Cine doarme cu Montessori?
Mesaj de la Vanda Mica pentru voi

Voi pana la cat ati stat la B’ESTFEST? Eu vineri m-am culcat pe la 3, iar sambata aproape ca nu am pus geana pe geana toata noaptea. Aaaa, nu va imaginati ca-s mama denaturata si am lasat copilul prin vecini ca sa ma duc eu sa-l vad pe Nas. Si nici n-am luat-o cu mine, desi am vazut ca se poarta sa-ti iei copilul la concerte si sa-i pui casti din astea . Nu… doar ca locuiesc pe langa Tunari pe-acolo si mi-au bubuit toate geamurile de la casa cat timp s-au distrat altii.

Pentru prima data in viata ei mica, domnisoara Vanda Mica n-a dormit noaptea. Vineri noapte s-a trezit pe la 12 si 10, tocmai cand adormisem si eu. Am auzit forfoteli in patutul ei de copil mic in care-si doarme primul somn de noapte si m-am gandit ca i-o fi foame. Nu-i era. Eram bulversata total. Vanda Mica nu s-a trezit niciodata noaptea din alt motiv decat ca i-ar fi foame.
„Poate face pe ea si n-am observat eu”. Iau olita, dezpachetez plodul, il protapesc in fund si astept. Plodul face un pisu scurt de tot de bun simt si atat. N-avea cum sa fie toata forfoteala de la asta.
Zic, „o fi visat ceva urat, poate am facut noi zgomot si am trezit-o”. Hai s-o adorm. Si hai. Iau botul in brate si da-i si te plimba prin camera. Botul nimic. I se mai inchideau ochii, ii mai deschidea cat cepele.

Deja simteam ca imi pica mainile dupa 2 ore de plimbat prin casa, asa ca il trezesc pe Domnul Vanda, ii pun plodul in brate si ii sugerez sa mai faca si el pasi. Domnul Vanda ia plodul foarte senin, si il pune in fund pe pat. Plodul, foarte incantat ca e rost de joaca, incepe sa se fataie, sa bolboroseasca, sa bata cu palmutele ei mici, sa ne traga de nas, sa incerce sa-si bage pe gat cablul de la telefon… Eu deja simteam cum imi ies niste peri albi in timpul asta. Il cert pe Domnul Vanda ca eu i-am dat-o s-o adoarma, nu s-o trezeasca de tot, ma bombane si el sa ma culc si sa-mi vad de treaba mea, ia plodul si pleaca din dormitor sa se joace in living.  cepele. Iar i se inchideau, iar ii deschidea.
Ma asez cu ea in balansoar. Si ne balansam. Cand sa zic si eu ca i se inchid ochii si adoarme, botul ii redeschidea si o luam de la capat. Hai sa ne plimbam iar. Hai… Botul nimic. Niciun somn.

Pana la urma Vanda Mica a adormit in carucior cu un cantecel in ureche si s-a mai trezit in creierii noptii pe la 5 pentru „masa de dimineata” (cum zice pediatra).

Iar sambata noaptea am avut program similar.

Aseara cred ca nu i-a placut line-up-ul, asa ca a adormit pe la 10, s-a mai trezit sa manance pe la 1 si s-a culcat la loc.

Voi cum v-ati distrat de B’ESTFEST?

Cine doarme cu Montessori?
Mesaj de la Vanda Mica pentru voi