.
Untul si smantana le cumpar de la raioanele bio de prin supermarketuri. Mi-ar placea sa le fac eu, dar na… Nu le poti face chiar pe toate :))
Iaurtul si branza le fac eu din lapte de vaca sau capra, depinde ce am. Cu placere 🙂