Extremele
Pasaportul Vandei Mici

IMG_2805

Cum zilele trecute Vanda Mica a mai adaugat un trandafir in buchetul de luni al vietii, insumand acum 9, vorbeam cu mama din dotare despre cat de repede a trecut timpul si cat de micuta era cand am venit cu ea din maternitate si alte asemenea. Si imbracand-o sa iesim afara dupa discutia cu mama, mi-am amintit despre prima oara cand Vanda Mica a dat cu nasul de aerul rece de iarna (exceptand drumul de la maternitate acasa).

La iesirea din spital, medicul neonatolog ne-a facut instructajul. Copilul trebuie scos afara, chiar daca e nascut in decembrie si chiar daca e frig afara. Nu se va scoate copilul la plimbare daca e ceata, vant sau sunt sub -15 grade. In rest, plimbare si voie buna. Ca sa adaptam copilul la frig, la inceput il vom imbraca gros si il vom tine in casa, cu geamul deschis. 15 minute de cate 2 ori pe zi. Abia apoi putem iesi afara.

Ce a inteles Vanda din asta? Pai am luat copilul care era imbracat in pijama, l-am bagat in costumul de fas (denumit generic si „astronaut”), i-am pus o caciula pe cap, un fular la gat, i-am tras gluga peste caciula si am deschis geamul de o palma. Am lasat copilul in pat (care nu era nici pe departe langa geam) si am asteptat sa se aeriseasca 😆

10 minute mai tarziu, temperatura din camera scazuse de la 23 de grade la 22. 😆

Extremele
Pasaportul Vandei Mici