Alaptatul in public
Sarbatoriti cu mine

Bam Bam!

Vanda Mica nu prea are jucarii cu butoane, muzicute si beculete, pentru ca nu i-am luat. Unul din moto-urile mele de parinteala e „jucarii pasive pentru un copil activ” si nu invers, asa ca am evitat sa-i cumpar jucarii care se joaca singure. Plus ca facem impreuna atatea activitati, ca nici nu prea ar mai fi timp intre jocuri si patrulatului prin casa, plus exersatul ridicatului in picioare si asezatului inapoi jos si de butoane si luminite.

A primit totusi o bara de gimnastica pe care a dibuit-o si stie ca daca apasa pe nasul ursuletului se aprinde si canta, mai are o floare  (tot primita) despre care stie ca incepe si canta daca o jumuleste bine si un telefon cu butoane (primit, bineinteles) pe care il izbeste de parchet nelamurita ca la noi canta si la ea nu. Toate trei jucariile sunt foarte simpatice si ii plac mult, asa ca am zis ca ii sunt suficiente.

Ei, dar ieri, in urma unei reuniuni bebelusesti, am considerat ca poate e cazul sa-mi regandesc strategia si sa mai achizitionam si noi o jucarie cu butoane, muzica, lumini si culori. Cum am ajuns la concluzia asta? Pai pentru ca restul de bebelusi prezenti la reuniune (2 la numar) se jucau tacticos cu butoanele, stiau sa apese pe ele, intelesesera ca daca le apasa se aude muzica… Erau tare delicati si dedicati in joaca lor…
Cand, se ridica si fie-mea de jos, curioasa sa vada ea ce se intampla acolo, se indreapta catre jucarie (da, face pasi tinandu-se de canapea, multumim frumos de intrebare :D) si incepe s-o bata cu palmele ca un mic neanderthal si sa scoata tot felul de sunete. Mi s-a facut si mila de ea cand am vazut-o asa, din fundul gradinii, drept urmare, pe langa pahare, linguri si magneti de frigider, madam va primi si o jucarie cu butoane si luminite, macar sa inteleaga si ea procesul si sa nu mai fie asa salbatica atunci cand mergem in vreo vizita.

Sugestii de jucarii care fac si pe tata si pe mama si sunt potrivite unui bebe de aproape 8 luni?

Alaptatul in public
Sarbatoriti cu mine