Sarbatoriti cu mine
A vaccina sau a nu vaccina, asta e intrebarea
Shop Diana Vijulie

Cursuri dezvoltare personală și de parenting

cu prețuri începând de la 8 lei.

Ne-a luat ceva timp sa ne mobilizam sa refacem camera Vandei Mici dupa cum va spuneam aici, dar pana la urma am reusit. Si dupa cum v-am promis, va arat si voua cum a iesit.

In primul rand, ideea dupa care m-am ghidat cand mi-am facut planul de bataie pentru organizarea camerei Vandei Mici a fost ca toate obiectele din camera sa-i fie disponibile cu un ajutor minim din partea noastra. Toate lucrusoarele ii sunt puse la nivel, poate ajunge cu usurinta la ele, ceea ce ii ofera un oarecare grad de independenta.

Iar totul a pornit de la pat. Va ziceam ca noi dormim in pat cu madam Vanda Mica si ca eu stateam cu inima stransa de fiecare data cand o lasam adormita in patul nostru inalt si cu protectii laterale, monitorizata permanent prin baby-camera, pentru ca madam e kamikaze si cred ca scopul ei principal pe lumea asta e sa-si rupa gatul cazand din el (adica din patul nostru inalt). Nici patutul ei de om mic nu mi-a fost de cine stie ce ajutor, pentru ca al doilea scop al ei cred ca e sa-si sparga capul de gratiile patutului. Asa ca am decis s-o culcam pe jos. Ei, nu chiar pe jos de tot, ci pe o salteluta de dimensiuni rezonabile cat sa incap si eu pe ea (70 cm x 160 cm). E extraordinar si mi s-a luat o mare piatra de pe inima, pentru ca acum se poate mobiliza sa exploreze  ce vrea ea cand se trezeste si totusi ramane intacta. Gandindu-ma ca totusi s-ar putea rostogoli de pe saltea si ajunge sa doarma pe parchet, „patutul” ei se continua cu un covor pufos care atenueaza rostogolirile si ii tine de cald. Totusi, pana acum n-a fost cazul.

bDSC_3443

bDSC_3503

Un alt lucru la care m-am gandit cand am planuit camera Vandei Mici a fost sa-i montam ceva mobilier de care sa se poata sustine atunci cand incearca sa se ridice. In restul casei avem mobila destul de inalta si nu poate ajunge, iar singurele obiecte de mobilier de care se poate prinde sunt niste masute mici, care aluneca tare pe parchet.

Asa ca am cumparat un dulapior suspendat, pe care l-am montat pe jos, loc in care ii pot afisa si jucariile. Nu am scos toate jucariile la inaintare, ca sa nu se plictiseasca de ele, ci am preferat sa i le schimb saptamanal, pentru a-i mentine interesul. Un alt motiv ar fi ca asa imi e mult mai usor sa-i fac ordine in camera. In plus, as vrea sa se invete un pic mai ordonata decat suntem eu si Domnul Vanda 🙂

bDSC_3471

Pe langa jucarii, pe dulapior i-am pus si niste rame cu desene la care sa se poata uita si scheletul de dinozaur adus la maternitate de Buni sub forma de puzzle si reconstituit de Domnul Vanda in momentul nasterii. Tot acolo avem si o tobita tibetana, doua castaniete si niste papusi rusesti.
Tablourile o sa le schimb si pe ele periodic, tot asa, ca s-o tina in priza. Daca n-o sa uit, trebuie neaparat sa cumpar o rama in care sa pun desenul facut de domnisoara „bebe nu e voie” special pentru ea.

bDSC_3466

DSC_3465

In continuarea dulapului avem o oglinda in care se poate admira sau pupa, cum face de obicei dimineata.

bDSC_3493

In coltul camerei avem amenajat si coltul de citit, format dintr-un fotoliu (salteluta veche de la pat pliata in doua) si un baldachin. Jos, pe covor sunt cartile, dar planuiesc sa le afisez cumva altfel. Stand de carti nu am gasit pe gustul meu, asa ca o sa incropesc eu ceva. Cert e ca acolo ma asez, o iau in brate si ii citesc povesti. Si mai nou chiar are rabdare si sta. Asta e si locul meu preferat din toata casa 😆

bDSC_3450

Dupa usa avem si un minunat cuier in care sa ne agatam jachetute, palariute, umbrelute (nu e stramb, asa cum pare in poze, doar ca nu sunt eu in stare sa fac o poza dreapta).

bDSC_3437

Tot in camera avem si „locul de pisu”, adica olita, servetelele si un cos mic de gunoi. Momentan cosul de gunoi ramane gol, pentru ca v-am zis ca ii place sa descopere lucruri in diverse recipiente si as prefera sa nu se apuce sa suga servetelele pline de pisu. Langa olita avem si cosul de rufe, care nu e niciodata gol, orice as face.

bDSC_3464

Langa patut vom avea mereu si un cos cu comori, al carui continut il schimb periodic. Asa, daca se trezeste din somn, are cu ce sa-si ocupe timpul pana cand (sper eu) adoarme la loc. Zilele trecute am avut cosul cu textile (materiale in diverse culori, cu texturi diferite, jucarii textile), iar acum avem cosul cu mingiute.

bDSC_3463
Pe jos am pus (pe langa covorul pufos de care va spuneam) si un puzzle care sa atenueze cazaturile. Nu sunt foarte mandra de treaba asta, pentru ca nu vreau s-o cocolosesc, dar a tras cateva cazaturi bunicele si am zis ca e mai bine asa. Cand o invata sa stea bine in picioare si sa mearga, le voi scoate cu siguranta.

