Cursuri dezvoltare personală și de parenting
cu prețuri începând de la 8 lei.
Ne-a luat ceva timp sa ne mobilizam sa refacem camera Vandei Mici dupa cum va spuneam aici, dar pana la urma am reusit. Si dupa cum v-am promis, va arat si voua cum a iesit.
In primul rand, ideea dupa care m-am ghidat cand mi-am facut planul de bataie pentru organizarea camerei Vandei Mici a fost ca toate obiectele din camera sa-i fie disponibile cu un ajutor minim din partea noastra. Toate lucrusoarele ii sunt puse la nivel, poate ajunge cu usurinta la ele, ceea ce ii ofera un oarecare grad de independenta.
Iar totul a pornit de la pat. Va ziceam ca noi dormim in pat cu madam Vanda Mica si ca eu stateam cu inima stransa de fiecare data cand o lasam adormita in patul nostru inalt si cu protectii laterale, monitorizata permanent prin baby-camera, pentru ca madam e kamikaze si cred ca scopul ei principal pe lumea asta e sa-si rupa gatul cazand din el (adica din patul nostru inalt). Nici patutul ei de om mic nu mi-a fost de cine stie ce ajutor, pentru ca al doilea scop al ei cred ca e sa-si sparga capul de gratiile patutului. Asa ca am decis s-o culcam pe jos. Ei, nu chiar pe jos de tot, ci pe o salteluta de dimensiuni rezonabile cat sa incap si eu pe ea (70 cm x 160 cm). E extraordinar si mi s-a luat o mare piatra de pe inima, pentru ca acum se poate mobiliza sa exploreze ce vrea ea cand se trezeste si totusi ramane intacta. Gandindu-ma ca totusi s-ar putea rostogoli de pe saltea si ajunge sa doarma pe parchet, „patutul” ei se continua cu un covor pufos care atenueaza rostogolirile si ii tine de cald. Totusi, pana acum n-a fost cazul.
Un alt lucru la care m-am gandit cand am planuit camera Vandei Mici a fost sa-i montam ceva mobilier de care sa se poata sustine atunci cand incearca sa se ridice. In restul casei avem mobila destul de inalta si nu poate ajunge, iar singurele obiecte de mobilier de care se poate prinde sunt niste masute mici, care aluneca tare pe parchet.
Asa ca am cumparat un dulapior suspendat, pe care l-am montat pe jos, loc in care ii pot afisa si jucariile. Nu am scos toate jucariile la inaintare, ca sa nu se plictiseasca de ele, ci am preferat sa i le schimb saptamanal, pentru a-i mentine interesul. Un alt motiv ar fi ca asa imi e mult mai usor sa-i fac ordine in camera. In plus, as vrea sa se invete un pic mai ordonata decat suntem eu si Domnul Vanda 🙂
Pe langa jucarii, pe dulapior i-am pus si niste rame cu desene la care sa se poata uita si scheletul de dinozaur adus la maternitate de Buni sub forma de puzzle si reconstituit de Domnul Vanda in momentul nasterii. Tot acolo avem si o tobita tibetana, doua castaniete si niste papusi rusesti.
Tablourile o sa le schimb si pe ele periodic, tot asa, ca s-o tina in priza. Daca n-o sa uit, trebuie neaparat sa cumpar o rama in care sa pun desenul facut de domnisoara „bebe nu e voie” special pentru ea.
In continuarea dulapului avem o oglinda in care se poate admira sau pupa, cum face de obicei dimineata.
In coltul camerei avem amenajat si coltul de citit, format dintr-un fotoliu (salteluta veche de la pat pliata in doua) si un baldachin. Jos, pe covor sunt cartile, dar planuiesc sa le afisez cumva altfel. Stand de carti nu am gasit pe gustul meu, asa ca o sa incropesc eu ceva. Cert e ca acolo ma asez, o iau in brate si ii citesc povesti. Si mai nou chiar are rabdare si sta. Asta e si locul meu preferat din toata casa 😆
Dupa usa avem si un minunat cuier in care sa ne agatam jachetute, palariute, umbrelute (nu e stramb, asa cum pare in poze, doar ca nu sunt eu in stare sa fac o poza dreapta).
Tot in camera avem si „locul de pisu”, adica olita, servetelele si un cos mic de gunoi. Momentan cosul de gunoi ramane gol, pentru ca v-am zis ca ii place sa descopere lucruri in diverse recipiente si as prefera sa nu se apuce sa suga servetelele pline de pisu. Langa olita avem si cosul de rufe, care nu e niciodata gol, orice as face.
Langa patut vom avea mereu si un cos cu comori, al carui continut il schimb periodic. Asa, daca se trezeste din somn, are cu ce sa-si ocupe timpul pana cand (sper eu) adoarme la loc. Zilele trecute am avut cosul cu textile (materiale in diverse culori, cu texturi diferite, jucarii textile), iar acum avem cosul cu mingiute.
