Bagajele pentru maternitate
De ce sa-mi citesti blogul, domnule Vanda

IMG_20130415180346Ma suna ieri mama din dotare sa-mi spuna diverse. Vazand ca sunt in toane bune, aduce usor vorba despre botez si la un moment dat imi zice cam cu jumatate de gura:

– Ma gandeam si eu asa, ca totusi sa-i iei o caciulita copilului la botez. Chiar daca n-o scufunda cu totul, tot ii toarna apa in cap si ramane cu parul ud. Si poate e frig, sau poate e vant, poate e curent si raceste. I-o dai un pic, la restaurant nu trebuie sa i-o tii pe cap…

Cum doleanta mi se pare de bun simt si oricum asa aveam si eu de gand sa fac, ii raspund ca are dreptate. Dupa un pic de liniste din partea ei (probabil se aduna de pe jos ca n-am inceput sa ma isterizez) mai face un pas:

– Si de fapt, mai bine i-o lasi si la restaurant. Ca cine stie, mai bate vreun aer conditionat, mai e curent, mai e frig… Daca o duceai acasa alta era treaba. Dar asa, poate e mai bine s-o tii cu o caciulita, o boneta, o bereta, un batic, ce vrei tu.

In principiu nu sunt de acord sa tin copilul aiurea-n tramvai cu caciula pe cap toata seara in restaurant daca n-o fi frigul de pe lume si n-om sta fix sub aerul conditionat, dar mi se pare ca n-are niciun rost sa ma contrazic pe ceva ce nu stiu cum o sa fie peste o luna. Asa ca nu zic nici da, nici ba, ii raspund doar ca daca e aer conditionat sau frig sau curent sau mai stiu eu ce, e o idee foarte buna sa-i pun caciula. Iar un pic de liniste din partea ei (probabil se intreba cine sunt eu si ce am facut cu fie-sa). Si mai face un pas pe terenul minat:

– Auzi, si daca vrei, sa stii ca eu am un foehn mic pe care il pot duce la biserica.
– Ce sa fac cu el?
– S-o usuci la par.
– Care par? Are 3 fire si se usuca cu prosopul in 30 de secunde.
– Pai da, dar ramane cu porii deschisi si poate raceste.
– Si cu foehnul ii inchid, sau cum? Si cam unde as putea folosi foehnul in mijlocul bisericii?
– Bine, bine… ziceam si eu. Deci nu-l aduc.

Cine pune pariu cu mine ca la botez mama va avea in geanta plic un foehn mic cu care sa-i inchida porii? 😀

Bagajele pentru maternitate
De ce sa-mi citesti blogul, domnule Vanda