Viata de femeie insarcinata (partea a II-a)
Iar m-am uitat la televizor

Tata era genul de om care se pricepea la toate. De la reparatul masinii lui si ale vecinilor in fata blocului, pana la izolat singur apartamentul, tunat Oltcitul proprietate personala, construit de la zero diverse lucruri (un aspirator de masina cu carcasa facuta din galetusele mele de nisip, boxe, palete de badminton pentru mine si cate si mai cate). Daca ar fi fost incetatenit pe vremea aia termenul DIY, tata ar fi fost incoronat cu siguranta King of DIY.

Dar pasiunea lui cea mai mare era electronica. Se inchidea in bucatarie cu letconul lui  (facut tot de el, bineinteles), cu aparatele de masurat (ati ghicit, fabricatie proprie) si cu placile lui electronice si acolo il uita Dumnezeu/Allah/Buddha/Altul.

Eu, bineinteles ca eram fascinata de micutele piese colorate, multe butoane si tot felul de alte chestii, asa ca placerea mea cea mai mare era sa-mi bag nasul prin toate lucrurile lui, sa le scot din cutiute si sa le insir prin toata casa. Drept urmare, tata trebuia sa-mi gaseasca de fiecare data alta ocupatie. De obicei functiona replica „du-te si cauta-ma pe afara”, dar pe masura ce incepeam sa cresc, trebuiau gasite alte variante de scapat elegant de un copil curios.

Asa ca intr-o zi primesc urmatoarea misiune:

-Du-te tu pana la magazinul din colt si cumpara niste oja rosie. (Daca stie cineva sa-mi explice de ce facea tata niste puncte cu oja rosie pe placile electronice, dau o bere virtuala)

Ma imbrac, plec, ajung la magazin si ii cer vanzatoarei:

-Vreau si eu o oja rosie, va rog.

-Pai avem trei nuante. Asta, asta si asta. Care-ti place mai mult?

Stau eu si ma gandesc care-mi place mai mult, dupa care imi dau seama ca nu conteaza nuanta pentru placile electronice ale tatei, asa ca zic hotarata:

-Nu conteaza, ca nu e pentru mine, e pentru tata.

Doamna imi recomanda cea mai deschisa si cuminte varianta din cele trei, iar tata n-a mai calcat o perioada consistenta de timp pe la magazinul din colt.

Vrei să primești postările mele pe email?

Găzduiește un muzeu de artă în livingul tău: Unde să pui creațiile fantastice ale copiilor tăi?

Ați fost vreodată martorii unei explozii artistice în livingul vostru? Da, vorbesc despre momentele când copiii voștri își transformă în adevărate capodopere fiecare colț al casei, de la frigider până la cutia de pantofi primită recent. Nu-mi răspundeți. Sunt convinsă că da. Sper doar că n-a fost și sclipiciul implicat. 

Așa. Șterg din amintiri momente în care am găsit sclipici în locuri în care niciodată nimeni nu ar trebui să găsească sclipici, și trecem mai departe.

Știai asta despre înmatricularea mașinii?

Dacă n-am toate temele astea, mă aștept ca autoritatea să fie imprevizibilă, iar eu să mă blochez și să nu mai știu ce să spun, apoi să ajung acasă cu numărul de înmatriculare IF-nuștiucât-PLM, pe care sigur sigur nu-l voiam așa. 

Cum să-ți hrănești copilul blănos, aka câinele

După ce anul trecut câinele nostru, Doni, a trecut printr-o experiență foarte rea cu o căpușă, noi (oamenii lui) am învățat un pic mai multe despre cum să îl hrănim cât mai sănătos. Povesteam aici, pe blog, despre sperietura pe care am tras-o atunci cu el și despre...

Cum învățăm copiii să mănânce echilibrat?

N-am mai scris de mult timp un articol pe tema asta. Cumva, era un subiect mai mult de interes când erau copiii mai mici și pe măsură ce au crescut, și-a mai pierdut din importanța declarată. Chiar dacă în viața noastră de zi cu zi, tot e ceva important pentru mine. Însă e important altfel.

Cum treci de la un copil care n-a plecat o zi de acasă, la un copil care merge în tabără

Modul prin care copilul se dezlipește de familia lui de origine e un proces întreg. Procesul începe la naștere, când copilul devine o entitate separată de mama. Copilul iese din corpul ei, se taie cordonul ombilical și de acum e un omuleț de sine stătător. 

Cum să-ți dai seama dacă este aur/argint sau altceva?

Ne-am plimbat pe străzi, am mâncat cele mai bune Fistiki Sarma din viața mea și cea mai delicioasă prăjitură Kunefe, am căscat gura la străduțele mici și colorate, ne-am prostit cu ochelari de soare caraghioși și… ne-am lăsat acostați de o doamnă care vindea bijuterii. Doamna a știut ce face:

Sertarul cu medicamente

Am crescut având în casă la părinții mei o ordine anume. Lucrurile erau acolo într-un anume fel, fără abateri. Știam care e sertarul cu ațe și foarfece, că sub el era sertarul cu medicamente și că mai jos era un sertar în care nu umblam. În partea cealaltă a...

Cum să-ți repari frigiderul in 7 pași

Bun, deci ceva nu funcționează în frigiderul nostru vechi de 10 ani. Atunci, să vedem ce e și să-l reparăm, zic.

Mai ușor de zis și mai greu de făcut. Dar să vă exemplific.

Pasul 1. Chemi un domn complet inutil să-ți repare frigiderul

6 lucruri pe care să nu le usuci în uscătorul de rufe

Astăzi vreau să vă spun ce am stricat la uscător (unde tot așa, am încercat să usuc verzi și uscate), ca să nu fie nevoie să stricați și voi. Unele sunt evidente (doooooh!), iar la altele chiar nu mă așteptam. 

Deci, să începem. 

Dacă ai uscător de rufe electric, nu usca la el următoarele:

O imprimantă multifuncțională care m-a uns pe suflet

Doamnelor și domnilor! Tocmai ce am descoperit și noi o imprimantă prietenoasă… Unde o fi fost ea în ultimul an, nu știu să vă zic. Bine că am găsit-o totusi. Să vă povestesc. 

Viata de femeie insarcinata (partea a II-a)
Iar m-am uitat la televizor