DSC_3453

La usa am montat un gardulet, ca sa pot lasa usa deschisa fara sa evadeze domnisoara.

bDSC_3488

Iar in camera, pe langa cele de mai sus, mai avem un dulap pe care efectiv nu am unde sa-l mut in alta parte si comoda ei cu hainute, scutece, prosoape, paturici, etc., fosta masa de infasat. Cand o sa creasca mai mare, planuiesc sa-i mut hainutele in sertarul de jos, ca sa se poata invata sa se imbrace singura.

bDSC_3451
Ah da… si cosul cu plusuri pe care i l-am pus langa dulapior special ca sa-si puna mintea la contributie sa-si dea seama cum ar putea sa-si scoata animalutele de acolo. Si-a dat seama din prima ca e suficient sa se ridice tinandu-se de dulap si sa se duca inspre el. Fata desteapta, seamana cu ta-su (la frumusete seamana cu mine :D)

DSC_3491

Sper ca v-a placut si va mai asteptam pe la noi 🙂

Amenajarea dormitorului mic al copilului tău

Amenajarea dormitorului mic al copilului tău

Primul pas este să iei în considerare personalitatea unică a copilului tău. Fiecare copil are preferințe și interese diferite, iar dormitorul lor trebuie să reflecte această individualitate. Întreabă-ți copilul despre culorile și temele preferate (s-ar putea să te surprindă răspunsurile lui) și include-l în procesul de planificare. Nu subestima puterea deciziilor luate în echipă!

Vine, vine primăvara

Vine, vine primăvara

Primăvara e anotimpul meu preferat, plin de speranță și iubire de viață. Îmi place să arunc din șubele de pe mine și îmi place să observ natura cum reînvie. 

De ce am ales un Schnauzer și cum să ai grijă de el

De ce am ales un Schnauzer și cum să ai grijă de el

  Familia noastră nucleu este compusă din 12 picioare. 8 de oameni (deci suntem 4) și 4 de cățel. Cățelul care trăiește în familia noastră de aproape 7 ani este un Schnauzer negru, foarte iubitor și extrem de energic.În acest articol o să vă povestesc nițel...

Fit over function – Ceva despre mine

Fit over function – Ceva despre mine

PS: Pentru mine scrisul e un soi de terapie. Pe tine, cititor care ai ajuns până aici, te invit să iei parte la această bucățică de autoterapie pe care mi-am făcut-o și-apoi, poate, să te gândești la tine: cum e pentru tine, ce a rezonat cu tine și ce nu? Ce te-a bucurat din ce am scris? Ce te-a scos din sărite? Și de ce? Ce relevanță au emoțiile astea în procesul tău? 

Ce-mi mai face Neuromul Morton?

Ce-mi mai face Neuromul Morton?

Acum ceva timp am scris un articol denumit ”Cu ce încalți picioare suferinte”, în care povesteam despre problemele mele cu picioarele. Povesteam în articolul respectiv cum m-am trezit într-o seară de iarnă, când eram cu copiii la plimbare, că nu mai pot nicicum să stau încălțată în piciorul drept, pe care îl simțeam că îmi ia foc dacă nu îl eliberez imediat din adidasul altminteri confortabil, în care era încălțat.Țin minte că m-am descălțat și că am mers așa spre casă, ca Cenușăreasa, cu un picior în adidas și cu celălalt în șosetă. Azi revin cu un update, după atâția ani.

3 Feluri în care relația cu mașina e ca orice relație din viața ta

3 Feluri în care relația cu mașina e ca orice relație din viața ta

Poate că atunci când auzi cuvântul ”relație”, te gândești la o relație romantică, la relația de cuplu. Și-atunci poate că îți sună ciudat să citești titlul acestui articol și să observi cum eu compar relația asta iubitoare, plină de inimioare și fluturi în stomac cu relația cu o mare bucată de tablă, plină de șuruburi, uleiuri și mecanisme zgomotoase, pufăitoare și unsuroase. Și-s de acord. Nu e atâta poezie din relația cu mașina. Însă există și unele puncte comune. În special ideea că a depune eforturi active pentru a menține o relație este esențialul pentru o relație solidă și de lungă durată. Iar asta e valabil în relația cu partenerul sau partenera, cu copiii, cu prietenii, dar și cu mașina.

Sarbatoriti cu mine
A vaccina sau a nu vaccina, asta e intrebarea