Viata de femeie insarcinata (partea a II-a)
Iar m-am uitat la televizor

Tata era genul de om care se pricepea la toate. De la reparatul masinii lui si ale vecinilor in fata blocului, pana la izolat singur apartamentul, tunat Oltcitul proprietate personala, construit de la zero diverse lucruri (un aspirator de masina cu carcasa facuta din galetusele mele de nisip, boxe, palete de badminton pentru mine si cate si mai cate). Daca ar fi fost incetatenit pe vremea aia termenul DIY, tata ar fi fost incoronat cu siguranta King of DIY.

Dar pasiunea lui cea mai mare era electronica. Se inchidea in bucatarie cu letconul lui  (facut tot de el, bineinteles), cu aparatele de masurat (ati ghicit, fabricatie proprie) si cu placile lui electronice si acolo il uita Dumnezeu/Allah/Buddha/Altul.

Eu, bineinteles ca eram fascinata de micutele piese colorate, multe butoane si tot felul de alte chestii, asa ca placerea mea cea mai mare era sa-mi bag nasul prin toate lucrurile lui, sa le scot din cutiute si sa le insir prin toata casa. Drept urmare, tata trebuia sa-mi gaseasca de fiecare data alta ocupatie. De obicei functiona replica „du-te si cauta-ma pe afara”, dar pe masura ce incepeam sa cresc, trebuiau gasite alte variante de scapat elegant de un copil curios.

Asa ca intr-o zi primesc urmatoarea misiune:

-Du-te tu pana la magazinul din colt si cumpara niste oja rosie. (Daca stie cineva sa-mi explice de ce facea tata niste puncte cu oja rosie pe placile electronice, dau o bere virtuala)

Ma imbrac, plec, ajung la magazin si ii cer vanzatoarei:

-Vreau si eu o oja rosie, va rog.

-Pai avem trei nuante. Asta, asta si asta. Care-ti place mai mult?

Stau eu si ma gandesc care-mi place mai mult, dupa care imi dau seama ca nu conteaza nuanta pentru placile electronice ale tatei, asa ca zic hotarata:

-Nu conteaza, ca nu e pentru mine, e pentru tata.

Doamna imi recomanda cea mai deschisa si cuminte varianta din cele trei, iar tata n-a mai calcat o perioada consistenta de timp pe la magazinul din colt.

Vrei să primești postările mele pe email?

Ce facem cu banii în criza Covid?

Și, pentru că finanțele nu-s chiar domeniul meu forte, nu vreau ca acest articol să fie un prețios ”Cum să faci să …”, ci doar să vă povestesc la ce m-am gândit eu că ne-ar putea fi nouă util să luăm în considerare în această perioadă sau ce am observat că am făcut diferit și a funcționat. 

Împărțim planeta și misiunea Hubble – Lecții de la copii

Copiii au fost invitați să caute comportamente benefice pentru planetă și să le fotografieze, iar noi, părinții, am fost rugați să trimitem aceste fotografii profesoarei (missei, cum se mai zice), ca ele să apară lipite pe panourile din jurul lui Hubble. 

Cocktailuri pentru mame

Ei, după toată introducerea asta, o să vă las mai jos câteva idei de cocktailuri care-mi plac mie. Să le ordonăm în funcție de momentul zilei în care sunt potrivite. La mic dejun poate că ar trebui să vă forțați puțin să beți alcool, dar mama m-a învățat că dacă vrei, poți. Nu cred că se aplică mereu, totuși…

Îngrijirea tenului în pași simpli, că cine mai are timp de altceva?

Articolul de astăzi nu e despre fața mea per se, ci se vrea un îndrumător pentru femei care caută o rutină simplă, fie pentru că n-au timp, fie pentru că n-au chef, fie pentru că vor să-și simplifice viața. Și ca o confirmare că dacă găsești produsul sau produsele potrivite pentru tenul tău,

Poate funcționa relația dintre un bebeluș și un câine?

Sigur că poate funcționa. Multe lucruri pot funcționa, însă se întâmplă adesea că ele, deși pot funcționa, nu funcționează. Multe lucruri pot fi făcute, dar nu sunt. Eu pot mânca o singură înghețată pe săptămână, sau chiar niciuna, niciodată. Dar n-o fac, pentru că

Cum să-ți albești dinții sau placebo – una din două

Așa că, în loc să mă accept, am încercat tot felul de soluții. Pastele de dinți pentru albire sau diferite ”tratamente naturiste”. Vă zic ce am încercat și cum a mers. N-am încercat aparate pentru albit dinții sau alte lucruri tehnologizate (dacă ați folosit voi, ziceți cum vi s-au părut).

Cu bicicleta la plimbare toamna

Eu m-aș băga în casă când începe vremea asta și-aș mai ieși la aer primăvara, când a înflorit Forsythia. Sigur, nu se poate. Sigur, într-o zi cu multe bălți copiii vor vrea cu bicicletele. Sigur, într-o zi cu vânt slab, dar rece, vom ieși la drumeții. Sigur, de ce nu?

Experiența noastră cu detectorul de gaz – nu foarte fericită

De când am copiii sunt (mult) mai atentă la siguranța noastră. Lucruri pe care înainte nu le observam, acum nu doar că îmi trec prin minte, dar le și gândesc până la cel mai mic detaliu.

Săptămâna internațională a vaccinării

Nu știu dacă știați, dar săptămâna asta e săptămâna internațională a vaccinării. Între 24 și 30 aprilie sărbătorim faptul că vaccinurile administrate responsabil funcționează și că și datorită lor speranța noastră de viață a crescut foarte mult.

Planul săptămânal (și – mai ales – flexibil) de curățenie

Când eram mică, gospodinele familiei aveau planul lor zilnic de îngrijit casa. Nu mai țin minte în detaliu cum se organiza fiecare bunică, știu doar că joia era zi de spălat rufe pentru una dintre ele, iar pentru cealaltă era zi de aspirat. Iar mama gătea vinerea iar sâmbătă dimineața făcea curat în casă și duminica se ocupa de călcat.

Viata de femeie insarcinata (partea a II-a)
Iar m-am uitat la televizor