Pe jos am pus (pe langa covorul pufos de care va spuneam) si un puzzle care sa atenueze cazaturile. Nu sunt foarte mandra de treaba asta, pentru ca nu vreau s-o cocolosesc, dar a tras cateva cazaturi bunicele si am zis ca e mai bine asa. Cand o invata sa stea bine in picioare si sa mearga, le voi scoate cu siguranta.
La usa am montat un gardulet, ca sa pot lasa usa deschisa fara sa evadeze domnisoara.
Iar in camera, pe langa cele de mai sus, mai avem un dulap pe care efectiv nu am unde sa-l mut in alta parte si comoda ei cu hainute, scutece, prosoape, paturici, etc., fosta masa de infasat. Cand o sa creasca mai mare, planuiesc sa-i mut hainutele in sertarul de jos, ca sa se poata invata sa se imbrace singura.
Ah da… si cosul cu plusuri pe care i l-am pus langa dulapior special ca sa-si puna mintea la contributie sa-si dea seama cum ar putea sa-si scoata animalutele de acolo. Si-a dat seama din prima ca e suficient sa se ridice tinandu-se de dulap si sa se duca inspre el. Fata desteapta, seamana cu ta-su (la frumusete seamana cu mine :D)
Sper ca v-a placut si va mai asteptam pe la noi 🙂
Amenajarea dormitorului mic al copilului tău
Primul pas este să iei în considerare personalitatea unică a copilului tău. Fiecare copil are preferințe și interese diferite, iar dormitorul lor trebuie să reflecte această individualitate. Întreabă-ți copilul despre culorile și temele preferate (s-ar putea să te surprindă răspunsurile lui) și include-l în procesul de planificare. Nu subestima puterea deciziilor luate în echipă!
Vine, vine primăvara
Primăvara e anotimpul meu preferat, plin de speranță și iubire de viață. Îmi place să arunc din șubele de pe mine și îmi place să observ natura cum reînvie.
De ce am ales un Schnauzer și cum să ai grijă de el
Familia noastră nucleu este compusă din 12 picioare. 8 de oameni (deci suntem 4) și 4 de cățel. Cățelul care trăiește în familia noastră de aproape 7 ani este un Schnauzer negru, foarte iubitor și extrem de energic.În acest articol o să vă povestesc nițel...
Fit over function – Ceva despre mine
PS: Pentru mine scrisul e un soi de terapie. Pe tine, cititor care ai ajuns până aici, te invit să iei parte la această bucățică de autoterapie pe care mi-am făcut-o și-apoi, poate, să te gândești la tine: cum e pentru tine, ce a rezonat cu tine și ce nu? Ce te-a bucurat din ce am scris? Ce te-a scos din sărite? Și de ce? Ce relevanță au emoțiile astea în procesul tău?
Ce-mi mai face Neuromul Morton?
Acum ceva timp am scris un articol denumit ”Cu ce încalți picioare suferinte”, în care povesteam despre problemele mele cu picioarele. Povesteam în articolul respectiv cum m-am trezit într-o seară de iarnă, când eram cu copiii la plimbare, că nu mai pot nicicum să stau încălțată în piciorul drept, pe care îl simțeam că îmi ia foc dacă nu îl eliberez imediat din adidasul altminteri confortabil, în care era încălțat.Țin minte că m-am descălțat și că am mers așa spre casă, ca Cenușăreasa, cu un picior în adidas și cu celălalt în șosetă. Azi revin cu un update, după atâția ani.
3 Feluri în care relația cu mașina e ca orice relație din viața ta
Poate că atunci când auzi cuvântul ”relație”, te gândești la o relație romantică, la relația de cuplu. Și-atunci poate că îți sună ciudat să citești titlul acestui articol și să observi cum eu compar relația asta iubitoare, plină de inimioare și fluturi în stomac cu relația cu o mare bucată de tablă, plină de șuruburi, uleiuri și mecanisme zgomotoase, pufăitoare și unsuroase. Și-s de acord. Nu e atâta poezie din relația cu mașina. Însă există și unele puncte comune. În special ideea că a depune eforturi active pentru a menține o relație este esențialul pentru o relație solidă și de lungă durată. Iar asta e valabil în relația cu partenerul sau partenera, cu copiii, cu prietenii, dar și cu mașina.
Raspunde sincer… Cat a injurat domnul Vanda la construirea dinozaurului? Eu datorita unui dinozaur din acesta am descoperit injuraturi pe care nu credeam ca le stiu…
:)) Nu stiu, in momentele alea nu prea ma gandeam la dinozauri
Foarte frumos! Place!
Garduletul face toti banii!!!
Bravo! Imi place mult amenajarea! Sa ii fie de folos micutei voastre!
Curiozitate personala: oglinda de unde ati cumparat-o? 😀
Multumim. Oglinda e de la Ikea (ca de altfel aproape toata camera… ma simt ca in showroom :lol:). Am tot cautat oglinda acrilica, dar n-am gasit. Asta are macar folie pe spate care retine cioburile in caz de ceva
Foarte, foarte frumos 😀 Cred ca fetita e incantata si deja imi imaginez cum fiecare zi e plina de activitati si de descoperiri in camera ei. Deocamdata, din lipsa de spatiu, bebele nostru doarme tot la noi in pat. Protectiile laterale sunt reprezentate de patutul lui, in care nu a dormit niciodata dar pe care l-am lasat montat tocmai ca sa asigur o laterala a patului, si tata in partea opusa. Cu ce protectii mai de incredere le-as putea inlocui pe astea doua :D? Dormitul pe jos ar fi minunat dar ce sa fac cu ditamai patul din lemn masiv? In restul camerei nu am loc de amenajat alt spatiu de dormit pentru mine si bebe. Iar atunci cand bebe doarme, cineva trebuie sa ramana cu el in camera altfel pe mine ma loveste paranoia si fac vizite in dormitor din minut in minut.
Avantajul tau e ca poti sa te odihnesti si tu cat doarme bb, fara sa-ti faci mustrari de constiinta „Vai, dar acum poate ar fi trebuit sa frec la vreo oala, nu sa stau tolanita in pat!” 😆
O intrebare: De unde e covorasul puzzle? Le vad in camere de copii mereu dar nu am reusit inca sa aflu de unde iau unul. Referitor la dormit, am gasit o solutie. Noaptea somn in patul mare, intre mama si tata, ziua somn pe salteaua de la patut, care e asezata pe un covoras de bebe (cel cu circul, tot de la Ikea), covoras care sta direct pe jos. Tadaaa! Sunt un geniu 😛
Oalelor, here I come!
Buna solutia ta! Na, daca vrei, poti 😀
Covorasul puzzle l-am luat din Dragonul Rosu. Pretul e orientativ. Unii dau 11 lei pe un pachet de 10 bucati, altii (adica eu) dau 20 de lei. Probabil ca am eu fata de nababa :))
Superba camera. Multumesc pentru idei! V-am gasit la timp! Urmeaza amenajarea camerei! Iuhuuu!
Super frumoasa camera! Idee pt raft de carti….ca sa fie complet showroom-ul ikea 😀 rafturi pt condimente 🙂
http://www.ikeahackers.net/2011/03/repurposing-spice-racks-into-childrens-bookshelves.html
Pentru mine, Dragonul Rosu e un mister. Am fost de cateva ori si tot ce am luat este un steemer din bambus. Din care Dragon ai luat puzzle-ul? Am luat de la Jumbo doua seturi, dar litere am doar 10. E ca un fel de Kinder cu surprize, ca nu stii ce litere contine un set. :))
Si pentru mine e un mister Dragonul… Le-am luat din hala aia cu jucarii. Dar vezi ca in cursul saptamanii e un pret (a luat o prietena) si in weekend e alt pret (am luat eu) 😆
Surpriza mare a fost dupa ce am desfacut pachetele, ca am si 3 litere grecesti: delta, pi si un L rasturnat care nu stiu ce e…sunt furibunda…ca e si set separat cu litere grecesti. Am ras singura cand am ajuns s le-am vazut. Credeam ca ai glumit cand ai zis ca au cu litere grecesti 🙂 Asadar, cred ca fac tot alfabetul din 20 de seturi…daca am noroc 😉
😆
Clar vreau si din Dragon pt simplul motiv ca sunt combinate altfel culorile. La mine perechile sunt: galben-fucsia, portocaliu-verde, albastru-mov. FYI. 🙂
Intrebare: acum doarme singura in camera ei? Si noi dormim cu butoiasul nostru de energie si ne place foarte mult, dar nu as refuza sa recapatam controlul asupra patului cand bebe face 1-2 ani, daca si bebe ar fi linistit singur, nu vrea sa fie o tranzitie cu traume (decat asa, mai bine dormim toti 3 pana pleaca la facultate). Poate ne povestesti care mai sunt aranjamentele de somn in familia Vanda 🙂 Sau este deja scris si nu am vazut eu?
Nu e scris, dar scriu 😀
Pe scurt,acum doarme singurica, tranzitia a fost facuta nu neaparat din voia noastra (a domnului vanda si a mea), dar totul a mers ca uns. Eu nu mai dorm cu ea pt ca doarme mai bibe fara mine
Buna Vanda:),
F interesant articolul, ca mai toate articolele tale:)!Ma gandesc ca intr-un viitor nu f indepartat dsa reamenajam si noi camera piticei:).
Intrebare: de unde ati achizitionat baldachinul ptr citit:)? sau..partile componente:).
„Fotoliul” e salteluta de la patul ei de bebe. Iar baldachinul de la ikea
Multumesc:)!
Buna, suntem in curs de amenajare a camerei „printului mostenitor” si tare mi-ar place sa vad ce idei nastrusnice ti-au m-au trecut prin minte in privința decorarii camerei.